• Ložnice
  • Obývací pokoj
  • Předsíň a šatna
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Skříň s posuvnými dveřmi – proč by neměla chybět u Vás doma?

Při zařizování bytu budete nejednou postaveni před nelehkou volbu. Na trhu je tolik modelů, že je někdy těžké rozhodnout se pro ten správný. V tomto článku Vám ukážeme, proč je skříň s posuvnými dveřmi na nákupním seznamu nábytku nutností.

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč je výběr skříně s posuvnými dveřmi dobrým aranžerským řešením?

  • Ve kterých místnostech bude skříň s posuvnými dveřmi dobře fungovat?

  • Jaké jsou největší výhody skříně s posuvnými dveřmi ?

Skříň s posuvnými dveřmi – ideální do úzkých a malých místností

Výhod skříní s posuvnými dveřmi lze vyjmenovat mnoho, ale snad jejich největší předností je fakt, že budou dobře fungovat i v malých prostorách. Máte úzkou, dlouhou předsíň a nemůžete si dovolit tou tradiční skříň? Nic není ztraceno! Na pomoc přichází skříň s posuvnými dveřmi, do které se vejdou všechny bundy a kabáty a spousta dalších věcí. Díky posuvným dveřím se snadno dostanete do jakékoli zóny uvnitř Vaší skříně.

Skříň s posuvnými dveřmi se skvěle hodí i do malých ložnic. Pokud Váš byt není pohodlných 100 metrů čtverečních a samostatná, velká šatní skříň, pak věnujte pozornost šatní skříni s posuvnými dveřmi. I když je plocha Vaší ložnice pouhých 10 metrů čtverečních, můžete do ní umístit funkční šatní skříň. Přesně taková je skříň s posuvnými dveřmi která nezabere místo navíc tradičním pantovým dveřím. Každé ráno snadno sáhnete po oblečení.

https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/4990/szafa-przesuwna-alfa-180-200---dab-sonoma-jasny09231.jpg

Konstrukční vlastnosti skříně s posuvnými dveřmi

Vzhledem k tomu, že se v takové šatní skříni vzdáváme tradičních, výklopných dveří, bývají mnohem širší. Díky tomu se mnohem snáze dostanete k předmětům, které jsou v ní ukryté. Konstrukce posuvných dveří má další výhodu: tento typ šatní skříně se stává mnohem lépe nastavitelný. Nemusíte se bát, že by dveře, které otevíráte, narazily do jiného nábytku, dveří nebo do zdi poblíž.

Estetické hodnoty skříně s posuvnými dveřmi

Co milujeme na skříních s posuvnými dveřmi? Nepochybně jejich rozmanitost povrchových úprav. Všimněte si, že skříň s posuvnými dveřmi, jako žádná jiná může mít nekonečné množství tváří. Její čela mohou být na jedné straně vyrobena z homogenního materiálu, který tvoří nedílný celek s tělem a působí dojmem hladkého, nevýrazného povrchu. Pak se taková šatní skříň bude skvěle hodit do moderních interiérů s minimalistickým charakterem nebo do malých prostor, kde nábytek splyne s povrchem stěny.

 https://www.meble-bogart.pl/uploads/products/36815szafa-przesuwna-120-farys-b709127.jpg

Na druhé straně skříň s posuvnými dveřmi může mít dveře z různých materiálů, které jí dodají jedinečný charakter. Zajímavým řešením budou dveře pokryté zrcadlovou tabulí. Toto řešení má několik výhod. Zrcadlová čela jsou především praktickým řešením v kontextu šatní skříně. Díky tomu nemusíte přemýšlet o místě pro dodatečné velkorozměrové zrcadlo, při kterým budete volně vidět. Zrcadlový panel, který zakrývá dveře Vaší skříně s posuvnými dveřmi, poslouží jako zrcadlo, ve kterém si můžete zkontrolovat svůj vzhled před odchodem do práce nebo na večírek.
Čela posuvné skříně po celé své ploše pokrytá zrcadlovou tabulí jsou perfektním řešením do malých místností, protože zrcadlo opticky zvětšuje prostor. To je velmi důležité zejména v případě úzkých, špatně osvětlených místností.

ideaPROFESIONÁLNÍ TIP

Máte-li takovou možnost, nesměrujte svou skříň s posuvnými dveřmi a zrcadlovými čely k oknu. Denní světlo dopadající přímo na povrch zrcadla Vám znesnadní pohled na sebe v zrcadle.

Kromě zrcadlových čel věnujte pozornost také těm modelům, které v konstrukci čel kombinují různé druhy materiálů. Zajímavě vypadají posuvná dvířka z desky a kovu, případně z různých druhů desek, a nebo kombinující výše popsané zrcadlo s nábytkovou deskou. Poskytuje neomezené možnosti uspořádání a díky ní se šatní skříň s posuvnými dveřmi hodí do každého typu interiéru.

 https://www.meble-bogart.pl/uploads/products_clear/52361/szafa-przesuwna-new-uniwersal-18---bialy-lustro48122.jpg

Předsíň, ložnice, nebo třeba dětský pokoj nebo… kuchyně? Všude výborně poslouží skříň s posuvnými dveřmi

Výběr skříně s posuvnými dveřmi do předsíně, ložnice nebo dětského pokoje se zdá zcela samozřejmý a velmi populární. Věděli jste ale, že posuvné dveře v prostoru kuchyně se stále častěji používají při zařizování moderních bytů? Je to skvělý způsob, jak skrýt domácí spotřebiče, jako je trouba, vestavěná mikrovlnná trouba nebo dokonce lednička, které nechcete vystavovat. Takové řešení bude velmi praktické, pokud je Vaše kuchyně v podstatě kuchyňským koutem, který je nedílnou součástí otevřeného obývacího pokoje. Představte si, jak funkční a pohodlné to je, když hosty přijímáte v obývacím pokoji, ale na ten den neplánujete žádné kulinářské skvosty. Své kuchyňské království skryjete během pár okamžiků.


Pozor však na to, aby čela u skříní s posuvnými dveřmi v prostoru kuchyně dokonale ladila s uspořádáním celého prostoru, do kterého patří. Pokud chcete dát do obývacího pokoje šatní skříň nebo
komodu, zkuste vybrat čela Vašeho nábytku tak, aby vytvářela ucelenou kompozici. Samozřejmě to neznamená, že ty v prostoru kuchyně musí být totožné s těmi v obývacím pokoji. Jde o moudré kombinování barev a textur.

Shrnutí

Skříň s posuvnými dveřmi má řadu výhod. Jde o velmi nastavitelný kus nábytku, s jehož pomocí vytvoříte praktickou a prostornou šatní skříň i v malých bytech. Je to také způsob, jak opticky zvětšit interiér, za což mohou zrcadlová čela.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články