• Průvodce

aktualizováno

Dokonalé řešení pro malé byty: Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem 

Malé byty to jsou místnosti charakteristické pro moderní výstavbu. Neustálý rozvoj infrastruktury a stále menší stavební parcely nutí developery stavět stále vyšší budovy, soustřeďující mnoho malých bytů. Setkáváme se s nimi velmi často zejména ve velkých městech. Jedná se o extrémně náročné, zvláště pokud jde o nábytek, místnosti. Je nutné zde používat nekonvenční řešení, která ušetří co nejvíce místa. Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem je příkladem multifunkčního nábytku, který je ideální do omezeného rozměry bytu a výběr komody, skříně nebo vitríny je třeba velmi dobře promyslet, hlavně z hlediska praktičnosti. Rozkládací pohovky s úložným prostorem pro každodenní spaní lze využít i jako skládací postel pro hosty. Vše záleží na tom, jaké možnosti malý byt nabízí. Rozkládací pohovky jsou proto skvělým řešením pro malou plochu. Umožní Vám v noci komfortně spát, případně ubytovat hosty a přes den budou pohodlným místem k sezení. Rozkládací pohovka pro každodenní spaní – dozvědět se více.

V tomto článku se dozvíte:

  • Dokonalé řešení pro malé byty: Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem?
rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem
Gauč s funkcí spaní Elentio

Rozkládací pohovka pro každodenní spaní, ideální do malých bytů 

Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem musí splňovat spoustu požadavků, v první řadě musí poskytovat pocit komfortu během používání a zároveň mít skvělý design, který pasuje do místnosti. Rozkládací pohovky se vzájemně liší především typem výplně, ale i samotnou konstrukcí nábytku. Pohodlná rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem je navržena tak, aby po rozložení poskytovala co nejrovnější plochu na spaní. To znamená, že sedák a opěradlo jsou vyrobeny z materiálů stejné měkkosti. Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem se může lišit od běžné pohovky v procesu skládání, jelikož se může lehce prodloužit a může sestávat z více pohybů. Pohodlná rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem není produkt, který by se snadno sháněl. Rozkládací pohovka pro každodenní spaní musí uživateli zaručit pohodlný spánek, srovnatelný se spánkem, který zaručuje klasická postel. Její výplň je tedy nesmírně důležitým prvkem, který určuje její vzhled a pohodlí. Rozkládací pohovky a rohové sedací soupravy jsou nejčastěji vyplněny různými druhy molitanů, pružin, granulátů a pásků. Každé z těchto řešení má samozřejmě své výhody a nevýhody. Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem musí být odolná, pohodlná a zároveň ladit s místností.

rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem
Gauč rozkladana Ušák Vilano

Rozkládací pohovky s úložným prostorem pro každodenní spaní dokonale nahradí klasickou postel

Rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem, která je vybavena pohodlnou matrací, je řešením, které se bude skvěle hodit do malé ložnice. Pokud je tedy ložnice místem, které slouží nejen ke spaní, ale i k dalším činnostem, jako je práce u stolu nebo cvičení, měli byste se vzdát klasické postele, která zabírá hodně místa a vsadit na rozkládací pohovky s úložným prostorem pro každodenní spaní. Jsou tak pohodlné, že zajistí pohodlný, každodenní spánek a přes den výrazně usnadní pohyb po bytě. Při výběru odpovídajícího kusu nábytku dbejte na kvalitu jeho zpracování. Musí být dostatečně kvalitní, jelikož přes den musí zajistit pohodlné sezení, v noci zase pohodlný spánek a odpočinek vleže. Vyplnění vnitřku pohovky pružinami zajistí její odpovídající tvrdost a zabrání jejímu zapadání. Pohodlná pohovka nebo rohová rozkládací pohovka by měla mít pěnovou a také pružinovou výplň. To zcela jistě zajistí vysoký komfort spánku. Tento kus nábytku se nám může zdát známý z vybavení interiérů z minulé éry, ve které stál ve společnosti obývacích stěn a křesel. V současné době jsou velmi oblíbené rohové sedací soupravy a zdálo by se, že pohovky ztrácí na atraktivitě. K takovému obratu však nedošlo a stalo se tak díky vynalézavosti výrobců, kteří se zaměřují především na pohodlí, ale také na moderní design a bohaté barvy.

rozkládací pohovka s plnohodnotným lůžkem
Vertikální sklápěcí postel s pohovkou BOGART.

Rozkládací pohovky sloužící jako pohodlné rozkládací lůžko pro hosty

Nejlepším typem odpočinkového nábytku, který je určen pro příležitostné spaní, se ukazuje pohovka rozkládaná dopředu. Spací plocha se skládá ze sedáku a opěradla pohovky. Nemusí být nutně vyplněny stejnou náplní. Pohovky, rohové sedací soupravy a další nábytek sloužící k občasnému spaní se zaměřují především na zajištění pohodlného sezení. Výhodou takové pohovky je snadná změna její konstrukce. Je to ideální řešení do malého obývacího pokoje. Díky němu budete moci pohodlně ubytovat hosty, pokud nemáte pokoj pro hosty. Co rozhoduje o nákupu takového nábytku? Rozhodující je především množství prostoru v bytě a četnost jeho využívání. Je to nejlepší řešení pro garsonky a malé byty, kde se počítá každý centimetr prostoru. Skládací postel pro hosty je multifunkční kus nábytku, který je určen pro intenzivní používání.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články