• Styly

aktualizováno

Průmyslový styl u vás doma

Průmyslový styl je jedním z nejpopulárnějších trendů v oblasti interiérového designu. Je obzvláště populární díky svému praktickému charakteru, efektu prostornosti, kterého lze díky tomuto stylu dosáhnout. Zjistěte, čím se vyznačuje průmyslový styl, a přivítejte jej ve svém interiéru.


Průmyslový styl v kostce


Je pro váš byt průmyslový styl vhodný?  Pokud máte rádi efekt prostorných interiérů, strohé klima a minimalistické dekory, určitě vás potěší. Styl loft je dokonalým řešením pro osoby, které ocení městský design, přírodní materiály a minimum dekorativnosti. Atmosféra velkoměsta dává interiérům jedinečný výraz a umožňuje vám využít jejich funkční a praktický potenciál. Sedací soupravy, stejně jako i jiný nábytek, jsou jednoduché a geometrické a nejsou příliš nápadné.

stol w stylu industrialnym 

Jaké jsou základní vlastnosti průmyslového stylu?

  • minimalismus z hlediska designu a dekorativnosti

  • omezení množství vybavení interiéru

  • využití praktických předmětů

  • prostornost

  • kombinace různých místností v jednom prostoru bez vizuálních hranic

  • materiály jako cihla, kov, beton, přírodní dřevo

  • surový design

  • neutrální barevné kompozice

hoker loft 

Vznik průmyslového stylu

Počátky industriálního stylu sahají do poloviny dvacátého století v New Yorku, kdy se staré průmyslové budovy začaly přeměňovat na obytné interiéry. Továrny a sklady, ve kterých ukončily provoz jednotlivé firmy se staly útočištěm umělců a mladé generace studentů. Tak vznikly první lofty, tzn. Byty uspořádané v nepoužívaných postindustriálních budovách. V Česku se móda loftů a průmyslového interiérového designu objevila v devadesátých letech. Mezi obyvateli velkých měst se rychle stala nesmírně populární. Zpočátku byl tento styl věnován pouze velkým, prostorným a otevřeným interiérům. Dnes však stále více zavádíme prvky tohoto stylu do všech druhů interiérů bez ohledu na jejich velikost.

meble styl industrialny 

Loftový nábytek

Průmyslový styl dává interiéru jedinečný charakter a umožňuje vám objevit novou tvář užitkových předmětů. Stěny s červenými nebo bílými cihlami, kovový nábytek a doplňky i surový průmyslový design jsou dokonalou alternativou k jiným formám interiérového designu. Kovový nábytek, jehož forma je spojena s řemeslnou a průmyslovou dílnou, bude ideální pro interiéry v loft stylu. Dobře zde vypadají židle vyrobené z kovu, otočné taburetky a stylizované police vyrobené z kombinace kovu a dřeva.

Nepřehlédněte:

Barové stolkyKonferenční stolkyBarové židle

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články