• Průvodce

aktualizováno

Sady nábytku do obývacího pokoje s dřevěným akcentem

Dřevo je nadčasový materiál spojený s vysokou kvalitou a elegancí. Je ideální pro různé typy interiérových úprav a zapadá do povahy téměř každého designu. Není divu, že nábytek ze dřeva nebo z věrohodně vypadající imitace tohoto ušlechtilého materiálu se těší stálé oblibě. Při zařizování obývacího pokoje je dobré si vybrat moderní sadu dřevěného nábytku.

Dřevo v interiérech

Dřevo je jednou z nejoblíbenějších surovin a skvěle se hodí do různých interiérových úprav. Jeho akcenty se objevují jak v povrchové úpravě podlah, fragmentech stěn, tak ve formě dekorací, ale také v zařízení, jako je nábytek. Při výběru sady nábytku do obývacího pokoje je dobré vyzkoušet kolekce z přírodního dřeva nebo alternativy v podobě imitace tohoto materiálu. Dřevěný nábytek je poměrně drahý, ale investice do něj se z hlediska vysoké kvality a dlouhé životnosti určitě vyplatí. Stejně krásný a levnější nábytek z desek potažených dýhou je dnes tak technologicky vytříbený, že není horší než dřevěný nábytek, a přitom se prezentuje výjimečně přirozeným způsobem.

meble do salonu 

Kolekce s dřevěnými akcenty 

Pozornost si zaslouží nejen komody a televizní skříňky celé ze dřeva, ale také kolekce nábytku zdobené dřevěnými akcenty. Obzvláště populární je bílý nábytek do obývacího pokoje zakončený vložkami představujícími dřevěnou konstrukci. Takový nábytek zapadá do aktuálně módního skandinávského stylu a má také specifický rozměr nadčasovosti, takže si můžeme být jisti, že v dohledné době nevyjde z módy. Nábytek s dřevěnými akcenty ve skandinávském stylu vypadá dobře, když je jeho povrch matný. Na druhou stranu, lakovaný nábytek se dřevem nebo dýhou bude perfektně ladit s moderním stylem, ve kterém chceme aplikovat řešení, která jsou jak minimalistická, tak mírně rozbitá přírodním detailem. 

białe meble do salonu z drewnem 

Posuvné skříně s dřevěnými akcenty 

Skříň s posuvnými dveřmi je univerzální nábytek, a proto se stále častěji používá i v obývacích pokojích. Není divu, protože takový nábytek pojme spoustu věcí a také vypadá obzvláště působivě. Volbou skříně s dřevěnými akcenty ji můžete úspěšně sladit s charakterem připraveného uspořádání a dané sady nábytku do obývacího pokoje. Pak by bylo dobré se zaměřit na univerzální design, tzn. bílá barva, dřevo, a také zrcadlo, které vizuálně zvětší efekt prostornosti v obývacím pokoji. Za tímto účelem je dobré zvolit posuvnou skříň, kterou si můžete navrhnout sami. Stačí použít náš konfigurátor skříní Moore

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články