Stojací lampy

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 1
řadit :
Sortowanie
   1    z    1   
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti

   1    z    1   
výsledků na stránku:

Stojací lampy jsou v interiérovém designu nepostradatelné

Stojací lampa je totiž nejpohodlnější, pokud máte rádi číst knihy ve křesle. Dobře zvolený model se navíc stává skutečnou výzdobou interiéru. Stojací lampa je vybavena stínidlem, dlouhou nohou a stabilním podstavcem, který udržuje celou konstrukci ve svislé poloze. Tyto světelné prvky nepochybně vytvářejí v domácnosti útulnou atmosféru.

Jak vznikly stojací lampy?

Nejjednodušší a nejpřesnější definici stojací lampy, najdete ve slovnících: je to lampa na vysokém stojanu, stojící na podlaze. První stojací lampy se ve středověku objevily ve Francii a Německu a jejich prototypem byly pouliční lampy. Tehdy byly masivní vykládané drahými kameny a jako zdroje světla se samozřejmě používaly svíčky. V polovině 20. století se stojací lampa stala víc populární. Vrchol módy přišel v 60. a 70. letech. Tehdy je bylo možné najít téměř v každém domě nebo bytě. Stojací lampa do teď nevyšla z módy a zároveň získala status klasického osvětlovacího zařízení, které kombinuje praktičnost a estetiku.

Stojací lampa do obývacího pokoje - kterou si vybrat?

Stojací lampa poskytuje rozptýlené a měkké osvětlení. Světlo jasné lampy je ztlumeno stínidlem z látky nebo papíru. Nezpůsobuje to nepohodlí a umožňuje Vám jej použít jako další zdroj světla. Elegantní designová černá stojací lampa se může stát krásným doplňkem celého uspořádání.
 
Stojí za to vědět, že lampy s dlouhými nohami mohou vizuálně zvětšit nebo dokonce rozšířit obývací pokoj. Tento trik lze použít, když potřebujete vizuálně zvětšit malý obývací pokoj. Stojací lampa pro obývací pokoj by měla být vybrána na základě stylu interiéru. V současné době si můžete koupit lampu za různé ceny a v jakémkoli stylu:
 
  • Klasická stojací lampa na čtení s dlouhými nohami a stínidlem z husté látky
  • Bílá stojací lampa ve skandinávském stylu, která se vyznačuje svou jednoduchostí a elegancí
  • Zlatá stojací lampa, která může mít neobvyklý tvar nohy a odpovídá klasickému stylu glamour.
  • Moderní stojací lampa se složitou květinovou kompozici, které dokonale zapadá do floristického stylu.
 
Některé modely mají dvě žárovky: jednu pevnou a jednu pohyblivou, kterou lze pohybovat podél nohy stojací lampy a měnit směr osvětlení. Stojací lampa je nepostradatelnou součástí interiéru obývacího pokoje, umožňuje Vám trávit čas v relaxační atmosféře a pomáhat Vašim očím odpočívat od příliš jasného světla. Tyto světelné prvky by měly vyzařovat co nejvíce neutrální světlo, takže stojí za to koupit žárovky - 4000 kelvinů.

Tvary a design LED stojacích lamp

Po celou dobu své historie stojací lampy významně nezměnily svou strukturu: podstavec - dlouhá noha - stínidlo se zdrojem světla. Teď LED stojací lampa není jen osvětlovacím zařízení, ale také důležitým prvkem výzdoby interiéru, který navíc šetří náklady na energii. Výrobci stále více používají tyto žárovky jako zdroje světla. Moderní LED žárovky jsou energeticky účinnější než klasické halogenové žárovky.
 
Představivost designérů a producentů dala jim různé podoby. Jednou z důležitých vlastností některých stojacích lamp je schopnost přemístit je po místnosti, dokonce i z jedné místnosti do druhé, a tímto způsobem aktualizovat vzhled interiéru. Mnoho modelů moderních stojacích lamp je vybavené ovládačem pro tlumení světla. Díky tomu si snadno můžete nastavit jasu osvětlení. Je to velmi užitečné pro čtení v noci.
 
Chcete-li uspořádat světlo a ušetřit peníze, je nejlepší si koupit LED stojací lampu. Diody spotřebovávají minimum elektřiny a vytvářejí silný světelný tok. Svítidla s LED moduly mají navíc dlouhou životnost (v průměru až 50 000 hodin). Můžete snadno koupit moderní LED stojací lampy, najít klasické řešení a nebo modely v květinovém stylu vybavené diodami.

