• Obývací pokoj
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Barva šampaňská – do jakých interiérů se hodí?

V aktuální i nadcházející sezóně kralují v interiérech pastelové odstíny. Barva šampaňská se mezi nimi naopak stala předním aranžérským trendem. Jde o vyváženou kombinaci světlé béžové se světlou pudrovou růžovou, díky které působí mimořádně stylově a elegantně. Tento odstín efektně prosvětlí interiér a dodá specifickou jemnost. S pomocí interiérového designera Vám poradíme, jak jej využít v interiérech jako vedoucí barvu jednotlivých uspořádání.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jaký aranžérský potenciál má podle specialistů barva šampaňská?

  • S čím kombinovat barvu šampaňskou?

  • Jak vybrat nábytek a doplňky k němu?

  • Tam, kde to funguje nejlépe – v obývacím pokoji, ložnici nebo kuchyni?

Barva šampaňská – nejen aranžérský potenciál

Barvy mají velký vliv nejen na výsledný charakter interiéru, ale také na lidi, kteří se v jejich okolí nacházejí. Specialisté v oboru psychologie barev uvádějí, že jednotlivé barvy mohou ovlivňovat lidské emoce, zlepšovat náladu, chuť k jídlu, utlumovat smysly, nebo naopak vyvolat pocit podráždění a způsobit špatnou náladu. Proto se při zařizování domácích interiérů vyplatí naučit se principům psychologie barev, abyste se obklopili barvami, které na nás působí pozitivně. Jednou z nich je barva šampaňská. Stejně jako ostatní pastelové barvy i šampaňská uklidňuje naše smysly, podporuje relaxaci a povzbuzuje dobrou náladu. Využijme tedy tento potenciál ve Vašem každodenním prostředí.

 

Barva šampaňská a styly interiéru

Tento odstín se perfektně hodí k aktuálně oblíbeným stylům interiéru, jako je moderní, eklektický, glamour nebo schaby chic. K rustikálnímu stylu se hodí i barva šampaňská, která skvěle bude vypadat se dřevěným nábytkem a přírodními úpravami. Béžová a hnědá dokonale ladí s barvou šampaňskou a vytváří zároveň elegantní a teplou kombinace. Tato barva také krásně zdůrazní uspořádání v minimalistickém stylu, ve kterých chceme dosáhnout klidného designového efektu. To má za následek , že skvěle vyvažuje nával barev v doplňcích a dekoracích, typických pro obě konvence.

S čím kombinovat barvu šampaňskou?

Nábytek a doplňky v odstínech béžové, stejně jako dřevěný nábytek, budou dokonale ladit s uspořádaní, ve kterých má být hlavní barvou šampaňská. Sestavy nábytku by měly mít rovné a jasné linie. V ideálním případě budou mít čela nábytku matný povrch a jednotnou strukturu. Celou kompozici takového uspořádaní efektně doplní módní příslušenství. Například zlaté lampy a keramické dekorace nebo umělecká díla, stejně jako prvky z kovu lakované v matném černém odstínu. Při zdobení šampaňského uspořádání nezapomeňte na textilie. Dodávají interiéru jedinečnou atmosféru a specifickou notu nevtíravé útulnosti.

 https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/48770/kanapa-z-funkcja-spania-carla10044.webp

Nábytek v barvě šampaňské

Barva šampaňská se skvěle hodí nejen pro povrchové úpravy nebo dekorace, ale také jako odstín používaný na nábytku. V dnešní době jsou obzvláště oblíbené rohové sedací soupravy čalouněné, potažené látkami v odstínu šampaňského. Takové čalounění je výjimečně elegantním a rafinovaným řešením a zároveň efektně ladí jak s glamour uspořádání či jinými moderními trendy, tak i s nenáročnými klasickými interiéry.

Designeři upozorňují, že velurový nábytek v barvě šampaňského je skutečným hitem současných interiérových trendů. Mimořádně příjemný materiál na dotek a teplý odstín tvoří vynikající duo. Na druhou stranu, specifická textura veluru dává této barvě originální výraz v závislosti na osvětlení. Navíc dokonale zdůrazní přírodní charakter lnu, bavlny a buklé látky, která je tuto sezónu velmi módní.

Barva šampaňská v doplňcích

Dekorace, stejně jako barevné kompozice, mají velký potenciál utvářet charakter jednotlivých interiérových uspořádání. Tak toho využijme a dotvořme si prostory tak, aby působily důsledně. Do uspořádání obývacího pokoje a ložnice by měly být zavedeny doplňky v barvě šampaňského. Hřejivá povaha této zlaté béžové vytvoří útulnou atmosféru vedoucí k relaxaci.

V první řadě dobře poslouží jakýkoli textil v této barvě, například sametové dekorační polštáře, velurové závěsy nebo bavlněný přehoz. Zajímavým akcentem budou také šampaňské doplňky ze dřeva. Jednoduché dřevěné zrcadlo, lampa s prolamovaným stínidlem nebo malý konferenční stolek budou se hodit do klasických, skandinávských i eklektických uspořádání.

 https://www.meble-bogart.pl/uploads/webp/products_clear/38660/kuchnia-trend-line-adele---komplet-1-8-2-4---zestaw-mebli-kuchennych20451.webp

Barva šampaňská v obývacím pokoji a ložnici

Obývací pokoj je místem pro relaxaci a trávení volného času s rodinou, příbuznými a přáteli. V ložnici by na nás naopak měla působit uklidňující atmosféra a klidný interiér, abychom mohli efektivně odpočívat. Proto je v obou těchto místnostech tak důležitý správný výběr barev a dekorací. Šampaňská barva interiér rozzáří a opticky zvětší, dodá jim dojem větší prostornosti, což má pozitivní vliv na naši pohodu. Navíc se hodí do každého stylu interiéru.

Barva šampaňská je jedním z nejuniverzálnějších a nejunikátnějších odstínů béžové. Teplý a subtilní odstín, dokonale funguje jako základ uspořádání i jako hlavní odstín k definování elegantní kompozice interiéru. Ať už plní jakoukoli funkci, vždy dodá místnosti třídu. Při jeho použití si můžeme být jisti, že uspořádání bude vkusné, zvláště když tento odstín zkombinujeme s lesklými texturami a luxusními materiály.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články