Stolní lampy

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 1
řadit :
Sortowanie
   1    z    1   
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti

   1    z    1   
výsledků na stránku:

Stolní lampa - jak ovlivňuje pohodlí práce během večerních hodin?

Při práci vsedě před obrazovkou počítače, osvětlení hraje velmi důležitou roli. To platí zejména během večerních hodin, kdy sluneční paprsky již nedosahují vnitřku místnosti. Vhodné uspořádání světla kolem stolu udrží Váš zrak ve správném stavu. Důležité je, že nejde jen o světlomet umístěný nahoře.
 
Předpokládá se, že alespoň jeden malý zdroj světla by měl být umístěn za monitorem, při kterým někdo sedí. Proč? Protože v situaci, kdy se na chvíli podíváme za obrazovku, se naše oči nebudou muset přizpůsobit rozdílu v intenzitě světla. Stolní lampa v tomto případě bude výborným řešením. Není velká, a proto jej snadno můžete umístit za monitor.
A navíc - stolní lampa Vám umožní nasměrovat světelný paprsek na konkrétní bod. To je velmi důležité, když potřebujete například kreslit nebo provádět výpočty na kousku papíru. V mnoha profesích je to však nutnost. Když je světlo zaostřeno na konkrétní bod pomocí stolní lampy, bude snazší se soustředit na práci.

Ergonomie na pracovišti - jak se o ni starat?

Stolní lampa je velmi důležitým prvkem ergonomie. To ale není vše. Kromě dalšího zdroje světla byste se měli starat také o vhodné křeslo, pracovní stůl a jeho umístění ve vztahu k oknu. Zpravidla - sluneční světlo by mělo být za obrazovkou počítače. Kromě toho je důležité si pamatovat na časté přestávky během práce, protože dlouhodobé vystavení modrému světlu významně ovlivňuje lidský zrak a duševní schopnost.

Stolní lampy - jaké jsou nejoblíbenější typy?

Náš internetový obchod nabízí širokou škálu stolních lamp. V závislosti na osobních preferencích, estetice místnosti nebo ergonomii - výběr se bude mírně lišit. Nejoblíbenější typy stolních lamp jsou:

  • LED stolní lampa
  • Kreslicí lampa
  • Černá stolní lampa
  • Zlatá stolní lampa
  • Bílá stolní lampa
Náš sortiment však je ještě mnohem větší než uvedené výrobky. Stolní lampy, které nabízíme v naším obchodě jsou přizpůsobeny i těm nejnáročnějším vkusům. Předpokládáme, že široký výběr je klíčem k spokojenosti zákazníků. Proto si doslova každý najde řešení, které mu vyhovuje - bez ohledu na jeho preference nebo potřeby.

Stolní lampa a design interiéru - jak přizpůsobit estetiku malých prvků místnosti?

Ve většině případů je design interiéru formován malými prvky - například stolní lampou. I když barva místnosti naznačuje určitý tón, malá stolní lampa dokáže úplně změnit vnímání celého interiéru. Proto byste se měli cílevědomě rozhodovat o interiérových doplňcích.
 
V zásadě existují dvě možnosti, ze kterých si můžete vybrat - buď kontrast, nebo konzistenci se zbytkem uspořádání. Je třeba však připomenout, že v případě malých prvků, jako jsou stolní lampy, funguje princip kontrastu mnohem lépe. Například - v kombinaci s odstíny šedé barvy v místnosti bude dobrým řešením zlatá stolní lampa.

Univerzální černá stolní lampa - proč si stojí za to ji vybrat?

V situaci, kdy se žádné řešení nezdá být zcela adekvátní - můžeme zvolit univerzální řešení. Tím řešením je černá stolní lampa. Snadno vejde do prakticky jakéhokoli typu prostoru. Zároveň pokud jde o kontrast, jak i konzistenci.
 
Vzhledem k tomu, že černá je neutrální barva, nebude žádná kombinace problémem. Podobně lze použít bílou stolní lampu - zde byste však měli být trochu opatrnější, pokud jde o složení celého interiérového uspořádání.

Stolní lampa - jakou barvu světla by měla mít?

Pro lidské oko je nejzdravější barvou světla bílá barva. To je způsobeno skutečností, že přirozené sluneční světlo má takovou barvu. Proto bude stolní lampa LED v tomto odstínu tím nejlepším řešením do práci. LED osvětlení má ještě další jinou výhodu - je totiž velmi ekonomická. Protože spotřebovává mnohem méně elektřiny než alternativní lampy založené na tradičních žárovkách.

Stolní lampa pro dítě - která z nich bude nejlepší?

Adekvátní osvětlení je zásadní nejen pro dospělé, ale také, a vlastně především - pro mladé lidi. Jejich zrak je ještě náchylnější k poškození. Proto je nutné zvolit ergonomická řešení, která udrží Vaše oči v dobrém stavu co nejdéle. Velmi dobrým nápadem zde bude také LED stolní lampa. Zpravidla však - jakákoli jiná stolní lampa by měla fungovat stejně dobře, pokud barva světla bude co nejbližší bílé.

Funkční stolní lampy - na co byste měli při výběru dávat pozor?

Stolní lampy ovlivňují nejen ergonomii a estetiku. Mohou také výrazně usnadnit výkon povinností. Příkladem funkčnosti bude kreslicí lampa s možností nastavení. Díky své specifické struktuře můžete nasměrovat paprsek světla na konkrétní místo a  přesně rozjasnit danou oblast. Tím je zajištěno, že každá čára na papíru bude jasně viditelná i když bude mírná. Bude mnohem snazší ji později setřít, což výrazně usnadní provádění oprav.
/stolni-lampy-c-1244.html