• Styly

aktualizováno

Sady koupelnového nábytku ve třech různých stylech interiéru

Koupelna je interiér, kde na první pohled záleží především na funkčnosti a praktičnosti. Přestože v něm denně netrávíme mnoho času, jeho estetika je také důležitá. Proto se vyplatí vybrat koupelnový nábytek a dekorativní prvky, které vytvoří působivou atmosféru a estetiku. Připravili jsme pro vás tři módní sady koupelnového nábytku, které se hodí do oblíbených designových stylů. 

1.      Koupelna ve skandinávském stylu 

Skandinávský styl je populární již několik let a nevypadá to, že by se to mělo změnit. Je pravda, že čas od času dochází k určitým úpravám. V současné době se interiérové trendy přiklánějí k teplému a útulnému uspořádání. Skandinávský styl do těchto předpokladů dokonale zapadá. Kromě toho se dobře uplatní i v koupelně. Stačí vsadit na světlé barevné kompozice, minimalistickou dekorativnost a zdůraznit funkční aspekty místnosti. Bílé obklady, dřevěné povrchy a koupelnové textilie z přírodních tkanin sem dokonale zapadnou. Koupelnové skříňky ve skandinávském stylu by měly být v neutrálních barvách. Dobře se zde uplatní bílý koupelnový nábytek, ale i nábytek v odstínech šedé, černé nebo tmavě modré. Zajímavým akcentem mohou být detaily zachované v barvě a struktuře přírodního dřeva. 

skandynawskie meble łazienkowe 

2.      Koupelna v industriálním stylu 

Industriální styl se v současnosti těší mimořádné oblibě. Donedávna se používal hlavně v kuchyních otevřených do obývacího pokoje a v ložnicích, ale dnes se skvěle hodí i do koupelen. Koupelna v industriálním stylu potěší svým syrovým výrazem, který účinně podtrhuje funkční charakter tohoto interiéru. Koupelnový nábytek v tomto stylu je kombinací dřevěné struktury s kovovými prvky s práškovým nástřikem v matné černé barvě. Jedná se o velmi charakteristickou kombinaci nábytku a dekorací v tomto stylu. Koupelna ve stylu loftí by měla být zařízena v minimalistickém a jednotném designu. Může jít o neutrální nebo tmavé barevné kombinace a řídké dekorace. Celek je obohacen teplým bodovým osvětlením. 

meble łazienkowe w stylu loft 

3.      Koupelna v moderním stylu 

Moderní koupelny jsou stále útulnější a teplejší. V moderním stylu se odkláníme od lesklých lakovaných čel, extrémního minimalismu a laboratorní estetiky. Místo toho se přikláníme k zajímavým barevným kompozicím kombinujícím černou, tmavě modrou nebo lahvově zelenou s prvky dřeva, kovu, kamene a skla. Na druhou stranu koupelnový nábytek by měl být tvarově jednoduchý a jeho dekorativní charakter utvářejí zajímavé barvy a povrchové struktury. Celek by měl být doplněn příjemným, teplým směrovým osvětlením. Dobře se zde uplatní kovové lampy a nástěnná svítidla s velkými skleněnými žárovkami i maskované LED pásky. 

nowoczesne meble łazienkowe

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články