• Styly

aktualizováno

Styl retro v moderním designu

Styl PRL w designie nowoczesnym

Styl PRL – retro je spojený především s teplými barvami v designu interiérů, vybavením, které se skládá z obývací stěny, gauče a klubových křesel a množstvím dekorací v podobě ozdobných předmětů. V dnešní době se vrátila móda na tento styl v interiérech v trochu odvážné podobě.

 

Tento efekt získává popularitu vzhledem ke spojení klasických forem a funkčních řešení s moderním designem. Jak se dnes projevuje styl retro v kompozicích interiérů? Představujeme několik příkladů nábytku a popíšeme vlastnosti, které ho charakterizují.

 

Móda na nábytek stylizovaný na hity 80. let se projevuje ne jako vedoucí motiv kompozice, ale jako eklektické sestavení v moderních interiérech. To znamená, že v interiérech zařízených v moderním stylu umísťujeme několik akcentů v podobě nábytku (obvykle odpočinkový nábytek), který úzce navazuje svým designem na styl z 80. let. Čím se vyznačuje nábytek ve stylu retro? Především takový nábytek má jednoduché linie, ostrá dokončení břehů, dřevěné rošty, a také omezené množství dekorací. V moderním stylizovaným nábytku je trochu zlomená klidná barevnost a tímto klasické formy získávají nový život díky éterickým barvám a módnímu designu.

 

Retro styl v designu je soustředění na komfortu a získání útulného efektu v interiéru. Užitečné tady budou obývací stěny s leskem, křesla s masivními liniemi, konferenční stoly, a také pokud jde o dekorace: ozdobné předměty, keramické ozdoby, křišťály, a dokonce i umělé květiny. Jednoduché gauče a křesla potažené látkou s geometrickým vzorem v éterických barvách jistě oživí interiér a dodá mu výjimečný charakter a atmosféru.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články