• Styly

aktualizováno

Vintage nábytek – hit nebo propadák?

Vintage je styl interiéru, který i po delší době neztrácí na popularitě. Je oceňován pro svůj nadčasový charakter, stylová řešení a originální atmosféru, která vám umožní vytvořit si vysněný interiér. Nábytek a doplňky v tomto stylu vám umožňují vytvářet výjimečně atraktivní aranžmá, která potěší jedinečnou atmosférou a sofistikovaným charakterem. Zjistěte, proč je vintage nábytek stále v trendu.


Vintage – móda, která trvá


Vintage je styl, jehož geneze sahá až do devatenáctého století. Styl s tak dlouhou tradicí má velký dopad a stylizovaný nábytek dokonale zapadá do současných trendů. Pojem „vintage“ má definovat staromódní předměty, které jsou zároveň nadčasově krásné. Vintage, který známe a milujeme nejvíce, je spojen se vším, co je staré zhruba 25 let. Nábytek, jako jsou komody, židle, stylizovaná křesla, lampy se sofistikovanými tvary, rádia ze staré školy a dokonce i nádobí a keramické dekory. Stále více jsme ochotni zařídit naše domácí interiéry, kavárny a kluby ve stylu vintage, díky kterému se můžeme nejen vrátit zpět v čase na více než dvě desetiletí, ale také pocítit jedinečnou atmosféru interiérů, které mají své historické kouzlo.

Fotel w stylu vintage 


Vintage v moderním interiéru


V současné době existují dva trendy ve skládání vintage uspořádání. Prvním z nich je holistický přístup, tzn. Vybavení místnosti nábytkem a doplňky, které jsou bez výjimky zachovány v tomto stylu. V tomto případě získáme interiér, kterému dominují klasická a vintage řešení. Je však třeba připomenout, že sady nábytku do obývacího pokoje nebo jiné interiéry navržené ve stylu vintage lze kombinovat jakýmkoli způsobem. Pouze naše představivost a smysl pro estetiku určují, jaké vybavení a doplňky si zvolíme a co bude více v interiéru: modernost nebo předměty s historie. Protože vintage nábytek dokonale zapadá do klasického i moderního aranžmá. Druhým designovým trendem je tedy splést vintage prvky do moderních a zároveň minimalistických aranžmá. Křesla nebo jiný čalouněný nábytek v retro stylu zde budou vypadat skvěle.

Komplet mebli do salonu w stylu vintage 


Originální interiérové ​​doplňky


Vintage předměty, které lze použít k výzdobě interiéru, jsou mimořádně univerzální, takže je lze snadno zařadit do jakéhokoli aranžérského stylu. Takové věci mají duši a dělají interiér originální s příjemnou atmosférou. Dekorativní klasikou jsou plakáty, obrazy a staré reklamy, stejně jako keramické doplňky v retro stylu a starožitné fotorámečky. Používají se v moderních a dokonce i půvabných interiérech. K dispozici jsou také dekorativní lampy s látkovými stínidly a obrazy v sofistikovaných rámech.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články