• Styly

aktualizováno

Styl glamour

Styl glamour

Glamour je půvab, nádhera a synonymum luxusní elegance. Tento pojem je ideální pro označení stylu interiérového designu, který září luxusem a dekorativností s rafinovaný charakterem. Uspořádání interiérů ve stylu glamour přitahuje magií a leskem, a také nadčasovostí. Jakým způsobem zařídit takový interiér?

Styl glamour od mnoha sezon je jeden z nejpopulárnějších trendů pokud jde o uspořádání interiérů. Interiéry glamour jsou prostory, ve kterých najdeme lesk, kontrasty, pastely a stylový nábytek o ozdobných tvarech a provedení. Pevné elementy v tom stylu jsou dekorativnost a stylizované, lesklé a křišťálově čisté doplňky. navíc je velmi eklektický styl, na základě kombinací nábytku a příslušenství, které se mohou spojovat barokními prvky na moderních pozadí. Díky tomu můžeme tvořit interiéry, které jsou luxusní a mají lehký moderní charakter.

BARVY GLAMOUR

V interiérech zařízených ve stylu glamour v čele stojí elegantní pastely, paleta růžových a fialových barev, a také velmi kontrastní barevná spojení např. bílé barvy s černou. Můžeme použít také intenzivní odstíny se silným nasycením, a také i tónované, se šedým nebo krémovým tonem. Avšak nemůžete přehánět se silnými odstíny v jednom interiéru, protože místo stylu glamour získáme chaos s směšný kýč. Proto také silné barvy interiéru spojujeme s klidnějším pozádí nebo naopak.

 

LESK A NÁDHERA

Další důležitou vlastností interiéru glamour je lesk, který dává interiérů luxusní charakter. Světelné, lesklé tony se mohou projevovat v materiálech, křišťálových lustrech a cetkách, stříbrném nádobí nebo zrcadlových doplňcích. Během uspořádání interiéru vybereme atlasové povlaky a ubrusy nebo zdobená čalounění. Nábytek může přitahovat pozornost vysokým leskem hladkého povrchu. Je záhodno také umístit velká zrcadla, která rozzáří a opticky zvětší interiér.

Nejdůležitější vlastnosti stylu glamour:

  • lesklé detaily

  • dekorativní nábytek

  • hladké povrchy

  • zrcadla a křišťály

  • světelné doplňky

  • ozdobné materiály

  • kontrasty

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články