• Skandinávský
  • Styly

aktualizováno

Skandinávské sedací soupravy

Skandinávský styl se již několik sezón těší neutuchajícímu zájmu a zdá se, že se to jen tak rychle nezmění. Avšak jeho změny a úpravy můžeme sledovat ve vyvíjejících se trendech designu interiérů. Obzvláště populární jsou komplety sedacích souprav navržené v souladu se skandinávským stylem a jeho moderními verzemi. Podívejme se blíže na nejzajímavější návrhy.


Skandinávský styl, tedy který?


Jak popsat skandinávský styl třemi slovy?

  • útulný

  • praktický

  • přirozený


Obývací pokoj vyzdobený v tomto stylu zaujme svojí přirozeností, která se projevuje jednoduchými tvary a použitím přírodních materiálů. Díky minimalistickému přístupu k barvám působí interiéry v tomto stylu útulně a podporují odpočinek. Světlé interiéry se zdůrazněným efektem prostornosti, dřevo kombinované s moderními materiály, originální nábytek – takové jsou skandinávské interiéry. Obývací pokoj ve skandinávském stylu je světlý a lehký díky kombinaci světlých barev, jednoduchého nábytku a čistých linií. Dokonalou výzdobou pro takový interiér jsou taburety, křesla v neotřelých formách a moderní obrazy nebo grafiky.

skandynawski komplet wypoczynkowy 


Relaxace ve skandinávském stylu


Scandi je styl, který je ideální pro odpočinek a relaxaci. V praxi to znamená, že veškerý nábytek a další vybavení musí mít pozitivní dopad na členy domácnosti  a poskytnout jim maximální pohodlí. Struktura nábytku by měla být funkční a umožňovat pohodlné používání. Teplo a elegance skandinávského stylu vám pomohou uvolnit se, uklidnit vaše smysly a užít si každodenní život doma v duchu hygge. Relaxační centrum vám zajistí komplet sedací soupravy.

Komplet se obvykle skládá z:

komplet mebli w stylu skandynawskim 


Sedací soupravy ve skandinávském stylu


Čalouněný nábytek ve skandinávském stylu zaujme minimalistickou dekorativností a důrazem na funkční využití. Poskytuje pohodlí a působí esteticky dobře. Jeho čalounění je obvykle hladké, jednotné a v neutrálních barvách. Někdy však, když očekáváme trochu povzbudivější výraz v klidných interiérech ve stylu Scandi, volíme křesla nebo pohovky ve výrazných barvách, např. tyrkysové nebo zelené. Takové barvy čalouněného nábytku dokonale ladí s ostatními prvky vybavení obývacího pokoje ve skandinávském stylu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články