• Průvodce

aktualizováno

Zjistěte, jaká je barva roku 2019

Pantone Color Institute každý rok vybírá barvu, která se má stát hlavní inspirací v umění, designu a oděvní módě. V roce 2018 dominovala módě barva fialová, která měla odrážet kreativitu a představivost. V nadcházejícím roce interiéry doplní odstín korálů.


Pantone Color Institute a barvy roku

Pravděpodobně každý, kdo se do jisté míry zajímá o trendy v designu a nábytku, slyšel o Pantone. Chcete-li se dozvědět více o Pantone Institute, vraťte se do 50. let. Byla to reklamní agentura a tiskárna, kterou provozovali Mervin a Jesse Levine. V roce 1956 zaměstnali Lawrencea Herberta, který klasifikoval kolekci pigmentů a inkoustů společnosti, a jeho oddělení pokračovalo v růstu a mělo spoustu úspěchů. V roce 1962 se mu podařilo od společnosti Levine koupit tisková zařízení. Nově založený podnik dostal jméno Pantone, který je známý dodnes.

fotel uszak 

Dnes je Pantone globálním specialistou na barvy. Nejen, že je systematizuje, ale také řídí společnosti v oblasti marketingové komunikace při  používání barev. Barevný systém Pantone je velmi populární a je používán v různých průmyslových odvětvích. Součástí Pantone Inc. je Pantone Color Institute, který je známý pro určování barvy roku. Tato barva je také uvedena v designu nových designů nábytku. Nejčastěji se jedná o čalouněný nábytek, který sleduje barevného průvodce roku.

Barva roku 2019

Pantone Color Institute jako každý rok zvolil barvu, která by byla inspirací pro projekty interiérového designu na příštích 12 měsíců. Tentokrát je to LIVING CORAL, barva s jemným, uklidňujícím výrazem. Korálová barva je inspirována přírodou a je spojena s elegancí, ušlechtilostí, jemností a vznešeností. Na rozdíl od fialové se nová barva roku bude snáze používat v interiérech. Lze ji libovolně kombinovat se silnějšími akcenty barev (černé, tmavomodré, grafitové) nebo jemnějšími (pastelovými, krémovými, šedými nebo bílými).

meble wypoczynkowe w kolorze roku

 

Nábytek a barva roku podle Pantone

Nábytek v korálové barvě bude vypadat mimořádně působivě. Sada sedacího nábytku v tomto odstínu nebo pohodlné křeslo krásně doplní interiér a dodá mu elegantní výraz. Tkanina zvýrazní podstatu odstínu roku 2019. Také v detailech a dekoracích bude korálová barva fungovat perfektně, jelikož díky ní budou aranžmá harmonická, rafinovanější a zároveň nebudou interiéru dominovat.

Nepřehlédněte:

Kuchyňský nábytek Komplet sedacích souprav Křesla

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články