• Styly

aktualizováno

Televizní nábytek v průmyslovém obývacím pokoji – jaký vybrat?

Průmyslový styl se těší neutuchající oblibě již mnoho let. Pro svůj nadčasový charakter se skvěle hodí do současných interiérových aranžmá. V současné době jsme stále ochotnější zařizovat naše obývací pokoje ve stylu loft, protože díky tomu působí přirozeně, minimalisticky a prostorně. Styl loft v obývacím pokoji lze zdůraznit mnoha způsoby a jedním z nich je výběr vhodného televizního nábytku. Připravili jsme pro vás několik inspirací a hrstku praktických tipů pro interiérový design v průmyslovém stylu.

Průmyslový styl – pojďme se na něj podívat blíže

Styl loft se zrodil v polovině 20. století v New Yorku. V té době se v důsledku recese začalo mnoho bývalých továrních budov a nevyužívaných skladů adaptovat na umělecké ateliéry a byty. Charakteristický vzhled těchto prostor se stal záminkou pro vytvoření nového stylu interiéru

Jaké jsou vlastnosti loftového stylu?

·        Efekt prostornosti 

·        Žádné hranice mezi zónami použití 

·        Surové povrchové úpravy – beton, cihla, kovové konstrukce 

·        Městská dekorativnost – viditelná kabeláž, řetězy, dřevěné detaily 

·        Nábytek ze dřeva a kovu, např. TV nábytek  

·        Lustry s kovovými stínidly, moderní umění, zelené rostliny 

industrialne meble RTV 

Z tohoto popisu lze usoudit, že styl loft je v recepci poměrně přísný. Navzdory minimalistické dekorativnosti však mají tyto prostory atraktivní atmosféru, kterou podtrhuje teplé směrové osvětlení a také zajímavé materiály. Nábytek v průmyslovém stylu by měl být designově konzistentní a vyrobený ze dřeva. Skvěle budou vypadat s kovovými prvky. Měly by to být geometrická tělesa, co nejjednodušší z hlediska designu. V ideálním případě to bude nábytek s vysokými kovovými nohami. 

szafka RTV loft 

TV zóna v průmyslovém obývacím pokoji 

Nedílnou součástí každého obývacího pokoje je čalouněný nábytek a k němu přiřazený TV nábytek. Zatímco čalouněný nábytek, jako je pohodlná modulární sedací souprava nebo pohovka, se vybírá na základě individuálních preferencí použití, vyplatí se TV nábytek vybrat přesně podle přijatého stylu interiéru. V obývacím pokoji ve stylu loft se vyplatí přistupovat k nábytku minimalisticky. To platí jak pro množství nábytku – vybíráme jen to nejnutnější, tak pro jejich dekorativnost. Jednoduchá, geometrická tělesa vyrobená ze dřeva jsou zde perfektní. Jejich ozdobou bude efektní odstín přírodní suroviny, stejně jako kovové doplňky. Průmyslová TV skříňka může být závěsná nebo stojací na vysokých nohách z kovu malovaným práškovou metodou. Výběr je tedy široký. Důležité však je, že by měla působit lehce a udržovat přirozenost. 

komoda RTV industrialna

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články