• Styly

aktualizováno

Scandi boho – trend roku

Scandi boho je styl, který si tuto sezónu získal naše srdce. Díky eklektické kombinaci dvou zdánlivě odlišných stylů dokonale zapadá do současných interiérových trendů. Skandinávský minimalismus a jednoduchost v kombinaci se vzory inspirovanými kulturou a uměním hippies je kombinace, která potěší a učiní aranžmá jedinečným. Jak zařídit esteticky ucelený interiér ve stylu scandi boho? Připravili jsme pro vás průvodce a několik inspirací.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaké jsou charakteristické rysy stylu Scandi boho?
  • Jaké dekorace a nábytek se hodí do stylu Scandi Boho?
  • Jak zařídit obývací pokoj ve stylu scandi boho?
Související článek:  Moderní trendy v kuchyni 2021.

Scandi boho – charakteristika stylu 

Při výběru nábytku do obývacího pokoje a dalších bytových prostor, stejně jako konkrétních barev a doplňků, se vždy snažíme, aby celek tvořil ucelenou kompozici založenou na jednom stylu interiéru. Co takhle jít ještě dál a vytvořit eklektické uspořádání? Skandinávský styl se v našich domácnostech objevuje již několik let a je stále populární. To vše díky svému nadčasovému charakteru, který se projevuje v lásce k jednoduchosti, funkčnosti a minimalistickému přístupu k výzdobě interiéru. Aranžmá v tomto stylu také potěší útulností díky kombinaci lomených odstínů bílé a šedé se zemitými barvami a přírodními materiály, jako je dřevo a kámen. Styl boho je naopak jemný v oblasti vzorů, barev a útulného interiérového textilu. Kombinací těchto dvou zdánlivě odlišných designových trendů vznikl styl scandi boho. Je založen na šikovné kombinaci minimalismu a funkčnosti s intenzivními barvami, originálními vzory a exotickými motivy. Takové interiéry jsou mimořádně útulné a přátelské, a navíc dokonale zapadají do současných designových trendů. 

rattanowe krzesło boho 

Scandi boho dekorace 

·        Proutěné košíky 

·        Proutěné a ratanové židle nebo křesla 

·        Polštáře a koberečky s etnickými vzory 

·        Keramické mísy a vázy 

·        Retro a vintage drobnosti 

·        Dřevěné prostírání 

·        Plakáty s etnickými a exotickými motivy 

·        Rodinné památky 

·        Textilie z bavlny, vlny nebo lnu 

rattanowe krzesła boho 

Příroda je klíčová 

Navzdory zdání mají scandi a boho styl něco společného. Jde o náklonnost k přírodním materiálům a texturám a inspiraci přírodou. Dřevo, proutí, len, bavlna, ratan jsou základem pro výběr nábytku a doplňků v obou stylech. Díky tomuto společnému jmenovateli spolu zdánlivě odlišné styly skvěle fungují. Pro styl boho scandi je důležitá barevná paleta, která je založena především na zemitých barvách. Klíčové budou přírodní hnědé, béžové, šedé, teplé krémové a pastelové barvy. Tu lze rozbít odstíny zelené a tmavě modré a hořčicovou barvou. Tlumené barvy skandinávského designu jsou dokonalým pozadím pro barevné doplňky inspirované boho stylem. Při vytváření aranžmá ve stylu boho se snažíme přiblížit přírodě. To znamená volit přírodní materiály a využít v interiéru spoustu zelených rostlin v květináčích. Skandinávský dřevěný nábytek nebo minimalistické soupravy v matné bílé barvě poskytnou dokonalé pozadí pro vzorované doplňky a textilie ve stylu boho. 

stolik kawowy scandi boho rattan 

Scandi boho obývací pokoj 

Obývací pokoj je centrem rodinného a společenského života. Proto by měl být zařízen útulně a prakticky. Nejdůležitější je, aby jeho uspořádání vypadalo stylově a nábytek do obývacího pokoje poskytoval nejvyšší standard pohodlí. Pohovka nebo rohová sedací souprava by proto měla být kvalitní a zároveň by měla účinně ladit s přijatým stylem. Nejlepší je, když je pohovka nebo rohová sedačka jednoduchá a minimalistická, s vysokými dřevěnými nohami, které jí dodají lehkost. Ozdobte ji útulnými polštářky v různých barvách a odstínech, zdobenými třásněmi nebo korálky a pokrytými etnickými vzory. Pohovku doplňte jednoduchým konferenčním stolkem ze dřeva a kovu natřeným černou barvou. Ve velkém obývacím pokoji bude skvěle vypadat závěsné křeslo v podobě kostkované nebo látkové houpací sítě. V obývacím pokoji ve stylu scandi boho bude také dobře vypadat vzorovaný koberec. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články