• Průvodce

aktualizováno

Stylové šatní skříně do 5500Kč!

Šatní skříň je neodmyslitelnou součástí vybavení našich ložnic, ale často i kancelářských prostor. Jedná se totiž o mimořádně praktický a funkční kus nábytku, který umožňuje systematické uložení velkého množství věcí. Při výběru šatní skříně do našich pokojů obvykle hledáme dokonalý model, který splňuje požadavky na kvalitu výroby, kapacitu, vnitřní uspořádání i design. Je tu však ještě jeden aspekt, kterému často věnujeme pozornost – cena. Je levný šatník dobrou volbou? Samozřejmě, že je! Připravili jsme pro vás několik osvědčených návrhů levných šatních skříní do 5500Kč, s nimiž úspěšně zařídíte praktické a esteticky vytříbené uspořádání.

V tomto článku se dozvíte:

  • Na čem závisí cena šatníku?
  • Je levná šatní skříň dobrým řešením interiéru?
  • Které levné skříně se vyplatí koupit do 5500Kč?

Levná nebo drahá šatní skříň?

Donedávna panovalo přesvědčení, že vysokou kvalitu, pevnost a trvanlivost nábytku dokazuje jeho vysoká cena. Naštěstí se v posledních letech tento přístup začal měnit. Vývoj výrobních technologií a materiálů, z nichž se nábytek vyrábí, prošel významným vývojem. V současné době se k výrobě nábytku (včetně levných skříní) používají materiály, které jsou odolné vůči těžkostem provozu a zároveň působí estetickým dojmem. Navíc jsou náklady na jejich výrobu rozhodně levnější než v případě výroby např. drahého dřevěného nábytku. Tímto způsobem získáme přístup k levnějšímu nábytku, který si kvalitou a trvanlivostí nezadá s tím, za který musíme zaplatit mnohem více. Pokud se tedy ptáte, zda je levný šatník dobrý nápad, odpověď je nepochybně ano!

Na čem závisí cena šatních skříní?

Levná skříň – vliv na její cenu mají:

  • velikost
  • výrobní materiály
  • návrh uspořádání interiéru
  • doplňkové vybavení, jako jsou zrcadla nebo LED osvětlení nebo další organizéry, věšáky a police

Je zřejmé, že jednodveřové skříně malých rozměrů jsou levnější než dvoudveřové nebo třídveřové. Pokud potřebujete prostornou, ale zároveň levnou skříň, vsaďte na model s posuvnými dveřmi.

Levná skříň – jak si ji vybrat?

Výrazně ušetřit můžete i na dalších aspektech, kterými je volitelné obohacení šatních skříní. Za levnou skříň, která nepřesáhne částku 5500Kč, stačí rezignovat na další vymoženosti, jako je LED osvětlení, speciální dovybavení vnitřního uspořádání nebo jiné mechanismy, které se objednávají speciálně.

Pokud jde o materiál, ze kterého je levná skříň vyrobena, jedná se obvykle o nábytkové desky typu MDF. Vykazují zvláštní odolnost a zajišťují stabilitu a dostatečnou pevnost nábytku bez ohledu na jeho velikost.

Při navrhování interiéru šatní skříně jde především o počet polic, tyčí a dalších prvků, jako jsou zásuvky, různé organizéry. Pokud hledáte levnou skříň, vyberte si takovou, která má co nejjednodušší střed a základní vybavení. Věnujte pozornost pouze tomu, zda můžete sami rozhodnout o výšce polic apod. V budoucnu bude vždy možné skříň doplnit o preferované komponenty, např. organizéry, úchytky, věšáky. Prvek, který významně ovlivňuje cenu šatní skříně, je zrcadlo. Rezignujte z něj a místo něj si kupte pokojové zrcadlo za výhodnou cenu nebo šatní skříň se zrcadlem menších rozměrů.

Levná šatní skříň do 5500Kč – viz naše nabídky

Šatní skříň Lena

Moderní šatní skříň Lena je moderní model nábytku s povrchy z lamina ve světlém betonovém odstínu. Díky tomu se levná šatní skříň Lena dokonale hodí k nejmódnějším interiérům a odkazuje na loftový styl. Centrálně umístěné zrcadlo má naopak praktickou funkci, protože opticky zvětšuje prostor v místnosti. Uvnitř skříně je kovová tyč na oděvy a pět polic z nábytkové desky o tloušťce 16 mm.

Posuvná skříň Remik

Cenově dostupná šatní skříň Remik je funkční návrh, který splní očekávání milovníků nadčasového minimalismu a designové konzistence. Univerzální barva výrobku umožňuje vyčistit prostorné interiéry různých stylů. Nábytek vypadá velmi esteticky a moderně. Funkční šatní skříň je vybavena pěti policemi a tyčí na šaty. Celek doplňují elegantní rukojeti, které zaručují pohodlné používání.

Šatní skříň Celeste

Celeste je levná šatní skříň s vysokou funkčností a univerzálním designem, díky kterému dokonale zapadne do charakteru jakéhokoli zařízení. Hodí se do obývacího pokoje, ložnice, kanceláře nebo předsíně. Vyznačuje se jednoduchou konstrukcí a zpracováním s důrazem na detail. Šatní skříň je v horní části vybavena policí a věšákovou tyčí pod policí. Nábytek byl vyroben z vysoce kvalitní laminované nábytkové desky, přední strana má povrchovou úpravu ve vysokém lesku.

Šatní skříň Norbi

Šatní skříň Norbi je praktický dvoudveřový model vybavený policí a tyčí na šaty. Jednoduchý tvar skříně zdobený černými úchytkami a nožkami podtrhuje moderní charakter projektu. Je vyrobena v teplém odstínu dubu lefkas a v místnosti vytvoří útulnou atmosféru.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články