• Trendy

aktualizováno

Minimalismus v domu a přírodní materiály: objevte charakteristický japonský styl!

Minimalismus v domu je stále diskutovanějším tématem nejen mezi návrháři, ale i budoucími a současnými nájemníky bytů či domů. Minimalistický životní styl je právým opakem glamouru a přebytku. Hon za novinkami by měl nahradit minimalismus doma. Měl by se trvale objevit v designu interiéru, ale i v běžném životě a šatníku. Minimalismus doma je svým způsobem cestou do Japonska. Japonský minimalismus vytváří nadčasové interiéry a vychází z přirozené krásy dřeva, kamene a zemitých tónů. Co je to minimalismus? Co nabízí minimalismus doma ? Co o minimalismu říkají na blogu? Odpověď na tyto otázky najdete v následujícím příspěvku.

V tomto textu se dočtete o tom

  • Co je to minimalismus?
  • Proč by měl být součástí v každé domácnosti?
  • V čem spočívá minimalistický design interiéru?
  • Co je charakteristické pro minimalistický japonský styl?
  • V čem spočívá minimalismus v obývacím pokoji?
  • Jak vypadá kuchyně v japonském stylu?
minimalismus doma
Skříňka tv závěsná Nicole 200 cm

Co je to minimalismus?

Začněme vysvětlením , co je minimalismus . Jedná se o styl v umění a architektuře, který je především pojmem spojovaným s životní filozofií. Minimalismus spočívá v omezení svých potřeb. Jde v něm o přehodnocení svého současného života a změnu priorit. Blogy o minimalismu říkají, že jeho cílem je najít a zaměřit se na to, co je pro nás nejdůležitější. Méně věcí znamená méně nepořádku. Pokud se obklopíme méně předměty, nebude kolem nás zbytečný chaos. Současná doba nás nutí žít rychle, což často znamená, že nám nezbývá čas a energie na domácí práce. Díky menšímu chaosu bude úklid mnohem jednodušší a příjemnější. V minimalismu se vyplatí věnovat pozornost kvalitě věcí, které kupujete. Měli byste také zvážit, zda budou tyto věci užitečné.

Minimalismus doma – odpočiňte si od života v běhu

Jak již bylo řečeno, současná realita nás nutí neustále žít v běhu. Honíme se schůzky na schůzku, neustále kontrolujeme svůj e-mail, jsme připoutaní k našim chytrým telefonům a podléháme pokušení nových trendů, které na nás křičí skrz bannery a reklamy, které nás obklopují. Často proto zapomínáme na to, co je opravdu nejdůležitější, nemáme čas na sebe a své blízké a neodpočíváme v harmonickém interiéru, který dokáže uklidnit naše smysly. Co tedy dělat, abyste se neztratili v uhánějící realitě? S pomocí přichází minimalismus doma, tedy navrhování interiéru jednoduchým a funkčním způsobem, podle japonských zásad. Minimalismus doma vytvoří interiér, ve kterém můžete znovu získat rovnováhu a uklidnit svou mysl.

minimalismus doma
Skříňka tv závěsná Loftia

Blog o minimalismu – co je charakteristické pro tento japonský styl interiéru?

Minimalismus doma se vyznačuje především jednoduchostí, funkčností a stylem blízkým přírodě. Na blozích o minimalistických interiérech se často můžete dočíst, že by se v minimalistickém pokoji mělo objevit prosklení a velké stěny z oken. Faktorem, kterým se řídí návrhy interiérů v japonském stylu, je otevření se přírodě a vpuštění co nejvíce přirozeného světla do interiéru. Minimalismus doma je především o kombinaci přírodních materiálů a vhodných barev. Díky tomu můžete vytvořit prostor, který Vám umožní uklidnit všechny Vaše rozbouřené smysly. Blog o minimalismu hovoří o použití přírodních barev, zemitých tónů, dřeva a kamene. To vše pomáhá při hledání duchovní harmonie a relaxace.

Minimalismus v obývacím pokoji

Minimalismus doma to je především obývací pokoj zařízený v japonském stylu. Vyplatí se použít originální fototapetu, která dodá interiéru jedinečný, neopakovatelný charakter. Nejlépe budou fungovat orientální krajiny a exotické rostliny. Nejoblíbenějším japonským motivem jsou ptáci, zejména jeřábi. Často se objevují v umění Dálného východu. Pohovka v minimalistickém obývacím pokoji by měla být jednoduchá, zdobená měkkými polštáři a přehozy z přírodních materiálů, jako je len, vlna nebo organická bavlna. Všechny komody, TV nábytek, skříně, regály i police by rovněž měly být dobře promyšlené. Minimalismus doma mohou doplnit ručně vázané koberce a koberečky. Minimalismus doma nepředvídá věšení tlustých závěsů nebo žaluzií na oknech. Měli byste se rozhodnout pro lehké bambusové žaluzie, které lehce propouští světlo dovnitř. Blog o minimalismu předpokládá, že každý předmět by měl mít utilitární funkci, takže byste měli zapomenout na zbytečné cetky. Pokud však máte pocit, že v interiéru něco vyloženě chybí, můžete jej doplnit o keramické vázy.

minimalismus doma
Skříňka tv Asha

Minimalismus doma – kuchyně v japonském stylu

Kuchyně zařízená v japonském stylu by se barvami a nábytkem neměla lišit od ostatních místností. V minimalistické kuchyni by měla dominovat bílá, šedá a černá. Na blozích o minimalismu se také můžete dočíst, že japonské kuchyni nemůže chybět béžová, hnědá a zelená. Nezapomeňte, že místnost nesmíme přetěžovat tmavými barvami. Nábytek v minimalistické kuchyni by měl být především jednoduchý, geometrický a ne vysoký.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články