• Místnosti
  • Obývací pokoj
  • Průvodce

aktualizováno

Jaké barevné doplňky do béžového pokoje?

Béžová barva, stejně jako šedá nebo bílá, je neutrální barva, která v každém obývacím pokoji vytvoří příjemné aranžmá. Aby obývací pokoj v béžové barvě nebyl nudný, je dobré jej doplnit atraktivními barevnými doplňky. Zde je několik tipů, jak béžový obývací pokoj oživit.

V tomto článku se dozvíte:

  • Do jakého obývacího pokoje se hodí béžová barva?
  • Jak oživit béžový obývací pokoj?
  • Proč kombinovat béžovou s barevnými doplňky?

Hodí se béžová barva do obývacího pokoje?

Béžová barva v obývacím pokoji se může stát ideálním základem pro návrh interiéru pro odpočinek a relaxaci. Béžové stěny jsou teplé, dobře se kombinují s různými doplňky a po náročném dni umožňují našim smyslům odpočívat. Odborníci na interiérový design, psychologové a terapeuti vědí o uklidňujících vlastnostech béžové barvy. Proto se béžové barvy často používají na stěny kosmetických a masážních salonů. Béžová barva a její odstíny jsou spojovány s přírodou. V neutrálním béžovém obývacím pokoji jsou nezbytným doplňkem například květináče a pokud je ještě na podlaze koberec z přírodních materiálů, budete se v domácnosti cítit jako na dovolené. Nejlepšími doplňky pro béžový pokoj jsou také vzorované závěsy, pohovky v intenzivních odstínech a četné obrazy a fotografie v různorodých rámech. V béžovém obývacím pokoji se budete cítit pohodlně a plně se uvolníte u oblíbené knihy nebo filmu.

Béžový obývací pokoj – světlé pozadí a originální doplňky

Béžové stěny a měkká dřevěná podlaha – to je rozhodně nejlepší základ v obývacím pokoji. V místnostech, kde je málo oken nebo kde se rychle stmívá, by nemělo být příliš mnoho tmavého nábytku. Světle béžové stěny nebo kombinace béžové a bílé barvy obývací pokoj opticky zvětší. Nemělo by chybět ani několik zdrojů světla, aby bylo možné jeho intenzitu odstupňovat a přizpůsobovat denní době.

Aby však obývací pokoj nebyl nudný, je dobré jej doplnit originálními, výraznými doplňky pro béžový pokoj. V obývacím pokoji, který má zůstat světlý a prosvětlený, se dobře uplatní zlaté detaily. Bohatě zdobený masivní rám zrcadla, světelné lustry nebo zlatě orámovaný stůl upoutají pozornost a dodají místnosti šmrnc. Příznivcům bílé se bude líbit světlý nábytek z běleného borovicového dřeva – vzor bude decentní, ale na pozadí hladké béžové stěny se odliší. Na takovém pozadí je dobré zařadit jeden jedinečný kousek – ať už je to moderní obraz nad pohovkou nebo sada afrických masek, které si majitelé přivezli z exotické cesty.

Béžové stěny a tmavý nábytek – dokonalá kombinace

Chcete-li béžovému obývacímu pokoji dodat jedinečnost, vyplatí se kombinovat světlé pastelové stěny s tmavším nábytkem. V prakticky řešeném obývacím pokoji by neměla chybět prostorná komoda a milovníkům literatury přijde vhod vysoký regál. Béžové stěny se skvěle hodí k ebenové šatní skříni nebo poličce na oblíbená rodinná alba. Ve větším obývacím pokoji s vysokými stěnami a světlou rohovou sedačkou lze zvážit použití tmavší podlahy z exotického dřeva. Pak bude dosaženo rovnováhy a vybavení nebude příliš zahlcující.

V obývacím pokoji s béžovými stěnami a tmavým nábytkem lze použít přírodní textilie. Pro zateplení interiéru se hodí dlouhé světlé žaluzie v oknech nebo jednoduché bílé závěsy. Bavlněné koberce na podlaze a přehoz z měkkého veluru zpříjemní podzimní a zimní odpoledne při odpočinku s šálkem čaje. Přidejte diskrétní osvětlení na několika místech obývacího pokoje a získáte interiér, který nebudete chtít opustit.

Béžový obývací pokoj – zábava s barevnými doplňky

Při navrhování obývacího pokoje v barvě kávy s mlékem je nezbytné jej doplnit doplňky, aby místnost nebyla příliš nudná. Béžová barva je nejlepším prvkem pro energické interiéry ve stylu boho. Takový obývací pokoj je plný prvků, které spolu zdánlivě neladí, ale správným umístěním vznikne ucelené a vizuálně příjemné uspořádání. To může zahrnovat i různé vzorované materiály nebo kontrastní barvy, pokud jich na malém prostoru nepoužijete příliš mnoho.

Uprostřed obývacího pokoje s kuchyňským koutem bude krásně vypadat pohovka. Květinová textura čalounění nebo hladká tkanina v intenzivní zelené, olivové nebo hořčicové barvě a různorodé polštáře dodají každému interiéru šmrnc. Když se béžové stěny zkombinují s klasickým dřevěným nábytkem, ani četné doplňky v béžové místnosti nevytvoří chaos. Vysoká lampa s dekorativním stínidlem je v romantickém obývacím pokoji nezbytná, stejně jako zdobená malá komoda, na kterou lze umístit domácí kino.

PRO TIP: Nezapomeňte, že béžová barva může i z toho nejzajímavějšího obývacího pokoje udělat nudnou místnost bez stylu. Pokud se bojíte experimentovat s více barvami, zaměřte se na jeden výraznější odstín. Doplňky do béžového pokoje volte v několika odstínech stejné barevné palety, aby byl celý vzhled ucelený. Jednotlivé detaily pak budete moci kdykoli vyměnit za nové a rychle provést levnou proměnu svého obývacího pokoje.

Béžové interiéry působí uklidňujícím dojmem a umožňují účinnou relaxaci v pohodlí domova. Béžová se dobře hodí k černé a ladí se zemitými barvami, jako je červená, cihlově červená, zelená nebo hnědá. Můžete je kombinovat s geometrickými vzory, zlatem, kovem nebo kamenem. I jeden výrazný detail nebo několik volně stojících květináčů stačí k tomu, aby byl béžový obývací pokoj opravdu atraktivní a odrážel charakter obyvatelů domu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články