Dětské psací stoly - počítačový dětský stůl

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 1
řadit :
Sortowanie
   1    z    1   
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti
šířka [cm]
-
výška [cm]
-
hloubka [cm]
-

   1    z    1   
výsledků na stránku:

Dokud jsou vaše děti v batolecím věku, tak psací stůl nepotřebují. Teprve se se světem okolo sebe seznamují a držet tužku v ruce správným úchopem je pro ně přetěžkým úkolem. Ale děti rostou jako z vody a přijde ten pravý čas, kdy začnou navštěvovat základní školu. K té už pochopitelně vlastní psací stůl v dětském pokoji potřebují. Internetový obchod Nábytek Bogart rozumí svým zákazníkům, a proto ve svém sortimentu nabízí psací stoly pro práci s počítačem i dětské dřevěné stoly, které mají zásuvky a poličky.

Jak by měl vypadat dětský psací stůl


V první řadě bychom si měli uvědomit, že každé dítě by mělo mít svůj vlastní psací stůl a nikoliv se o něj dělit ještě s dalším sourozencem. Psací stůl bude jednou z dominant místnosti, a i z tohoto důvodu by měl být vhodně zvolený jeho design, který byste měli přizpůsobit nábytku. V současné době se prodávají v kamenných prodejnách i internetových obchodech různé druhy psacích stolů - klasické, rohové i rostoucí. V každém případě je však třeba myslet na to, že psací stůl pro dítě musí být dostatečně prostorný, aby se na něho vešly všechny učebnice, sešity, lampička a časem i vlastní notebook.

Psací stůl a jeho možnosti

Při výběru vhodného psacího stolu do dětského pokoje nejspíš budete přihlížet k designu již zakoupeného nábytku, abyste zvolili takový stůl, který se bude k němu svým vzhledem hodit. Jestliže jste omezeni finančními prostředky, jež máte k dispozici, nebojte se dětem pořídit psací stůl z laminovaných desek. Jsou odolné vůči poškrábání a také dobře vypadají, ať je použitý jakýkoliv dekor. Pochopitelně, že nejkvalitnější je psací stůl z masivu, patří však k těm dražším variantám nábytku, které nejsou v dětském pokoji nepostradatelnou nezbytností.

Psací stůl tedy můžete pořídit i levně se stejnými užitnými vlastnostmi, které od psacího stolu vetšinou očekáváte - dětem se musí u něho pohodlně sedět bez toho, aby se krčily nebo křivily páteř. Při výběru psacího stolu se nechte inspirovat názorem vašich dětí, protože ty budou u něho sedět. Vy můžete dohlédnout na ergonomii a finanční stránku nákupu.
 
Ideálním stolem pro děti se jeví rostoucí stůl, který respektuje rozdílnou výšku dětí během jejich růstu a vývoje. Takový psací stůl vydrží vašim dětem delší čas bez nutnosti kupovat hned nový, když děti trochu povyrostou.

Rohový psací stůl jako praktický doplněk dětského pokoje

Prakticky využít každé místo v dětském pokoji vám určitě pomůže rohový stůl. Je také řešením pro malé místnosti, kde je nutné s prostorem šetřit. Součástí rohového psacího stolu bývá také regál, který využijete pro uložení dětských nezbytností - knih i hraček.

Psací stůl bílý se hodí do každé místnosti

Bílá barva patří v současné době k oblíbeným barvám, které najdeme na elegantním nábytku do obývacího pokoje, ložnic i obytných hal. Bílá se výborně kombinuje s ostatními barvami, a protože výsledný dojem může při použití vhodných barevných tónů působit vesele, hodí se také do dětského pokoje. K bílému nábytku pak logicky budete určitě volit psací stůl bílý, aby vše dohromady pěkně ladilo a dětem se v jejich dětském pokoji dobře žilo.

Dětské psací stoly

Chcete, aby se vaše dítě učilo co nejsnadněji a nejraději? Chcete, aby se při plnění domácích úkolů nerozptylovalo? Pak mu dopřejte to správné místo ke studiu! Začněte výběrem dětského psacího stolu, na který si vaše dítě může pohodlně rozložit knihy a další učební pomůcky!

Dětský stůl - pohodlné učení

Co byste měli zvážit při výběru psacího stolu pro své dítě? Věnujte pozornost rozměrům nábytku a jeho funkčnosti. První stůl nemusí být velký! Malý dětský psací stůl, tj. 60 cm široký a 50 cm hluboký, je více než dostačující! Vaše dítě si na něj bude moci pohodlně umístit knihy, sešity a další pomůcky pro domácí přípravu. Mnohem důležitějším aspektem než šířka desky dětského psacího stolu jsou další prvky, které usnadňují organizaci prostoru pro učení. Pokud tedy takový stůl chcete, pořiďte si dětský psací stůl se zásuvkami, skříňkami a policemi, kam si vaše ratolest může pohodlně umístit své školní potřeby. Díky tomu nebude muset přerušovat učení, aby našel potřebnou knihu, tužku nebo list papíru! 

