• Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Jaké vybrat barevné doplňky do šedého pokoje?

Nemáte představu o vzhledu svého obývacího pokoje? Bojíte se, že slepé následování trendů způsobí, že váš obývací pokoj bude vypadat přeplácaně a křiklavě? Zvolte univerzální šedou! Poradíme vám, jaké doplňky se skvěle hodí do šedého pokoje.

V tomto článku se dozvíte:

  • Proč byste se měli rozhodnout pro interiér zařízený převážně v šedé barvě?
  • Co lze udělat, aby konzervativní interiér získal jedinečnou atmosféru?
  • Které barvy nejlépe doplňují šedou?

Šedý total look nebo šedý základ oživený barvami?

Šedá není tak výrazná jako klasická černá a bílá. Mnoho lidí ji považuje za zcela běžnou a monotónní. Barva má však jednu výhodu, kterou nelze ignorovat. Je to její neutrální charakter.

Šedá barva nemá ani povzbuzující, ani uklidňující účinek. Tato barva v různých odstínech nás nikdy neznudí. Móda různých zajímavých odstínů se mění jako kaleidoskop. Šedá barva je nadčasová a univerzální. Dobře se hodí do obývacího pokoje i kuchyně a nabízí také skvělé možnosti aranžmá. Je lepší použít šedou barvu jako klidné pozadí pro výzdobu a pak ji zpestřit barevnými doplňky.

Důležité! Při zařizování interiéru se snažte používat různé odstíny šedé. To dodá dekoru hloubku.

Příslušenství do šedého pokoje – co vybrat?

Šedá se stala populární díky skandinávskému trendu. Obývací pokoj je nejoblíbenější místností v domě s touto elegantní, decentní barvou. Často se také objevuje jako motiv designu:

Před výběrem doplňků do šedé místnosti si položte otázku: jakého efektu chcete dosáhnout? Hledáte klid a pohodu? Nebo byste raději, aby vás naplnil dobrou energií?

DOBRÉ VĚDĚT! Charakter uspořádání s takovým univerzálním základem lze velmi snadno upravit podle vlastních představ. Šedá se hodí téměř ke každému stylu interiéru.

Vše je pouze otázkou jak šedé odstíny sladit s:

  • barvami
  • vzory
  • materiály

Připravili jsme pro vás několik návrhů barev, které mohou velmi atraktivně doplnit šedý pokoj.

Žluté doplňky

Patříte k lidem, kteří se nevyhýbají extravaganci? Pak zvolte výrazný kontrast! Ten je samozřejmě vytvořen jasně žlutou barvou. Místnost můžete také oživit jasně červenou nebo oranžovou barvou.

Při začleňování těchto energetických doplňků do aranžmá je vhodné postupovat citlivě. Při nadměrném použití vás místo příjemné stimulace uvedou do vysokých otáček. Z dlouhodobého hlediska to může být velmi vyčerpávající.

Moderní charakter místnosti s touto barevnou paletou podtrhnou geometrické vzory. Mohou zdobit koberec, který poskytuje teplou oporu vedle pohovky, nebo lehké závěsy zavěšené v okně.

Tmavě modré doplňky

Vyhovuje vám sofistikovaný glamour styl nebo interiér ve stylu newyorském? Rozbijte střídmost šedého interiéru doplňky v syté tmavě modré barvě. Bojíte se, že váš interiér bude vypadat příliš vážně? Pak zvolte méně majestátní mořský odstín. Na pohovku umístěte dekorativní polštářky z elegantní lesklé látky a na komodu štíhlou skleněnou vázu v této barvě. Stříbrné doplňky, jako jsou kovové lampy, ozdobné mísy a figurky, dodají interiéru elegantní nádech.

Pastelové doplňky

Šedou barvu krásně doplňuje světle modrá, mátově zelená a pudrově růžová. Takové jemné doplňky do šedé místnosti vnesou klidnou a relaxační atmosféru.

Myslíte si, že pastelové barvy jsou příliš jemné, aby narušily jednotnou, klidnou barevnost stěn a/nebo nábytku? Přidáním bílé barvy dodáte svému interiéru svěží a opticky lehký vzhled.

DOBRÉ VĚDĚT! Při výběru doplňků do šedého pokoje můžete zvolit dvě barvy. Bezpečnou volbou v této situaci je bílá a černá barva, stejně jako univerzální béžová. V jakémkoli jiném uspořádání musíte být velmi opatrní, aby výzdoba nepůsobila chaoticky a nevkusně.

Zelené doplňky

Lahvově zelená barva dodá šedému interiéru nádech rafinovanosti. Jak se vám líbí myšlenka vytvořit interiér urban jungle? Nejenže bude vypadat originálně, ale také vám pomůže dobře si odpočinout po dlouhém dni. Přesně tak na nás působí zelená barva.

Must have v dekoru inspirovaném přírodou jsou banánovník, monstera nebo palmové listy. Mohou se objevit na polštářích na pohovce a na obrazech vyplňujících prázdné stěny. Nevadí vám větší dávka exotiky? Zvolte o něco odvážnější zvířecí motivy. Přírodní dřevo můžete použít jako hřejivý doplněk šedé místnosti. Nábytek z tohoto teplého materiálu můžete doplnit stylovými lampami se stínidlem z překližky nebo mořské trávy. Úplety mohou mít podobu květináčů, ale i košíků a nádob na různé drobnosti.

Je obtížné vytvořit barevnou kombinaci s šedou, která by nebyla úspěšná. Proměnu takového interiéru můžete provést i bez velkých rekonstrukcí. Stačí vyměnit pár doplňků a je hotovo! Výsledek předčí Vaše očekávání.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články