• Styly

aktualizováno

Styl high-tech

Styl high-tech

Byt zařízený v high-tech stylu se bude líbit zejména mladým osobám, které sledují technické novinky, a které se dobře cítí v minimalistických, syrových interiérech. High-tech styl je esence ultra moderního přístupu k designu. Základem v interiéru bude minimalismus, takže se v něm budou nacházet pouze nejdůležitější a nejnutnější nábytek a maximum volného prostoru. Jaké vlastnosti by měl mít interiér ve stylu high-tech?

 

Materiály a barvy

V interiérech high-tech stylu by měly převažovat kurážné barevné kompozice a silné kontrasty jako například jsou bílá a černá barva. Jako dodatečné se budou výborně hodit módní v posledních sezonách odstíny tmavomodré a šedé barvy. Tyto barvy ve spojení s bílou a černou barvou budou krásně kontrastně vypadat ve velkých plochách. Nepochybně high-tech styl potřebuje prostor, aby mohl zdůraznit syrovou atmosféru. Na pozadí těchto barev a kontrastů ideálně budou vypadat prvky uspořádání interiéru z takových materiálů jako jsou ocel, sklo, chrom nebo hliník.

 

Nábytek a doplňky

Do interiérů v high-tech stylu se ideálně hodí futuristický nábytek a minimalistické doplňky, které neodvádějí pozornost od geometrického nábytku. Zvláště atraktivně bude vypadat čalouněný nábytek s jednoduchým, průhledným tvarem zbaveným dekoračních prvků. V syrových interiérech upravených v tomto stylu budou perfektně vypadat regály a pohovky skládající se z několika modulů, které můžete libovolně se sobou spojovat a měnit jejich konečný tvar. Vyberte si monochromatické čalounění např. modré nebo červené, které velmi dobře kontrastuje s kovovými a skleněnými prvky interiérového designu. Povrchy nábytku by měly být kovové a lesklé. Pokud chcete více tepla v chladném prostoru, můžete se rozhodnout pro umístění několika dřevěných prvků.

 

 

 

Hlavní vlastnosti high-tech stylu:

  1. Použití nejnovějších materiálů.

  2. V nábytku a ve všech předmětech, které se nacházejí v místnosti musejí být zachované jednoduché linie.

  3. Veškeré konstrukce v bytu upraveném v high-tech stylu by měly být jednoduché a nesložité.

  4. Bez zbytečného zdobení.

  5. Barvy v high-tech stylu jsou: bílá, černá, veškeré odstíny šedé barvy.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články