• Průvodce

aktualizováno

Sedací soupravy ve 3 stylech

Sedací soupravy jsou nedílnou součástí uspořádání každého obývacího pokoje. Slouží nejen estetice, ale především pohodlí při používání. Před jejich zakoupením se proto zaměřujeme především na kvalitu konstrukce a design konkrétního projektu. Připravili jsme pro vás 3 typy sedacího nábytku navrženého v několika nejpopulárnějších interiérových stylech.

Sedací souprava, pohovka nebo gauč jsou hlavním prvkem každého obývacího pokoje. Přitahují pozornost nejen svojí velikostí, ale také schopností formovat estetický charakter interiéru. Při výběru sedací soupravy se zaměřte na to, aby byl její design v souladu s přijatým stylem interiéru. Díky tomu bude místnost vypadat efektivně a harmonicky.

meble wypoczynkowe 

Sedací soupravy v moderním stylu

Moderní styl je jedním z nejoblíbenějších stylů v interiéru obývacích pokojů. Vyznačuje se minimalistickým přístupem k dekorativnosti a formě nábytku. Konzistentní design, bez honosné dekorativnosti ve formě vzorů nebo tvarů, činí nábytek mimořádně harmonickým a lehkým. Rohové sedací soupravy a pohovky mají geometrické tvary a tím pádem vizuálně nezatěžují uspořádání. Čalounění sedacího nábytku v moderním stylu je jednoduché a hladké. Nejčastěji se volí látky s hladkou strukturou bez vzorů nebo barevných kombinací. Dobrou volbou může být potah z ekologické kůže.

nowoczesne meble wypoczynkowe 

Sedací soupravy v klasickém stylu

Klasický styl je díky svému nadčasovému charakteru v Česku neustále na prvním místě. Sedací nábytek v tomto stylu je obvykle masivní a dekorativní, což z něj činí hlavní dekoraci uspořádání obývacího pokoje. Obvykle jsou vybírány nadýchané, masité pohovky a masivní křesla. Čalounění je obvykle z přírodní nebo ekologické kůže. Oblíbené jsou také modely se vzorovaným čalouněním, barevnými kombinacemi a dřevěnými dekory.

meble wypoczynkowe w stylu klasycznym 

Sedací soupravy ve skandinávském stylu

Skandinávský styl se vyznačuje minimalistickým přístupem k dekorativnosti a designu. Zaměřuje se především na vizuální jednoduchost a funkční povahu nábytku. Sedací nábytek by měl být pohodlný a esteticky konzistentní. Jednoduchost se projevuje ve formě nábytku, který je geometrický. Čalounění je vyrobeno z látek v jednotné barvě. Křesla a pohovky obvykle stojí na vysokých dřevěných nohách, díky nimž tvary získávají specifickou lehkost a interiér působí prostornějším dojmem.

meble wypoczynkowe w stylu skandynawskim 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články