• Průvodce

aktualizováno

Zavěste si na stěnu obraz a dodejte bytu správnou atmosféru

Obrazy na stěně v každé místnosti budou nevšední dekorací, která dokonale podtrhne styl daného interiéru a dodá mu tu správnou atmosféru. Obraz lze zavěsit nad pohovku, u schodiště a dokonce i nad postel v ložnici. Obrazy na stěně jistě doplní design interiéru, efektně vyplní prázdná, nudná místa na stěnách. Umělecká díla mohou být opravdu různá, oblíbené jsou však obrazy na stěnu zobrazující přírodu, ručně malované obrazy na stěnu i obrazy na stěnu ve skandinávském stylu. Než však budete moci vybraný, vysněný obraz obdivovat, měl by být šikovně zavěšen, aby nespadl, a také aby nedevastoval zeď a nedělal v místnosti nepořádek. Jaké obrazy na stěnu si vybrat? Jak připevnit obraz na stěnu bez vrtání ?

V tomto textu se dočtete:

  • Jak zavěsit obrazy v obývacím pokoji?
  • Jak sladit ručně malované obrazy do interiéru?
  • Jaké jsou nástěnné obrazy ve skandinávském stylu?
  • Jak připevnit obrázek bez vrtání?
obrazy na stěnu
Rohová sedací souprava Belavio L

Jak pověsit obrázky na stěnu v obývacím pokoji?

Prázdná stěna, která ještě není využitá, je ideálním místem pro zavěšení obrázků na stěnu. Dokončení galerie snů v obývacím pokoji by mělo začít plánováním a také určením, jak bude stěna vypadat po zavěšení obrázků. Na začátku byste si měli rozmyslet, jaké obrazy chcete na stěnu obývacího pokoje pověsit, kolik jich finálně bude a jakou mají mít velikost. Určitě Vám to usnadní hledání. Svobodná kompozice? Nebo pečlivě naplánovaná? Pokud jde o umění, neexistují žádné špatné odpovědi nebo špatné volby. V první řadě je třeba se řídit vlastním vkusem. Můžete různě kombinovat obrazy představující přírodu a ručně malované obrázky na stěnu. Při výběru správné grafiky věnujte pozornost obsahu, jaký představuje. To je velmi důležité, jelikož obrazy na stěně jsou prvkem bytového vybavení, na který se budete dívat každý den. Právě ony budují skutečný charakter daného interiéru. Obrazy na stěnu do obýváku korespondují se vzhledem celého pokoje.

obrazy na stěnu
Komplet nábytku do obývacího pokoje Madison – systém A

Slaďte ručně malované obrazy na stěnu do interiéru

Obrazy na stěnu mohou být v závislosti na Vašich preferencích ručně malované akty, krajiny, portréty a také abstraktní obrazy. Dekorace se naštěstí dají mnohem snadněji vyměnit než postele, křesla nebo komody. To však neznamená, že jejich výběr může být náhodný. Hlavní motiv obrazu zavěšeného na stěně definuje a zdůrazňuje charakter interiéru, ve kterém byl zavěšen. Do ložnice se budou skvěle hodit klidné obrazy, vedené spíše v monochromatických odstínech. Dodají interiéru eleganci. Fungovat budou i tlumené obrazy na stěnu zobrazující přírodu. V obývacím pokoji nebo jiném velkém prostoru budou dobře fungovat kontrastní obrazy. Při hledání dokonalého obrazu do svého domu věnujte pozornost barvě, která na něm dominuje. V závislosti na individuálních potřebách a preferencích může obraz na stěnu splynout s pozadím nebo z něj vyčnívat. Světlé a tlumené obrazy na stěnu dodají interiéru eleganci a klid a ty v živých barvách naplní místnost energií.

Obrazy na stěnu ve skandinávském stylu

Obrazy na stěnu ve skandinávském stylu jsou spojením jemnosti, přírody a tlumených barev. Jejich univerzální motivy dokonale zdůrazňují minimalistický charakter interiéru a vdechují mu nádech skandinávského klimatu. Obrazy na stěnu ve skandinávském stylu dokonale ladí s přírodním dřevem i prostorem udržovaným v přírodních barvách. Při rozhodování o obrazu na stěnu vykonanou ve skandinávském stylu si můžete vybrat z černobílé nebo barevné grafiky. Tlumené barvy a moderní charakter jsou vlastnosti, které spojují všechny dekorace ve skandinávském stylu. Obrazy na stěnu v tomto stylu skvěle doplní především světlé, minimalistické interiéry, které byly zařízeny s použitím dřeva a přírodních barev.

obrazy na stěnu
Rozkladacia rohová sedačka do obývačky Dragonis

Jak připevnit obraz na stěnu bez vrtání?

Ne každá metamorfóza a výzdoba stěny musí skončit jejím poškozením. Některé novinky na trhu umožňují provádět bezvadné změny v aranžaci stěn. Jak připevnit obraz na stěnu bez vrtání? Existuje hned několik způsobů, jak to udělat. Vyplatí se je proto použít, aby byla montáž obrazu na stěnu rychlejší a jednodušší. Aby bylo možné obrazy na stěně správně pověsit, je nutné ji správně připravit. Je nesmírně důležité naplánovat, jak budou obrazy viset. Jak připevnit obrazy na stěnu bez vrtání? Zde je několik způsobů:

  • Suchý zip na zavěšení obrázků – je to extrémně jednoduchý způsob, jak zavěsit obrázky bez vrtání, stačí jen připevnit suchý zip správným způsobem.
  • Háčky k zavěšení obrazů – stejně oblíbený a rychlý způsob, jak zavěsit obrázky bez vrtání.
  • Lanko k zavěšení obrázků – je dobrým řešením zejména pro těžké prvky. Poradí si s prvky, které mohou být příliš těžké na suchý zip a háčky.
  • Montážní pásky – jsou velmi podobné suchému zipu. Dají se velmi snadno odlepit, bez zanechání stop.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články