• Styly

aktualizováno

Židle ve stylu Loft, způsob módního uspořádání

Nábytek ve stylu loft je v současné době velice populární. Oceňujeme je pro jejich originální design a jedinečný charakter. S jejich pomocí můžete dát svým aranžmá zajímavý výraz. Při zařizování interiérů v souladu s industriálním stylem byste neměli zapomínat na židle, protože mají velký potenciál z hlediska tvarování dekorativnosti jednotlivých aranžmá. Mnoho lidí považuje židle za typické užitkové vybavení. Přitom hrají obrovskou roli z hlediska estetiky uspořádání jednotlivých místností. Podívejte se, jaké jsou vlastnosti židlí v industriálním stylu a proč se vyplatí je integrovat do vašeho domácího interiéru.

Pár slov o stylu loft

Loft je interiérový styl vyznačující se minimalismem, použitím surových dokončovacích materiálů a velkou jednoduchostí všech prvků vybavení. Postindustriální obytný prostor se vyznačuje použitím betonu, cihel, skla, dřeva a kovu. Typické prostory ve stylu loft jsou vysoké místnosti s velkými okny a mnoha body směrového osvětlení. Takové uspořádání by také mělo zahrnovat efektivní industriální židle. Při zařizování interiérů v industriálním stylu se uplatňují charakteristické formy nábytku, které spojují moderní design se strohým výrazem. Mnoho lidí se také rozhodne pro eklektický přístup k loftovému stylu tím, že spojí například moderní modulární sedací soupravu s industriální dekorativností. Taková kompozice působí výjimečně efektně a získává nadčasový rozměr. Často se při dokončování takových interiérů používají i potrubí vně stěny, dráty nebo stropní lišty, které prostředí získávají dekorativní charakter.

 krzesła w stylu industrialnym

Čím se vyznačují industriální židle? 

Nábytek loft je dobrou volbou pro osoby, které si cení moderní industriální styl a minimalistický skandinávský styl. Obývací nábytek i stoly se židlemi se vyznačují strohostí a snadnou kombinací s jinými styly. To je důvod, proč je industriální styl tak oblíbený. Protože nepotřebujete zařídit celý prostor v jeho konvenci, ale jeho prvky (nábytek, doplňky, konstrukce) úspěšně kombinovat i s dalšími styly interiéru. Židle v industriálním stylu jsou ideálním způsobem, jak vnést sofistikovaný výraz a rozbít přejatou kompozici do moderního nebo skandinávského uspořádání. Nejcharakterističtější jsou kovové židle, které svou formou připomínají dílenský nábytek. Pro lidi, kteří raději nabourají trochu tvrdosti takovýchto masivů, doporučujeme židle, u kterých je kovová konstrukce obohacena o sedák nebo opěradlo s přírodním dřevem. Takové židle lze snadno integrovat do hotových aranžmá, díky univerzální povaze suroviny. 

krzesło loft metalowe 

Čalouněné židle a industriální styl 

Mnoho lidí si klade otázku, zda industriální styl určuje nutnost vybírat pouze designově strohý nábytek. Mezitím máme dobrou zprávu pro fanoušky útulnosti v interiérech. K takovým aranžmá se skvěle hodí i čalouněné židle. Jedinou podmínkou pak je, že mají konstrukční detaily odkazující na loftový styl. Mohou to být například kovové nebo dřevěné nohy zužující se směrem dolů. Vyplatí se vybírat židle s jednoduchým designem odkazujícím na ikonické designy nábytku vzniklé v 50. – 70. letech, díky tomu skvěle zapadnou do industriálního stylu a zároveň budou ladit s moderními prvky dekoru. Loftový styl dává velké možnosti z hlediska skládání různých prvků zařízení, díky čemuž lze úspěšně dosáhnout stylových aranžmá v industriálním duchu. Klíčem k úspěchu je prostě použití charakteristických materiálů a surovin s důrazem na minimalismus.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články