• Průvodce

aktualizováno

Rozkládací stoly v různých variantách

Stůl se židlemi jsou hlavním prvkem interiérů kuchyní a jídelen. Jsou bezpochyby nejdůležitějším užitkovým nábytkem v každém domě, proto je dobré  tento nábytek vybírat se zvláštní péčí. Stůl je místem setkávání celé rodiny, kde se rodí vzpomínky a slaví důležité příležitosti. Proto by měl být stůl dostatečně velký a funkční, aby zajistil pohodlí všem členům. Dnes jsou k dispozici stoly pro různá uspořádání, takže i v malém interiéru pro ně bude místo. Způsob, jak vytvořit praktický interiér, je zvolit rozkládací stůl.

Rozkládací stůl – proč právě tento

Stůl je nábytkem, který denně používá několik osob v domácnosti, což znamená, že musí být odolný, stabilní a pohodlný. Na první pohled vypadá rozkládací stůl jako klasický, který se skládá z horní části a rámu se čtyřmi nohami. Rozkládací stůl je však něčím víc. Takový nábytek se ukáže jako obzvláště užitečný a dokonce nepostradatelný v malých místnostech, kde chceme využít co nejvíce místa. Denně lze stůl používat v základní dimenzionální podobě, zatímco během návštěv, můžete povrch stolu snadno a rychle rozložit a poskytnout tak pohodlí více lidem. Takový model bude výhodným řešením i v prostorných interiérech, kde chceme pořádat příležitostné večírky a pohostit více osob..

stół rozkładany anderson 

Skládací a rozkládací stoly

Rozkládací stoly jsou nábytkem, jejichž povrch můžete snadno a rychle zvětšit pomocí zabudovaného mechanismu. Jejich rám však zůstává stálý a je trvale ve stejné poloze. Skládací stoly jsou naopak modely, jejichž deska stolu zůstává stejné velikosti, ale je možné sklopit konstrukci rámu, tzn. skrýt nohy pod deskou stolu. Tento model umožňuje využít stůl jen když je to potřeba. Jinak jej můžete mít ukrytý kdekoli v ploché formě. Skládací stoly jsou perfektní jako další zabezpečení pro návštěvy více lidí nebo když plánujeme připravit zahradní párty nebo bufet. Rozkládací stoly jsou ideální pro malé interiéry, díky nimž získáme prostor až pro další čtyři osoby. Rozkládací stoly jsou velmi důmyslné a nabízejí mnoho různých řešení.

stół rozkładany raul 

Praktické rozkládací stoly:

  • Rozkládací systém

    Jedná se o jeden z nejčastěji používaných mechanismů, který spočívá v rozsunutí dvou částí stolu od sebe a vložení další části stolu mezi ně, která je uložena uvnitř stolu. Některé modely jsou také vybaveny možností prodloužení nohou stolu.

  • Skládací systém

    U stolu se skládacím systémem se deska stolu rozkládá víceméně jako kniha a po složení připomíná barový pult. Mechanismus a složené nohy jsou skryty pod horními deskami, díky nimž celek vypadá velmi efektivně a konzistentně. Je to ideální řešení především pro malou nebo ne příliš prostornou kuchyň.

  • Rozkládací konferenční stolek

    Rozkládací konferenční stolek bude skvělý nápad, když nemáme místo na kuchyňský stůl. Konferenční stolek je obvykle vybaven užitečnou funkcí nastavení výšky. Denně slouží jako konferenční stolek v obývacím pokoji a po zvednutí horní části jej lze použít jako klasický stůl.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články