• Průvodce

aktualizováno

Vybíráme stylové barové židle do kuchyně

Stále častěji se majitelé prostorných domů a malých studií rozhodují pro otevřené kuchyně do obývacího pokoje. Důvod je obvykle stejný – chtějí získat více prostoru v pokojích a sdílet čas s blízkými, kteří jsou zrovna v jiné části domu. Bez ohledu na to, zda upřednostňujete interiéry v moderním nebo tradičním stylu, kuchyně vybavená barem nebo ostrůvkem se stane vizuálně prostornější a obzvláště atraktivní. Pro pohodlné používání ostrůvku nebo baru jako stolu je nutné zakoupit vysoké barové židle. Co je třeba vzít v úvahu při výběru pohodlné a stylové kuchyňské barové stoličky?

Stylowe hokery Knieya

 


Stylové barové židle a design

Před nákupem je dobré věnovat pozornost několika věcem, které charakterizují jednotlivé modely barových židlí. Místo, kde mají židle stát, je poutavé, takže není pochyb o tom, že barové stoličky musí vypadat krásně a ladit s uspořádáním kuchyně i obývacího pokoje. Je dobré tedy zvážit, jaký efekt chceme dosáhnout pro celé uspořádání a zda mají stoličky upoutat pozornost svou dekorativností, nebo zda mají splynout s obecným designem interiéru. Pokud dáváte přednost modernímu stylu, zvolte určitě kov, nejlépe otáčecí modely se sofistikovanými tvary. Díky moderně tvarovaným sedákům a opěradlům v kombinaci se zajímavými barvami budou stoličky krásně doplňovat designový interiér. V případě klasického stylu budou perfektní masivní barové židle se dřevem případně potažené koženým nebo látkovým čalouněním v elegantní barvě.

Stylowe hokery Joko 

Pohodlné barové židle a rozměry

Efektivní design musí jít ruku v ruce s vhodně sladěnými rozměry nábytku, díky nimž bude používání pohodlné jak pro členy domácnosti, tak pro hosty. Šířka sedadla by měla být přibližně 40 cm a jeho vzdálenost od desky stolu nesmí překročit 25 cm. Díky tomu se uživatel bude cítit dostatečně pohodlně. Velký význam má také místo, kde je umístěna opěrka nohou. Pro pohodlnou a zdravou polohu by měla být tato opěrka umístěna 40 cm pod sedadlem.

Kuchyňský nábytek má obvykle standardní rozměry z hlediska výšky. Nejčastěji používaná výška barů a kuchyňských ostrůvků je 110–120 cm. S ohledem na tento parametr budou nejlépe fungovat barové židle o rozměrech 80–90 cm. U menších kuchyňských ostrůvků (80–90 cm) je nejlepším řešením zvolit stoličky o výšce 55–60 cm.

Stylowe hokery z kolekcji H 

Výběr stylové barové židle nebude obtížný, pokud se zaměříte na výběr správného stylu, ve kterém je interiér uspořádán, a také optimálně sladíte preferované rozměry. Nabízíme mimořádně širokou škálu tohoto módního a praktického nábytku, proto si každý v našem obchodě s nábytkem vybere barové židle podle vlastních preferencí a potřeb.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články