• Průvodce

aktualizováno

Vybíráme skříň do ložnice ve 3 krocích

Ačkoli postel je hlavním prvkem v každé ložnici, prostorná skříň se také osvědčí jako nepostradatelné vybavení. Do skříně můžete dát spoustu věcí, i když její rozměry nemusí být vždy příliš velké. Skříň se v ložnici osvědčí jako velmi užitečná, zvláště když nemáme samostatnou šatnu. Jak si vybrat skříň do ložnice? Před výběrem věnujte pozornost třem aspektům, které je třeba určit.


  1. Definujte dostupný prostor

Bez ohledu na to, zda je vaše ložnice prostorná nebo má relativně malou plochu – pro šatní skříň v ní jistě najdete dobré místo. Skříni, ačkoliv se to nezdá, není potřeba věnovat příliš mnoho prostoru, protože zabírá malou podlahovou plochu. V závislosti na velikosti a uspořádání interiéru byste měli zvolit konkrétní typ šatníku. Pokud je ložnice relativně malá, bude dobré zvolit vestavěnou skříň nebo skříň s posuvnými dveřmi. V takových skříních se díky systému posuvných dveří jejich křídla neotevírají do místnosti a nezasahují do malých nebo úzkých místností. Pokud chcete, aby ložnice vypadala opticky větší, můžete zvolit skříň s dveřmi se zrcadly. V prostorných ložnicích si můžete naopak dovolit tradiční šatní skříň, jelikož otvíráním dveří do prostoru ložnice nebude žádný problém.

szafa do sypialni 

  1. Kapacita a vnitřní uspořádání skříně

Jakmile se rozhodnete pro velikost skříně a zvolíte správný systém otevírání dveří, pak je důležité věnovat pozornost tomu, kolik místa uvnitř skříně potřebujete pro konkrétní druhy oblečení. Některé osoby dávají přednost tomu, aby šatní skříň měla více prostoru pro zavěšení šatů, zatímco jiní tuto část vůbec nepotřebují a volí raději police. Proto je nejlepší analyzovat potřeby členů domácnosti a zvolit interiér skříně, který bude vyhovovat potřebám jednotlivých uživatelů. V obchodech si často můžete vybrat z několika variant vnitřního uspořádání skříní. Hodně také záleží na tom, zda už máte šatní skříň v jiné místnosti. Pokud již máte jednu skříň například v předsíni, můžete část sezónního oblečení uložit právě tam.

szafa przesuwna do sypialni 

  1. Vybavení skříně

Kromě rozměrů, vnitřního uspořádání a designu skříně je důležitá také otázka jejího vybavení. Je dobré obohatit interiér šatníku o užitečná řešení, která usnadní třídění věcí v něm uložených a přístup k nim.Mezi vybavení skříně patří:

  •     ramínka na kalhoty
  •     pantograf neboli výklopná šatní tyč
  •     držák na žehličku a trubku vysavače
  •     věšáky
  •     organizéry na pásky, hodinky a šperky
  •     zásuvky na spodní prádlo
  •     výsuvné koše
  •     materiálové krabice na drobnosti
  •     univerzální přepážky do polic 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články