• Trendy

aktualizováno

Poznejte hlavní trendy v kuchyni 2021

Kuchyňské trendy se vyvíjejí a každou sezónu se objevují nové přírůstky. V nadcházejících sezónách se budeme odklánět od příliš strohých a laboratorních uspořádání. Minimalismus bude stále v módě, ale v trochu útulnějším provedení. Toho bude dosaženo pomocí dekorací, základních barev a zajímavých textur použitých na povrchových úpravách. Co se ještě letos změní v trendech interiérů?

Co se dozvíte v tomto článku:

·        Jaké kuchyňské obklady budou nejmódnější?

·        Jak začlenit spotřebiče do moderního designu kuchyně?

·        Jsou kuchyně s ostrůvkem moderní?

Související článek: Hotový kuchyňský nábytek. Zjistěte jeho výhody a nevýhody

Obklady do kuchyně – které jsou nejmódnější? 

Estetický ráz uspořádání utváří nejen kuchyňský nábytek, ale také povrchové materiály použité na stěnách a podlahách. Stále oblíbenější jsou dlaždice různých tvarů a vzorů. Odcházíme od jednobarevných velkých obkladů s jednotnými vzory a neutrálními barvami. Výjimkou jsou dlaždice s mramorovým vzorem, které jsou stále módní. Nejlépe vypadají velkoformátové dlaždice. Jaký zvolit design kuchyně v roce 2021? Můžete si vybrat dlaždice různých tvarů a barev. Velmi módní volbou jsou dlaždice Zellige, což jsou glazované marocké dlaždice s výrazným leskem. Zajímavým akcentem v kuchyni mohou být také čtvercové obklady s kontrastní spárovací hmotou a obklady ve tvaru chevronu. Z hlediska designu je důležité, jak jsou dlaždice položeny. V současné době je nejmodernější řadit dlaždice do rovnoměrných řad – vertikálně nebo horizontálně.

nowoczesne meble kuchenne

Kuchyňské spotřebiče a trendy 

V moderní kuchyni nesmí chybět moderní vestavné spotřebiče. Vzhledem k tomu, že současné trendy v interiérovém designu se zaměřují na kombinaci vytříbené estetiky a funkčnosti, je výběr moderních domácích spotřebičů zásadní. Inovativní technologie mají zefektivnit práci v kuchyni a zkrátit čas, který v ní strávíte. Z estetického hlediska jsou dobrou volbou spotřebiče ve stříbrné nebo černé barvě, které dobře ladí s minimalistickým designem kuchyně. Spotřebiče, jako jsou myčky nádobí a lednice, lze skrýt za čela kuchyňských skříněk, aby optimálně zapadly do celkového designu.

meble kuchenne na wymiar

Otevřené kuchyně s ostrůvkem 

Trendem, který rozhodně nezmizí, je otevřená kuchyně kombinovaná s obývacím pokojem. Kuchyňské ostrůvky se do interiérového designu vrátily s obzvláštní silou. Proto se při plánování nového uspořádání vyplatí vyhradit si místo na ostrůvek. Stane se skutečným řídicím centrem rodinného života v kuchyni a zároveň zvětší užitný prostor v místnosti. Kuchyňský ostrůvek může úspěšně nahradit stůl a odlehčit kuchyňské pracovní desce a díky zásuvkám umístěným v podstavci získáte další úložný prostor. Do kuchyňského ostrůvku je také možné instalovat spotřebiče, jako je dřez, myčka nádobí nebo varná deska. Nejnovější trendy naznačují, že kuchyně budou mít ostrůvky jednoduchých, elegantních tvarů, které ladí se stylem kuchyňského nábytku.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články