• Místnosti
  • Předsíň a šatna
  • Průvodce

aktualizováno

Lavice do předsíně – krátký průvodce

Je těžké si představit dobře uspořádanou předsíň bez pohodlné lavice. Lavice do předsíně jsou dobrým pomocníkem při odchodu z domu, jsou nezbytné v domácnosti malého předškoláka a doplňují vytříbený styl interiéru. Objevte nejzajímavější modely laviček, které se budou dobře vyjímat ve vaší předsíni.

V tomto článku se dozvíte:

  • Která lavice se budou dobře prezentovat v klasickém interiéru?
  • Které lavice do předsíně se hodí k barevným stěnám?
  • Vyplatí se pořídit si masivní lavici, nebo je lepší minimalistický nábytek?

Lavice Athena – elegantní a šik

První lavicí, kterou doporučujeme, je mimořádně elegantní a estetický model Athena. Lavice je charakteristická svým čalouněným sedákem a zlatými štíhlými nohami. Sametové čalounění je ideální do předsíně v klasickém stylu a měkký materiál čalounění ladí s dřevěným nebo kovovým nábytkem.

Lavice do předsíně s jemnými nohami snadno zakomponujete do místnosti s retro doplňky a nábytkem ve vintage stylu. Stylizovaná lavice do předsíně v pudrově růžové barvě osloví milovníky pastelových barev. Díky elegantním zlatým prvkům dodá interiéru elegantní nádech a ještě více rozzáří tmavou předsíň. Jemná růžová se hodí k různým odstínům šedé, ladí s lahvově zelenou a prvky ve zlaté barvě. Tento typ lavice lze doplnit velkými hodinami ve zlatém rámu, zkombinovat se zlatým věšákem nebo umístit k dřevěné mahagonové skříni.

Lavice Noir – černo-zlatá klasika

Lavice do předsíně v delikátně tlumeném barevném provedení v kombinaci s klasickou zlatou! Lavice Noir má tvar krychle a její sedák je potažen černým sametem. Hladký povrch se dobře kombinuje s dekorativním geometrickým vzorem nohou ve zlaté barvě. Strany lavice připomínají čtverce vyplněné jemným vzorem geometrických obrazců. Kovový rám lavice se zlatou barvou vypadá mimořádně elegantně a dodá každé místnosti ten správný glanc.

Široký sedák lavice Noir vám umožní pohodlně se obout a odpočinout si při převlékání. Díky tmavé barvě čalounění jsou nečistoty méně viditelné a jelikož materiál nemá knoflíky ani ozdobné prvky, můžete jej snadno vyčistit. Díky pevné konstrukci je lavice stabilní, zatímco ažurový vzor na bocích znamená, že celek nepůsobí příliš těžkopádně. Je to lavice, která se hodí do elegantních interiérů i moderních bytů se stylovými doplňky.

Pro Tip

pokud je na stěnách vaší předsíně mnoho doplňků a dekorací, doporučujeme zvolit lavici v tlumených barvách. Nadbytek drobných předmětů v kombinaci s oděvem a botami způsobí, že předsíň bude vypadat neuspořádaně. V takové situaci se lépe osvědčí jeden klíčový designový prvek, ke kterému můžete přiřadit další detaily v podobném barevném provedení a stylu.

Lavice Elixa – stříbrný nábytek pro minimalisty

Milovníkům moderního designu, kteří dávají v interiérech přednost stříbrné barvě, se jistě bude líbit další lavice z našeho seznamu – model Elixa. Lavice má prošívaný tmavě modrý sedák potažený sametovou látkou příjemnou na dotek. Sedací plochu doplňuje rám z kovu v chromovém provedení. Boční strany lavice připomínají dva propojené kříže – tento nápaditý design upoutá pozornost a lavice se díky němu stane ústředním bodem předsíně.

Lavice v předsíni v tmavě modré barvě se hodí k šedým stěnám. Skvěle vypadá také kombinace tmavě modré s dřevěnou podlahou nebo hořčicovými odstíny koberce či rámu zrcadla. V moderní předsíni můžete zkombinovat tmavě modrou lavici se zrcadlem ve stříbrném rámu nebo LED osvětlením. Pokud jsou stěny v předsíni zdobeny tapetami s květinovým motivem, pomůže vám tmavě modrá hladká lavice zklidnit barevné uspořádání.

Lavice Velva – šedé pozadí, které nabízí možnosti

Šedá je jednou z nejuniverzálnějších barev v každé domácnosti. Lavice do předsíně Velva v jasanové barvě se hodí jak ke stěnám v intenzivních odstínech žluté nebo zelené, tak k tlumenějšímu jasanu nebo šedé. Je to dobrá volba pro předsíň se smyslem pro pořádek a čistotu. V kombinaci s bílými stěnami, lampami v černé barvě, kovem nebo ocelí vytvoří jemný interiér.

Lavice v malém rozměru 78/42/37 cm je potažena popelavou sametovou látkou. Konstrukci podpírají štíhlé nohy z chromované oceli nebo oceli lakované práškovou metodou. Šedý sedák a černé nohy působí lehkým dojmem a umožňují doplnit uspořádání sofistikovanějšími doplňky. Nespornou výhodou lavice je úložný prostor ukrytý v sedáku, do kterého můžete uložit nejnutnější drobnosti, jako je lžíce na boty nebo přípravky na čištění bot.

Lavice Festina – do úzké předsíně

Lavice do předsíně v univerzálních barvách – taková je lavice Festina s černým sedákem a stříbrným rámem pro milovníky jednoduchosti. Geometrický rám ve tvaru krychle pokrývá černý obdélníkový sedák s diskrétně prošívaným čalouněním uprostřed. Pro větší stabilitu je mezi boky lavice umístěna příčná chromovaná tyč.

Dlouhý a úzký kus nábytku je ideální do úzké předsíně, kde je každý centimetr drahý. Štíhlá lavice zabere jen velmi málo místa, ale poskytne větší pohodlí při oblékání a obouvání všem členům domácnosti. Navzdory použití základních barev působí lesklý kovový rám jemně a dobře se kombinuje se sametovou látkou sedáku. Je to moderně navržený kus nábytku, který bude vypadat dobře v kombinaci s bílou stěnou a světlou skříní.

Tyto a další zajímavé lavice do předsíně najdete v našem obchodě. Prohlédněte si naši širokou nabídku stylového nábytku do předsíně a vyberte si ten nejzajímavější model!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články