Černé a bílé stojací lampy s rovnými nohami

Nejtradičnější forma stojací lampy má rovnou nohu ze dřeva nebo kovu, jednoduché stínidlo a kulatý podstavec. Existuje mnoho variací tohoto tvaru. Stojan lze snadno nahradit trojitou nohou. Často je používaná u černých stojacích lamp, které vypadají elegantně a zajišťují stabilitu konstrukce. Stínidlo lze připevnit k noze v různých úhlech, jako v případě bílé stojací lampy, která využívá kombinaci několika malých bílých stínidel.
 
Při hledání modelu, který vnese do interiéru jedinečnost a výjimečnou estetiku, stojí za to věnovat pozornost zlaté stojací lampě, která vyzdobí interiér a dokonale doplní osvětlení. S takovým modelem je možné dosáhnout stylu glamour, který se vyznačuje přepychem. Krásně vypadají taky modely se zlatem uvnitř kovového stínidla, doplněné dalšími prvky, jako jsou například krystaly.

Stojací lampy na čtení v různých variantách.

Je to mimořádně pohodlný vynález ke čtení: světlo vychází shora a nic ho neblokuje. Některé modely lamp na čtení používají flexibilní nebo kloubovou nohu, která umožňuje změnit úhel stínidla. Pohodlná, funkční a minimalistická stojací lampa s nastavitelnými spojovacími prvky je velmi populární. Vzhledem k tomu, že stojací lampy se vždy používaly hlavně ke čtení, je logické je vybavit malou policí. Mnoho návrhářů se tím inspirovalo a vytvářeli vizuálně přitažlivé, ale funkční vzory. Na polici takové lampy na čtení můžete snadno umístit několik knih, šálek kávy a další podrobností A stále bude stabilní.
 
V poslední době jsou obzvláště populární stylové a vysoce funkční stojací lampy na čtení. Zvláštností jejich designu je přítomnost další lampy, kterou lze v případě potřeby otočit v jednom nebo druhém směru. Modely tvoří směrový paprsek světla, který je dostatečný pro pohodlné čtení ve tmě. Většina modelů stojacích lamp s přídavnými lampami na čtení má moderní styl. Tyto modely se vyznačují jednoduchým, přísným designem a dokonale zapadají do high-tech, techno, modern a mnoha dalších interiérů.

Jak si vybrat stínidlo pro stojací lampu?

Stínidlo je umístěno v horní části svítidla a tvoří jakousi kupolí kolem světelného zdroje. Jeho úkolem je nasměrovat světlo ze zdroje a vytvořit určitý stupeň osvětlení. Textilní stínidlo pro stojací lampu je považováno za klasické. Návrháři však vytvářejí jedinečné modely moderních stojacích lamp využívajících sklo, kov, dřevo, kůži, plast, papír. Tvar stínidla může být zcela odlišný: kužel, válec, koule, polokoule nebo květina.
 
Historickým úkolem stínidla je chránit oči před oslněním světelného zdroje. Proto jsou stínidla vyrobena z materiálů, které jsou schopné chránit oči, ale zároveň propouštět světlo. Návrháři pomocí těchto materiálů vytvářejí neobvyklé tvary stínidel a na jejich povrch nanášejí dekorativní obrazy, výšivky a další dekorativní prvky. Často je to vidět na bílých stojacích lampách, které se vyznačují neuvěřitelnou oslnivostí a zároveň jemností.
 
Výhody stojacích lamp
 
  • Stojací lampa vytváří v domácnosti útulnou atmosféru.
  • Stojací lampa je neuvěřitelně pohodlnou pomůckou při čtení.
  • Zlatá stojící lampa je jedním z nejstylovějších a nejviditelnějších prvků interiéru.
  • Moderní stojací lampa hraje důležitou roli při soustředění pozornosti na jakoukoli oblast místnosti.
  • Černá stojací lampa mající neobvyklý tvar dodá interiéru jedinečnosti.
  • LED stojací lampa může zvýraznit osvětlení.
 
Různé tvary a vzory Vám umožňují si vybrat stojací lampu do interiéru v jakémkoli stylu - od rustikálního po high-tech.
 

/stojaci-lampy-c-1243.html