• Průvodce

aktualizováno

Proč se vyplatí objednávat vzorky látek? Specialista Nábytek Bogart odpovídá

Při zařizování bytu stojíme před nutností učinit řadu rozhodnutí souvisejících s výběrem nábytku, včetně toho čalouněného jako židle, rohová sedací souprava nebo pohovka. V době popularity nakupování online se většina z Nás rozhoduje nakupovat jednotlivé kusy nábytku nebo jejich sestavy online, např. do obývacího pokoje. Takové řešení má totiž mnoho výhod, jako jsou nižší ceny, větší akce a mnohem širší výběr než v případě kamenných prodejen. Je však dilema, zda je vzhled čalouněného nábytku, který vidíme na fotografiích a vizualizacích, skutečný. Řešením jsou vzorky potahových látek, které si můžete objednat v internetovém obchodě. Proč stojí za to?

V tomto článku se dozvíte:

  • Vyplatí se objednávat vzorky potahových látek?
  • Na co si dát pozor při online objednávce čalouněného nábytku?
  • Jaké jsou výhody vzorků potahových látek?

Objednávka čalouněného nábytku na internetu

Stále více lidí, kteří si zařizují své domovy a kanceláře, se rozhodne nakupovat jednotlivé kusy zařízení na internetu namísto v kamenných prodejnách. Není se čemu divit, protože online nakupování přináší mnoho výhod jak z hlediska úspory peněz, tak z hlediska nabídkových řešení prezentovaných v internetových obchodech.

Donedávna měli uživatelé internetu určité pochybnosti o nákupu nábytku online, což vyplývalo z obavy, že se jejich vzhled bude lišit od toho, který je prezentován na fotografiích a vizualizacích. Postupem času se však tento přístup výrazně změnil, protože obchody s nábytkem prezentují svůj sortiment prostřednictvím kvalitních vizualizací, videi, profesionálně vyrobených fotografií z různých pohledů, díky čemuž je mnohem snazší vidět reálný vzhled daného kusu nábytku. U čalouněného nábytku se však situace trochu mění, protože ve virtuálním světě nelze promítnout dojmy jako je struktura látky, barevné odstíny v závislosti na typu a úhlu dopadu světelného zdroje, dotek. Řešením těchto dilemat byly vzorky potahových látek, které si můžete objednat online a podívat se, jak daná potahová látka vypadá ve skutečnosti.

Nákup čalouněného nábytku stacionárně nebo online?

Zdá se, že většina lidí si myslí, že nákupem čalouněného nábytku ve stacionárním obchodě získávají skutečný obrázek o tom, co potahová látka charakterizuje. Při prohlídce zboží v obchodě se přitom nejčastěji ocitáme v uměle osvětlených místnostech bez přístupu denního světla, což má výrazný vliv na vzhled vzorků nábytku a potahových látek. Různé typy žárovek, intenzita a barva světla definují způsob vnímání vizuality materiálů a jejich struktur. V důsledku toho se látka může ukázat jako ideální ve stacionární prodejně, zatímco v našem bytě to bude vypadat úplně jinak, když nábytek bude dodán a postaven v konkrétní místnosti.

Rozkládací pohovka ke stěně Florine

Ukazuje se tedy, že nezáleží na tom, zda si kus nábytku objednáme v kamenném obchodě nebo online, protože efekt nás stejně může překvapit. Abyste předešli nepříjemnému zklamání, vyplatí se objednat vzorky potahových látek. Internetové obchody s nábytkem nyní nabízejí mnohem bohatší výběr jednotlivých modelů nábytku, variant jejich barev a povrchových úprav a také mnohem příležitostnější ceny než stacionární prodejny. Pokud se obáváte, že čalouněný nábytek, který si chcete objednat online, nebude vypadat jako na vizualizacích, objednejte si zdarma vzorky potahových látek. Budete si moci osahat texturu, uvidíte, jak se látka a její barvy chovají v různých typech osvětlení a zda odstín vypadá stejně jako na fotkách a vizualizacích.

Vzorky potahových látek – proč stojí za to je objednat?

Jedním z nejosvědčenějších způsobů, jak správně sladit vybavení nábytku do vašich pokojů, je objednat si vzorky potahových látek. Díky tomu, že je máme doma, můžeme jednotlivé druhy výrobků jednoduše přizpůsobit interiéru, který zařizujeme. Máme čas poradit se i s dalšími lidmi, kteří nemusí nutně doprovázet nákupy, ale doma Vám rádi poradí a pomohou se správně rozhodnout. Často se stává, že si kupující omylem vyberou barvu o jeden odstín tmavší nebo světlejší a ukáže se, že celá kompozice interiéru získá úplně jiný vzhled, než jsme čekali. Tomu se lze vyhnout objednáním vzorků potahových látek před nákupem nábytku.

Rozkládací pohovka Luzano

Vzorky potahových látek na míru – úsilí, které se vyplatí

Vzorky potahových látek a vzorníky zasílají internetové obchody za relativně malý poplatek. Avšak v Nábytek Bogart je nabízíme zdarma. Na stacionárních místech si je lze také půjčit nebo prohlédnout na místě. Přesto ani při rozhodování o placených vzornících a vzorcích potahových látek rozhodně nepřicházíme o peníze. Naopak jsme si jisti správnou volbou, protože dokážeme produkt přesně sladit podle našich potřeb a individuálních preferencí. Snižujeme tak riziko neúspěšných nákupů a zklamání z výsledku.

Závěrem vzorky potahových látek jsou praktickou a jistě hodnotnou volbou. Osvědčuje se to především při nákupu nábytku, protože každá taková volba je rozhodnutím na roky. Tím, že látku uvidíme naživo, také snadno posoudíme, jak bude v našem bytě fungovat a samozřejmě, zda se hodí k ostatním prvkům vybavení.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články