• Průvodce

aktualizováno

Proč se vyplatí zvolit nábytek z MDF?

Nábytek je vyroben z různých druhů materiálů. V současné době je vidět, že nábytek z MDF desek je stále populárnější. Staly se oblíbenou alternativou k dřevěnému nebo dřevotřískovému nábytku, protože jsou cenově dostupné a odolné. Velký výběr barev a vzorů znamená, že si každý může úspěšně vybrat konkrétní kolekce podle svých individuálních představ a očekávání. Pojďme se tedy podívat na největší výhody nábytku z MDF desek.

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč se vyplatí zvolit nábytek z MDF?

MDF nábytek a jiná populární řešení

Nábytkové sestavy ze dřeva jsou považovány za nejkvalitnější, nejodolnější a nejelegantnější. Dřevěný nábytek je synonymem dlouhověkosti a luxusu. Bohužel také nejsou levné a navíc vyžadují speciální péči a pravidelnou údržbu. Lidé, kteří plánují zařídit své interiéry, proto hledají cenově dostupnější řešení, ale také s přiměřenou trvanlivostí a odolností vůči podmínkám používání. Kvůli nízké ceně si mnoho osob vybírá nábytek z dřevotřískových desek, ale bohužel tento není příliš pevný, takže nábytek z něj není považován za vysoce kvalitní. Alternativou je deska MDF, která kombinuje nízkou cenu a odolnost proti poškození.

DOBRÉ VĚDĚT!

MDF desky jsou mnohem odolnější než dřevotřískové desky a díky své jednotné struktuře je lze volně tvarovat, což je důležitá výhoda v případě výroby nábytku.

Jaké jsou výhody MDF nábytku?


Nábytek vyrobený z MDF se vyznačuje vyšší odolností proti mechanickému poškození, což je jeho hlavní výhodou. Kromě toho se vyznačují vysokou nosností, takže na ně můžete postavit i těžší věci. Jsou také zajímavým designovým řešením, protože v závislosti na barvě, struktuře a vzoru je lze úspěšně přizpůsobit potřebám konkrétního uspořádání. Mohou být pokryty fólií nebo dýhou, takže získáváme skvělé estetické možnosti. Kromě toho desky MDF vykazují velmi dobrou odolnost vůči velkým teplotním rozdílům i dlouhodobému působení vlhkosti. Proto je MDF nábytek využívaný také v kuchyni. Koupelnový nábytek z MDF desek také funguje dobře kvůli trvanlivosti tohoto materiálu. 

Co je deska MDF? 

MDF je dřevovláknitá deska (na bázi dřeva) s průměrnou hustotou dřevěných vláken, která se používá při výrobě nábytku. Používá se k výrobě dvířek nábytku, polic, nábytkových korpusů a slouží také jako povrchová úprava stěn a podlah. Desky MDF jsou pokryty dýhami, které lze také lakovat, aby se získal lesklý nebo skleněný efekt. To ovlivňuje jejich vlastnosti, vzhled a estetický styl. Nejoblíbenější jsou: 

  • lakovaná MDF deska 

  • laminovaná MDF deska 

  • dýhovaná MDF deska 

  • foliovaná MDF deska

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 2 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články