• Trendy

aktualizováno

Jaké barvy dominují letošnímu podzimu v interiérech?

Krásný český podzim je časem, kdy se při zařizování obývacího pokoje nebo ložnice můžete nejlépe inspirovat přírodou. S podzimními dekoracemi v obývacím pokoji nebo jídelně nám dobrou náladu navodí i deštivé počasí za oknem. Objevte ty nejkrásnější barvy letošního podzimu a vytvořte si v obývacím pokoji útulný koutek k odpočinku.

V tomto článku se dozvíte:

  • Jak se při zařizování interiéru inspirovat barvami přírody?
  • Jak rychle změnit obývací pokoj?
  • Proč jsou barvy podzimu ideálním základem pro relaxační koutek?

Top barvy letošního podzimu – sezónní design obývacího pokoje

Podzim je zajímavé roční období, které inspiruje ke změně prostředí a ukazuje, jak si skvěle pohrát s barvami. Na podzim se okolní stromy rozzáří mnoha barvami a příroda se různými způsoby připravuje na příchod zimy. Naše těla často touží po teplejším jídle, s radostí saháme po sezónní zelenině, nosíme teplé svetry a večery trávíme přikrytí měkkou dekou.

Změny, které provázejí podzim, barvy a vůně… nabádají abyste je přenesli do svého obývacího pokoje. Top barvy letošního podzimu se dobře hodí k nejmódnějším odstínům stěn a doplňků, které již několik let s radostí volíme v našich domácnostech, jako je zelená a sytě červená. Vytvoření jednoduché dekorace na stůl nebo pravidelná výměna textilií nám umožní zpomalit podzimní odpoledne a ponořit se do atmosféry podzimu. Jaké top barvy letošního podzimu je vhodné použít v obývacím pokoji, aby byl útulný a romantický?

Trendy barvy stěn v obývacím pokoji

Podzimní příroda nám dává nápady na zdařilé podzimní návrhy interiérů. Možná je nyní ten správný čas na změnu designu obývacího pokoje. Mezi módními barvami již několik let jednoznačně vede zelená. Sytě lahvově zelená vypadá výjimečně a tvoří zajímavé pozadí pro zlaté a mahagonové doplňky. Sytě zelenou na stěnách lze kombinovat i s doplňky v jiných odstínech stejné palety – včetně živých květin v květináčích, pohovky v barvě celadonu nebo olivových polštářů.

Nejoblíbenějšími barvami letošního podzimu na stěnách jsou také hnědá a béžová, stejně jako oranžová a červená. Pokud není obývací pokoj příliš velký, můžete jednotlivé roviny vymalovat různými odstíny stejné barvy, přičemž jednu z nich ponecháte intenzivnější, aby přitahovala pozornost. Červená stěna za šedou pohovkou bude dokonalým pozadím pro rodinné fotografie v minimalistických rámečkách a zároveň bude ladit se zlatými nebo kovovými doplňky, jako je rám stojací lampy nebo dekorativní vypínače.

TIP: Změna barvy stěn v obývacím pokoji je v designu nejdůležitější místnosti v domě naprostou revolucí. Pokud se bojíte renovace nebo nechcete tak velkou sezónní změnu ve svém prostředí, zvolte změnu doplňků. Nové květiny ve váze, rychlá výměna povlaků na polštáře nebo nový ubrus na stole stačí k tomu, aby se obývací pokoj proměnil v podzimní krajinu.

Jak můžete jednoduše využít nejoblíbenější barvy letošního podzimu ve svém obývacím pokoji?

Na podzim by v obývacím pokoji měly vládnout přírodní zemité barvy. Na výběr je mnoho inspirativních odstínů, například vínově červená a broskvově růžová, ale také chladnější béžová a jemná modrá. I v malém obývacím pokoji lze použít tmavší detaily v odstínech tmavě modré nebo tmavě hnědé, pokud jich není příliš mnoho. Jak využít top barvy letošního podzimu v obývacím pokoji, aby byla metamorfóza úspěšná a bezpečná pro váš domácí rozpočet?

  • Co dokáže okouzlit každý obývací pokoj, jsou… květiny! Nejen ty podzimní v květináčích ale především ty sušené, vlastnoručně nasbírané na louce nebo v lese. Skleněné vázy s kyticemi, listy a sušenými travinami a jeřabiny lze umístit na několik míst v místnosti: na stoly, konferenční stolky a okenní parapety. Taková dekorace vydrží několik měsíců a bude vypadat stále atraktivně.
  • Podzimní rostliny ve vázách doplní také sezónní zelenina. Stačí zajít na místní trh a koupit si okrasné dýně, cukety nebo patisony. Jejich uspořádání na komodě nebo stole udělá z vašeho obývacího pokoje velmi originální dekoraci.
  • Dlouhé podzimní večery vybízejí k tomu, abychom trochu zpomalili – obvykle dáváme přednost klidným odpoledním posezením s knihou a častěji saháme po měkkých dekách a hrnku teplého čaje. Když je energie nedostatek nebo když teplota za oknem klesá, určitě nezapomeňte na svíčky, které by v obývacím pokoji neměly chybět. Na zlatý třpytivý podnos se vejde několik různých svíček různých tvarů a velikostí. Zútulní místnost a umožní naší mysli plně se uvolnit.
  • Jednoduchý trik pro podzimní obývací pokoj spočívá ve výměně drobných textilií za textilie v podzimních barvách. Cihlové povlaky na polštáře, extra deka v odstínu zlatého podzimního listí nebo extra kobereček pod nohy u pohovky – to vše v kombinaci s lněným běhounem na konferenčním stolku nám připomene odcházející léto a blížící se zimu.

Podzimní nábytek v obývacím pokoji

Na podzim můžete zvážit další změny v designu obývacího pokoje. Aby byl interiér ještě více podzimní a útulný, lze klasické židle nahradit proutěnými křesly nebo ratanovým nábytkem do obývacího pokoje. Pokud máte v obývacím pokoji krb, nesmí u něj chybět pohodlné křeslo v tmavém hroznovém odstínu nebo závěsné křeslo, abyste se mohli pohodlně oddávat oblíbené četbě. V takto zařízeném podzimním obývacím pokoji vám skvělou náladu nezkazí ani déšť a bláto za oknem.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články