• Průvodce

aktualizováno

Stylizovaný nábytek – jak ovlivní uspořádání?

Přední styl interiéru utváří způsob, jakým je vnímána estetika uspořádání. Při plánování vzhledu vašeho interiéru je proto důležité udržovat stylistickou konzistenci, aby spolu všechny prvky uspořádání ladily a celá kompozice aranžmá působila dojmem rafinovanosti. Eklektický styl, který spočívá v kombinaci různých stylů do jedné kompozice, je stále více módní. Právě do tohoto stylu se skvěle hodí stylizovaný nábytek, díky kterému bude interiér mnohem propracovanější.


Módní eklekticismus a stylizovaný nábytek


Eklekticismus je nyní obzvláště populární, protože umožňuje jít nad rámec konkrétních stylů a učinit prostředí více konzistentní s individuálním vkusem a preferencemi členů domácnosti při zachování určitých standardů. Eklekticismus znamená kombinovat styly do harmonické kompozice. Nejčastěji se projevuje v zavádění nábytku a doplňků do moderních aranžmá, která jsou stylizovaná nebo odpovídají jiným designovým trendům. Díky tomu získáváme propracované a vizuálně zajímavější interiéry. Stylizovaný nábytek je skvělý způsob, jak dát standardním aranžmá zajímavější výraz a získat originální efekt, který je bude odlišovat od ostatních. Klubové křeslo nebo vintage nábytek budou pro tento účel perfektní.

krzesło PRL 


Stylizovaný nábytek v moderním aranžmá


Nábytkové sestavy do obývacího pokoje je někdy dobré rozbít dekoracemi a doplňkami, které je zdůrazní. Při zařizování interiérů v souladu s moderním stylem si často klademe otázku, zda nebudou příliš klišé nebo jednoduše strohé. Pokud jim chcete dát výraznější designový akcent, stačí do interiéru dodat nábytek a doplňky, které jej stylizují. Zajímavým řešením je kombinace moderního aranžmá s jednotlivými prvky výbavy, které jsou stylizovány jako staré nebo klasické. Konzoly ve stylu Ludwik umístěné v minimalistických chodbách vypadají krásně a stejně tak glamour lenošky v klasickém uspořádání.

szezlong stylizowany 


Čalouněný nábytek – hlavní prvek každého uspořádání


Při uspořádání obývacího pokoje nebo jiných interiérů, kde trávíme čas odpočinkem nebo přivítáním hostů, musíme pamatovat na pohodlí. Při výběru čalouněného nábytku pro vaše aranžmá pamatujte nejen na to, aby byl co nejpohodlnější, ale také na estetický vzhled. Kromě toho je to nábytek, jako jsou křesla a pohovky, který dává největší příležitost hrát si se stylem v kontextu celého uspořádání. Protože při aranžování interiérů v eklektickém stylu je důležité vybrat na pozadí klidný a vyvážený dekor. V moderním uspořádání bude úžasně vypadat konferenční stolek v anglickém stylu nebo křeslo Ušák.

zestaw mebli stylizowanych 


Populární stylizovaný nábytek:

  • křesla PRL

  • pohovky Chesterfield

  • stoly a konzoly Ludwik

  • retro a vintage televizní skříňky a nábytek

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články