• Průvodce

aktualizováno

Zjistěte, jak vybrat správnou matraci – část I

Pohodlný odpočinek a zdravý spánek jsou základem každodenní pohody a zdraví. Z velké části závisí na správně zvoleném typu matrace. Vzhledem k tomu, že každý z nás má individuální preference a potřeby, pokud jde o spací plochu, je dobré seznámit se s typy výplní matrací. Pokusíme se vám poradit, který model bude pro vás dokonale vhodný. 

Pružiny Bonell s pěnou T35

Matrace vybavené bonellovou pružinou s polyuretanovou pěnou T35 se vyznačují progresivní pružností. To znamená, že čím větší je na jejich povrch vyvíjen tlak, tím větší je odpor. Díky této vlastnosti jsou bonnellové matrace s pěnou doporučovány lidem, kteří dávají přednost tvrdým povrchům nábytku, do kterých tělo „nezapadne“. Výhodou je, že matrace je dostatečně univerzální, aby byla vhodná pro lehké i těžší osoby. Pružiny jsou navzájem spojeny speciálním drátem, takže pružnost je provázána. V důsledku toho při působení tlaku na jednu pružinu reagují i ​​ostatní. Tuto vlastnost pocítíte hlavně, když na matraci spí dvě osoby – jedna mění polohu a pohyb matrace se přenáší až k druhé osobě. Bonelle jsou kombinovány s pěnou T35 (oblíbenou polyuretanovou pěnou) používanou při výrobě čalouněného nábytku. Čalounická tkanina pod pružinami navíc výrazně tlumí práci vložky. Výsledkem je větší pohodlí při používání.

Łóżko do sypialni velvet 

Vlnité pružiny s HR pěnou 

Vlnité pružiny s HR pěnou se používají pro konstrukci sedadel v exkluzivním čalouněném sedacím nábytku. Jsou vyrobeny ze speciálního, extrémně odolného ocelového drátu s odpovídajícím profilem, díky kterému slouží roky, aniž by byla ohrožena kvalita struktury matrace. Vyznačují se především vysokou flexibilitou a odolností, a proto je oceňují zejména uživatelé. Vysoce elastická HR pěna se navíc vyznačuje zvýšenou pružností, což výrazně zvyšuje pocit pohodlí. Taková výplň matrace se doporučuje lidem, kteří rádi odpočívají se střední tvrdostí povrchu, kde se tělo jemně „zaboří“ do struktury matrace. Takový výplňový povrch se vyznačuje mírně nepravidelnou porézní buněčnou strukturou z milionů bublin, která zajišťuje vynikající ventilaci vzduchu. Z tohoto důvodu jsou matrace s vlnitými pružinami s HR pěnou ideální pro alergiky, protože správná cirkulace vzduchu v pěně brání rozvoji plísní a bakterií. 

łóżko sypialniane materace 

Vlnité a taštičkové pružiny 

Kombinace výplně sestávající z vlnitých a taštičkových pružin v jedné struktuře poskytuje jedinečné vlastnosti, které ovlivňují pohodlí při používání nábytku. Výplň zajišťuje zvláštní stabilitu konstrukce, kterou zaručují odolné vlnité pružiny, které jsou základem pro tzv kapsu. V závislosti na tlakové straně pružiny umístěné pod vložkou reagují přímo na vložku, což umožňuje druhé osobě používající matraci cítit úplně jiný komfort odpočinku současně. U tohoto typu vložky je každá pružina umístěna v samostatné kapse (taštičce) vyrobené z vysoce kvalitní netkané textilie. Každá pružina funguje samostatně, takže forma lépe odpovídá tvaru těla. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články