• Průvodce

aktualizováno

Výhody čalouněných panelů – proč si je vybrat?

Čalouněné panely se v současné době staly nesporným hitem v interiérovém designu, což je dáno jejich četnými výhodami, a to jak funkčními, tak dekorativními. Na to, zda bude interiér módní a zároveň pohodlný, má vliv mnoho faktorů. Proto se vyplatí vybírat jednotlivé prvky vybavení obzvlášť uvážlivě. Dekorační panely na stěny budou dokonalým způsobem, jak dosáhnout dvou cílů najednou – pohodlí a vytříbené estetiky jakéhokoli uspořádání. Jaké další výhody nabízejí?

1. Izolace stěn

Z hlediska použití je důležitou výhodou dekorativních panelů jejich schopnost izolovat proti pocitu chladu, který je cítit ze stěny. Proto se často používají jako záhlavníky. Pokud se používají v ložnici nebo dětském pokoji na stěně vedle postele, poskytují příjemné teplo při spánku, ale mohou sloužit i jako pohodlná opěrka zad a chránit nejmenší před zraněním při hře.

2. Vytváří útulný efekt 

Dekorativní nástěnné panely opticky zateplí váš domov a vytvoří útulnou atmosféru. Stačí jen zvolit správné barevné schéma, které bude ladit se stylem a vybavením vašeho interiéru. Tímto způsobem můžete dosáhnout nejen originálního efektu, ale také zajímavě zkomponovat tento dekor se zbytkem výzdoby.

panele tapicerowane na ścianę 

3. Zvuková izolace 

Čalouněné panely jsou vyrobeny z desky, pěny a čalounění, díky čemuž jimi pokryté stěny působí jako akustická bariéra. Tlumí vnější zvuky a eliminují nepříjemné dozvuky. Jsou vhodným řešením například mezi obývacím pokojem a dětským pokojem. 

4. Jsou originální výzdobou interiéru 

Čalouněné nástěnné panely hrají v interiérech důležitou dekorativní roli. Zpestřují každý interiér a podtrhují jeho styl a designový charakter. Moderní modely nástěnných panelů umožňují vytvářet různé kombinace a jejich barvy a rozmanité tvary lze mezi sebou libovolně kombinovat a vytvářet tak zajímavé designové kompozice. 

panele dekoracyjne 

5. Hodí se do různých typů místností 

Čalouněné stěnové panely mají z hlediska designu a použití velmi univerzální charakter. Nejenže dobře ladí s jakýmkoli stylem interiéru a nábytkem, ale hodí se i do jakéhokoli typu místnosti. Lze je s úspěchem použít v ložnici, předsíni, dětském pokoji i v obývacím pokoji jako nástěnnou dekoraci nad pohovkou. 

Výhod čalouněných panelů je opravdu mnoho. Právě to z nich činí atraktivní prvek vybavení jednotlivých interiérů. Další výhodou je velký výběr vzorů, barev, velikostí a tvarů. Díky tomu si každý může vybrat kompozice odpovídající specifickému vkusu a potřebám daného interiéru. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články