• Průvodce

aktualizováno

Regály – jak je módně využít?

Regály a otevřené police zažívají v současné době velkou renesanci. Ačkoli se jedná o známý a oceňovaný kus nábytku z hlediska použití v dětských a mládežnických pokojích nebo v kancelářích a knihovnách, z hlediska estetiky se v posledních sezónách však neobjevily v módních aranžmá. Dnes se to však výrazně mění a regály se stávají cestou nejen k získání větší funkčnosti interiérů, ale také k tomu, aby zkrášlily interiér.


Regály – univerzální a nadčasové


Regál je nábytek, který lze použít mnoha praktickými způsoby. Jedná se o výjimečně funkční řešení pro ukládání knih, hraček a jiných předmětů. Kromě toho umožňuje uspořádání předmětů, které se liší tvarem a rozměry, což by bylo mnohem obtížnější a méně pohodlné u jiných typů skříňového nábytku. Regály v současné době zažívají svůj velký návrat do světa interiérového designu a zajímavé je, že ani ne tak kvůli praktičnosti a multifunkčnímu charakteru, ale kvůli designovému potenciálu. V moderním uspořádání jsou regály navrženy tak, aby doplňovaly estetiku a odlišovaly se sofistikovanou formou. Stávají se tedy užitkovou dekorací.

Regál lze použít jako:

  • prostor pro koření a nádoby v kuchyni
  • místo pro hračky a školní knihy v dětském pokoji
  • knihovnu
  • místo pro drobnosti a ozdoby
  • místo pro dokumenty

regał w formie drabinki 


Nejmódnější regály


Když uslyšíte slovo „regál“, pravděpodobně si představíte nudný obdélníkový blok s rovnoběžnými policemi. Tento obrázek rozhodně neodpovídá tomu, jak moderní regály vypadají. Moderní regály jsou konstrukčně i designově propracované. Jejich estetika přitahuje pozornost, což z nich dělá skutečnou výzdobu interiérového designu. Charakteristickým rysem moderního nábytku, jako jsou závěsné police, komody nebo vitríny, je to, že kombinují funkčnost a vytříbenou estetiku. Totéž očekáváme od regálů. Kdysi pouze funkční, dnes efektivní a praktický zároveň.


V současné době jsou obzvláště zajímavé regály s asymetricky uspořádanými oddíly. Toto řešení vypadá mimořádně efektivně a přitahuje pozornost. Stále více módní jsou také závěsné regály. Vzhledem k tomu, že jejich struktura visí nad povrchem podlahy, regály se zdají být vizuálně lehčí a odlehčí celé uspořádání interiéru. Co je zvláště důležité v moderních bytech.

regał asymetryczny 


Regál v kuchyni


Regály jsou ideální pro různé typy interiérů. Nejoblíbenější jsou nadál v obývacích a dětských pokojích. Jsou také neoddělitelným prvkem každé sestavy kancelářského nábytku. V současné době se však staly módním řešením v kuchyňských aranžmá. Regály můžete v kuchyni využít třemi způsoby:

  • závěsný regál místo horních kuchyňských skříněk

  • volně stojící regál sloužící jako spíž a prostor pro květináče s čerstvými bylinkami

  • regál jako dělicí stěna oddělující kuchyň od obývacího pokoje nebo jídelny

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články