Dalším dobrým řešením je koupit jednoduchý, minimalistický dětský psací stůl a doplnit ho dalšími skříňkami nebo knihovnami. Takto vytvořený studijní koutek dobře funguje v malých místnostech nebo v místnostech s nepravidelným tvarem. Posledním důležitým bodem je sladit psací stůl se zvoleným designovým stylem, který dominuje dětskému pokoji.

Moderní psací stoly do dětského pokoje - jaké jsou k dispozici?

Na který psací stůl se vyplatí vsadit, když je váš malý milovníkem moderny? Vyberte svému dítěti moderní psací stůl, samozřejmě! Možností je přinejmenším několik:
  • Dětský psací stůl s nástavbou, tj. s připojenými prvky, jako jsou další police, knihovna nebo otevřené výklenky;
  • Výškově nastavitelný stůl;
  • Stůl s nastavitelným úhlem horní desky - nejpohodlnější pro dětskou páteř jsou stoly, které umožňují nastavení horní desky v úhlu 30° při kreslení nebo psaní rukou.
Moderní dětský psací stůl se vyznačuje nejen dalšími řešeními z hlediska funkčnosti, ale také odpovídajícím barevným provedením a typem materiálu. Obvykle se jedná o bílý nebo šedý psací stůl vyrobený v kombinaci dřeva a kovu.

Dětské psací stoly pro dívky a chlapce

Liší se stůl pro dívku od modelu pro chlapce? Vůbec ne! Vždy vybírejte dětský psací stůl podle potřeb a výšky vašeho dítěte. Jediné, čím se někdy dětské psací stoly pro dívky a chlapce liší, je barevné provedení. 
Dívky častěji přesvědčují rodiče, aby jim pořídili psací stoly v jasných pastelových barvách, jako je bělená žlutá, růžová nebo světle fialová. Naproti tomu chlapecké psací stoly jsou zpravidla nábytkem v modré, zelené nebo u starších chlapců v grafitové či černé barvě.
Pokud hledáte dětský psací stůl, který budou používat sourozenci, může se výběr správné barvy nábytku zpočátku zdát jako problém. Nebude! V této situaci je nejbezpečnější volbou moderní dětský psací stůl: bílý nebo šedý. Dobře budou fungovat i tradiční modely v přírodní barvě dřeva.

Dětský rohový stůl - více prostoru pro učení

Rohové stoly jsou velmi oblíbeným řešením v mnoha firmách a kancelářích. Přeneste je i do dětského pokoje! Proč se to vyplatí? Rohový dětský psací stůl znamená mnohem více místa na učení! Horní deska navíc vám umožní na chvíli se odvrátit od monitoru počítače, a tím se postarat o svůj zrak. Vaše dítě bude mít také více prostoru pro další studijní pomůcky - a to je důležité zejména ve vyšších ročnících základní školy a na středních školách. 
Rohové psací stoly však ocení i mladší žáci - v jejich případě se vyplatí využít horní desku navíc jako prostor pro odpočinek a koníčky. Jedna část stolu může sloužit ke studiu, zatímco druhou lze využít pro výtvarné materiály, puzzle nebo modely z kartonu.

Jaká je správná výška dětského psacího stolu?

Ať už pro své dítě vyberete malý psací stůl, nebo větší kus nábytku, jeho výška je velmi důležitá. Rozhoduje o tom, zda bude dítěti pohodlný, a také - zda si při studiu nevytvoří špatné návyky v držení těla. Jaká je tedy nejlepší výška dětského psacího stolu?
Výška psacích stolů pro děti a dospívající se pohybuje v rozmezí 55-75 cm. Nejnižší jsou určeny pro prvňáčky, tedy děti s výškou kolem 116-125 cm. Čím je dítě starší, tím vyšší stůl začne potřebovat. Nezapomeňte však, že nejvyšší dětské psací stoly, tj. ty s výškou 75 cm, jsou určeny i pro dospělé. Dítě by tedy mělo být vysoké alespoň asi 160 cm, aby se mu u takto vysokého stolu pohodlně sedělo!

Ať už se jedná o malý dětský psací stůl, psací stůl s nástavbou nebo moderní dětský psací stůl, v nabídce nábytku Bogart je najdete. Prohlédněte si dostupné modely a vyberte ten nejlepší pro své dítě!


 
/detske-psaci-stoly-c-1121.html