Nástěnná svítidla

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 0
řadit :
Sortowanie
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti

výsledků na stránku:
Nástěnné lampy a nástěnná světla se v domácnostech objevují stále častěji. Není divu. Jsou to nejen alternativy k stropnímu osvětlení nebo noční lampě, ale také vynikající dekorativní prvek. Interiéroví architekti často doporučují jejich použití ke stylizaci bytu ve skandinávském, rustikálním a především industriálním stylu. Dobře zvolené, mohou změnit jakoukoli místnost.

Typy nástěnných lamp a nástěnných světel

Hledáte nástěnnou lampu, ale jste ohromeni množstvím modelů a barev? Nevíte úplně, co bude v obývacím pokoji fungovat a jaké nástěnná světla použít v případě koupelny? Je to zcela pochopitelné, proto jsme pro Vás připravili krátké shrnutí, které rozhodně Vám usnadní výběr. Z důvodu zamýšleného použití jsou nástěnné lampy mimo jiné rozděleny na:

  • nástěnná světla do obývacího pokoje - obvykle doplňují stropní osvětlení a dodávají atmosférickou záři; plní hlavně dekorativní funkci; jsou také skvělé pro vytvoření knižního koutku;
  • nástěnná světla nad zrcadlo - obvykle se používají v koupelnách, ale také dobře poslouží, kdykoli se připravujete na východ z domu; dobré nástěnné osvětlení Vám umožní vytvořit krásný make-up nebo dokonce zastřihnout vousy;
  • nástěnné lampy do chodby - budou skvěle fungovat zejména v úzkých místnostech, tj. všude tam, kde by lustr zabíral příliš mnoho místa;  navíc správně zvolené nástěnné lampy do chodby opticky zvětší její prostor;
  • nástěnné lampičky do dětského pokoje - mohou být zavěšeny přímo nad dětskou postýlku; dávají měkké světlo, které nebude batole rušit ani během spánku;
  • venkovní nástěnná světla - určené k osvětlení teras, zahradních cestiček a vchodů do domů; jsou připevněny k fasádě domu.
Už víte, jakou roli by Vaše nástěnná lampa měla hrát? Je čas se podívat na dekorativní problémy. Můžete si vybrat z mnoha modelů:
 
  • černá, bílá a šedá nástěnná světla, tj. klasické lampy - budou ideální především v místnostech inspirovaných industriálním stylem; vyznačují se jednoduchostí, minimalismem a snadným uspořádáním;
  • stylizovaná nástěnná světla - mohou mít podobu lamp stylizovaných tak, aby odrážely minulost, nebo naopak odkazovaly na budoucnost; jedná se například o nástěnná světla se dvěma klenutými rameny;
  • specializovaná nástěnná světla - mohou mít podobu malých nástěnných lamp; používají se k osvětlení obrazu nebo architektonických detailů v místnostech, kde každá podrobnost je důležitá;
  • nástěnná světla modelující paprsky  - vyberte si je, když chcete originálně vyzdobit svůj obývací pokoj nebo ložnici; světlo z tohoto nástěnného osvětlení se může rozcházet v různých směrech, např. dolů, do strany nebo úhlopříčně.

Jak vybrat správné nástěnná světla?

Nástěnné lampy plní dvě funkce: užitkovou a dekorativní. Při výběru nástěnných světel byste měli vzít v úvahu především specifičnost místnosti. Jiné modely budou ideální pro osvětlení obývacího pokoje a jiné Vám pomohou vyvést Vaši terasu ze tmy. Je však mnohem obtížnější sladit nástěnnou lampu tak, aby vytvořila harmonický prostor se zbytkem dekorace. Jak toho můžeme dosáhnout?
 
Pokud ve Vašem obývacím pokoji dominují jasné barvy nebo vzorované tapety, pak je lepší si vybrat minimalistické světla. Barvy jako černá, bílá a odstíny šedé budou v tom případě také skvěle fungovat. Pokud jde o jednotné zdí si můžete dovolit trochu šílenství. V takových místnostech budou dobře fungovat rozmanité krystaly, zlaté prvky a expresivní textury.
Důležitým bodem je také materiál, ze kterého nástěnná lampa byla vyrobená. Zvláště pokud se jedná o venkovní nástěnné světlo, protože je často viditelné i z ulice.
 
Obvykle narazíte na sklo, dřevo, ocel a mosaz, ale někteří výrobci dokonce nabízejí nástěnné lampy vyrobené z látky. Před zakoupením vybraného modelu stojí za to pečlivě přemýšlet o vzhledu vašeho bytu. Nástěnná světla se často kupují společně se stropními lampami. To Vám pomůže udržet konzistenci celého uspořádání.

Jak se montují nástěnná světla?

Před nákupem nástěnného světla stojí za to vědět, jak ji nainstalovat. To Vám umožní vybrat ten správný model, který bude nejen dobře vypadat, ale také zajistí svobodu použití. Předpokládá se, že světelný zdroj by neměl přímo zasáhnout oči. Jaká výška instalace bude vhodná? Už 5 cm nad očima je dost, aby se zabránilo negativním účinkům na zrak. Obvykle je to 170 - 180 cm nad podlahou.
 
Před instalací nástěnné lampy však nezapomeňte zkontrolovat, zda nebudete vidět žárovku, když stojíte v místnosti nebo sedíte na pohovce.
Nejlepší je pověřit instalaci nástěnných světel odborníkem. Elektrikář má příslušné znalosti, které Vám umožní bezpečně připojit zařízení. Pokud se však rozhodnete připojit zařízení sami, buďte obzvláště opatrní. Nezapomeňte si přečíst návod k použití a příslušné bezpečnostní pokyny. Pak je přísně dodržujte.

Nástěnná světla - zdroj světla nejen doma

Ačkoli nástěnné lampy se obvykle kupují pro potřeby domácností, jejich výhody si všimnou také majitelé hotelů a restaurací. Správně vybraná nástěnná světla mohou zajímavě uspořádat místnosti. Často se používají ty, které rozptylují světlo. Díky tomu se vytváří příjemná atmosféra, která vede k odpočinku a regeneraci. To poskytuje příjemný zážitek zákazníkům, kteří jsou ochotni se do takové místo vrátit.
 
Nástěnná světla také upřednostňují uspořádání výstavních sálů. Často se je taky používá v muzeích Na rozdíl od stropních lamp mohou dobře osvětlit obrazy přidat k nim atmosférickou záři. Díky tomu pozitivně ovlivňují pozorování umění. Tato vlastnost nástěnných světel se používá také v soukromých domech, jejichž stěny jsou zdobeny obrazy.
Kromě krásného interiéru sníte o útulné terase? V tom určitě pomohou venkovní nástěnná světla. Při správném výběru osvětlí i největší rohy Vaší zahrady a vytvoří útulný prostor. Budete z nimi výjimečně spokojený zejména během letních večerů.

/nastenna-svitidla-c-1245.html