Ohýbané židle

nalezených výrobků: nalezených výrobků: 5
řadit :
Sortowanie
   1    z    1   
výsledků na stránku:
status
cena
Cena
-
Velikosti

   1    z    1   
výsledků na stránku:
Ohýbané židle je nábytek, který se dokonale hodí doslova do každé domácnosti nebo bytu. Nejednou se můžeme s nimi potkat také v kabinetech, kancelářích, dokonce i v restauracích nebo hospodách. Jsou doslova všude. Není divu, protože na trhu je dostupná jejich široká škála, a to jak z hlediska barev, tak i materiálů, z nichž byly vyrobeny. Kromě toho se těší nejvyšší kvalitě, pohodlí a vysoké efektivitě.

Ohýbané židle, čili odkud se vzaly?

Historie ohýbaných křesel je docela zajímavá, jakkoliv by se mohlo zdát. Na samém začátku 19. století měl Michael Thonet, jak na tuto dobu, podivný nápad. Tehdejší truhlář se rozhodl vyzkoušet něco nového, něco, co ještě nikdo nikdy neudělal. Chtěl jaksi ukázat, že zákony, kterými se řídí jeho profese, jsou ve skutečnosti ničím a... rozhodl se, že se pokusí ohýbat  bukové dřevo. Každému, kdo se aspoň trochu vyzná v tohoto typu surovinách, je dokonale známo, že bukové dřevo je velmi tvrdé a spíše nemá příliš velké elastické schopnosti. Přesto se Thonet nevzdal svého nápadu a dnes je znám jako otec nábytku. Dnes se jeho židle číslo 4 může chlubit miliony kopií.
 
Ohýbané dřevěné židle jsou dodnes neobyčejně populární a těší se velkému uznání po celém světě. Nebylo by to však možné, kdyby se zmíněný Thomas Thonet nerozhodl pro takový krok. Od 19. století nepřetržitě funguje také továrna na nábytek Fameg, která vyrábí právě "vynález" tohoto truhláře. Židle pocházející z této továrny vynikají mezi jinými svou dlouhověkostí a originálním stylem, nikde jinde nevídaným.

Výrobní proces ohýbaných židlí

Ručně vyráběné ohýbané dřevěné židle – než získají svou finální podobu – procházejí dlouhým výrobním procesem. Za prvé, výroba začíná výběrem vysoce kvalitních surovin, pak nastupuje jejich sušení a tepelné zpracování. Jednotlivé prvky získávají svůj tvar mimo jiné soustruhováním, hoblováním nebo tvarováním. Po vytvoření hotových dílů, přichází čas na jejich ohýbání. Jsou umístěny v parních pecích, které mají teplotu kolem 110˚C. Pařením se bukové dřevo stává plastičtější, ztrácí svou tvrdost. Tímto způsobem existuje možnost mu dát vhodný tvar. Po jejich vyjmutí z pece, židle jsou umístěny v kovové konstrukci, kde dostanou vhodný, konečný tvar.
 
Je nutné je na nějakou dobu svázat pásem tak, aby se neroztahovaly. Poslední etapou procesu ohýbání židlí je jejich finální broušení a  pak montáž sedáku, natírání a lakování. Výroba ohýbaných židlí není tak jednoduchá, jakby se mohlo zdát. Vyžaduje to mnoho znalostí a velkou přesnost. Pouze tímto způsobem lze získat vysokou kvalitu vyráběného nábytku.

Proč se vyplatí kupovat ohýbané židle?

Mnoho lidí přemýšlí, zda má nákup ohýbaných židlí do obývacího pokoje, pokoje, jídelny nebo kabinetu jakýkoliv smysl. Proč se na ně vyplatí vsadit? Tak tedy hned na začátku je třeba zmínit, že lidé rádi kupují ohýbané židle hlavně kvůli jejich jedinečnosti a nejvyšší estetice. V dnešní době má tento nábytek spíše přímé linie, 90˚ úhly, které se postupem času stávají standardem.
 
Ohýbaná židle je tedy způsob, jak se odklonit od tuhého rámce. Svým způsobem takové typy nábytku ničí pořádek a zavádějí něco, o čem není každý přesvědčen.
Dalším důvodem, proč se vyplatí koupit ohýbané židle, je jejich ergonomie. Jsou navrženy tak, aby bylo možné si vybrat například nábytek s obloukovým opěradlem nebo vybaven pohodlnými područkami. Jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, v souvislosti s tím existuje možnost je používat opravdu dlouho.

Ohýbané židle: typy

Je obtížné vyjmenovat všechny typy ohýbaných židlí. Přesto, nejpopulárnější  z nich jsou:
 
    • moderní ohýbané židle;
    • ohýbané židle s područkami;
    • černá ohýbaná židle;
    • čalouněná ohýbaná židle.
 
 
Moderní ohýbané židle se hodí hlavně do místností uspořádáných ve stylu na míru 21. století, stejně jako ty v černé barvě, které skvěle vypadají například s kontrastním, světlým nábytkem nebo podlahou. Ohýbaná židle s područkami se zase těší velkému uznání mezi těmi, kteří oceňují pohodlí používání.

Jak si vybrat ohýbané židle pro svůj vlastní domov nebo byt?

Jak již bylo zmíněno dříve, ohýbaná židle je kus nábytku, který má opravdu obrovský  průřez. Mohou být vybrány podle druhu dřeva, ze kterého byly vyrobeny, barvy  a dokonce i použitého čalounění.
 
Konečný výběr ohýbaných židlí závisí hlavně na tom, kde budou prezentovány. Je možné s jejich pomocí vybavit nejen obývací pokoj nebo jídelnu, ale také restauraci, hospodu, kavárnu a dokonce i kanceláře nebo konferenční prostory.
/ohybane-zidle-c-1273.html