• Průvodce

aktualizováno

Vybrat pohovku nebo rohovou sedací soupravu?

Obývací pokoj, jako místo primárně určené k přijímání hostů a relaxaci s rodinou, se neobejde bez plně funkční sedací soupravy nebo pohovky. Bez ohledu na to, jak trávíme volný čas v obývacím pokoji, pohodlná pohovka nebo rohová sedací souprava bude jistě klíčovým prvkem. Obvykle však při nákupu váháme mezi rohovou sedací soupravou a pohovkou. Každý z tohoto nábytku má své výhody i nevýhody, proto bychom měli dobře promyslet, který model bude nejvhodnější pro naše potřeby a podmínky konkrétního interiéru. Který model si vybrat a jak postupovat?

 

Pohovka s křesly nebo rohová sedací souprava?

Zařízení perfektního obývacího pokoje z hlediska estetiky a funkčnosti je skutečnou výzvou. Je důležité, aby uspořádání obývacího pokoje splňovalo nejen naše očekávání z hlediska výzdoby, ale stejně tak je důležité pohodlí, které nám poskytne. Je třeba si uvědomit, že každý kus nábytku dává obývacímu pokoji specifický výraz a charakter. Jeden kus nábytku může zapříčinit, aby dodal interiéru svěžest nebo změnil jeho styl. Tento kus nábytku může být právě pohovka nebo rohová sedací souprava.

Pohovka

Pohovka bude ideálním řešením pro malé interiéry nebo obývací pokoje spojené s kuchyní. Pokud má sloužit pro občasné přespání, bude dobré zvolit model pohovky s funkcí spaní. Příjemným řešením je doplnění pohovky křesly, které můžete sladit do stylu pohovky nebo zvolit jiný vzor, čímž vytvoříte zajímavý a stylový kontrapunkt. Klasický duet pohovka-křeslo můžete kombinovat dle libosti. Pohovka s funkcí spaní je dobrým řešením pro osoby, které nemají příliš mnoho místa, ale rádi hostí přátele a rodinu.

 

Rohová sedací souprava

Rohová sedací souprava je primárně určena pro místnosti s větší plochou. Trh již nabízí velký výběr atraktivních modelů s malou i větší velikostí. K sedací soupravě nejsou nutně potřebná křesla. Interiér se může zdát poté přeplněný a bude působit opticky malý. Esteticky sladěný taburet bude jistě efektivnější volbou, můžeme tak navíc získat dodatečné místo k sezení. Naproti tomu majitelé velkých interiérů si mohou dovolit k rohové sedací soupravě křesla i velký konferenční stolek. Výhodou rohových sedacích souprav je nejen více místa k sezení a možnost funkčního využití prostoru, ale také komfort, který sedací souprava poskytuje. Rohové sedací soupravy mají většinou funkci spaní i kvalitní matrace, proto mohou být častěji využívány k přespání. Díky efektivnímu čalounění a zajímavému designu můžete vytvořt interiér s neobyčejnou atmosférou..

Výběr pohovky nebo rohové sedací soupravy by měl být vybrán podle individuálních potřeb a očekávání. Při výběru dokonalého kusu nábytku zvažte tyto aspekty:

  • preference uživatelů

  • velikost interiéru

  • styl interiéru

  • jak často bude využívána funkce spaní

  • zda uživatelům záleží na křeslech

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články