• Glamour
  • Styly
  • Trendy

aktualizováno

Boho glam – stylový interiér v několika krocích

Máte rádi obývací pokoje se světlými, přírodními materiály a květinovými motivy, ale chybí vám nádech glamour? Nebo naopak, je ve vašem vysněném obývacím pokoji místo pro krystaly a pozlacené doplňky, ale chcete mu dodat jemnost? V obou případech je pro vás styl boho glam ideálním řešením. Seznamte se s ním!

V tomot článku se dozvíte:

  • Co je to styl boho glam a čím se vyznačuje?
  • Jaké barvy by měly být použity v interiéru, aby se spojil styl glamour se stalem boho?
  • Jaký nábytek vybrat?
  • Jaké doplňky zvolit do boho glam interiéru?

Boho glam – co potřebujete vědět?

Boho glam, někdy také známý jako boho-chic, je styl, který se původně zrodil v módě. V roce 2004 byly poprvé spojeny vzdušné a éterické prvky stylu boho s glamour. Výsledek? Návrhářům se podařilo vytvořit lehké, smyslné a zároveň elegantní kreace.

Od té doby zájem o kombinaci glamour a boho stále roste a přesouvá se z přehlídkových mol a módních přehlídek na ulici a… do interiéru!

Dnes se boho glam interiéry vyznačují několika důležitými prvky::

  • kovové, lesklé ozdoby a detaily
  • květinové a zvířecí motivy (zejména na doplňcích)
  • stylové svítidla zajímavých tvarů
  • květinové dekorace – zavěšené záhony s živými zelenými rostlinami

Barvy pro boho glam interiéry

Glamour interiéry se vyznačují jasnými barvami. Dominantními barvami jsou bílá a béžová, doplněné prvky ve výrazných barvách, jako je bordó, smaragdová a kobaltová. V glamour interiérech nesmí chybět ani krystaly odrážející světlo, zlato a stříbro.

V boho stylu zase převládají zemité barvy doplněné světlými tóny dřeva. Na první pohled je tedy obtížné tyto dvě konvence spojit.

Interiérovým designérům se však podařilo najít kompromis mezi oběma možnostmi, který je skutečně působivý! Jaké barvy byste tedy měli zvolit pro svůj boho glam interiér?

Ve stylu boho glam se stěny pokojů obvykle ponechávají ve světlých barvách s teplým podtónem. Například mléčně bílá, velmi světlá, bělená, béžová nebo slonová kost. Je to nejbezpečnější řešení, které se osvědčuje v malých i velkých interiérech.

Pokud však máte rádi odvážnější kombinace, můžete stěny vymalovat broskvově růžovou nebo zelenou barvou. Je však důležité, aby se nejednalo o příliš tmavé barvy, které by mohly interiér ztísnit. Kompromisem by také bylo vymalovat jednu nebo dvě stěny výraznou barvou a zbytek ponechat v neutrálních barvách.

V doplňcích se snažte kombinovat boho a glamour styl. Zahrňte položky ve stříbře, zlatě nebo mědi. Hned vedle nich umístěte předměty z lehkých přírodních materiálů, jako je proutí, ratan nebo bambus.

DOBRÉ VĚDĚT!

Do boho glam interiérů se vyplatí zakomponovat nádech sytých barev, jako je slunečná nebo medově žlutá, výrazná trávově zelená nebo bordó. Váš obývací pokoj nebo ložnice tak získají energičtější a originálnější vzhled!

Které kusy nábytku podtrhnou styl boho glam ve vašem interiéru?

Nábytek ve stylu boho glam by měl od prvního okamžiku působit velmi pohodlným dojmem. Nezapomeňte, že v tomto stylu není místo pro hranaté, masivní kusy nábytku! Místo toho volte nábytek se zaoblenými rohy a oválnými, oblými tvary.

Do obývacího pokoje umístěte nízkou, širokou pohovku s prostorem pro měkké a pohodlné polštáře. Můžete se rozhodnout pro klasický model s látkovým čalouněním nebo jít ještě dál ve stylu boho a umístit nábytek imitující proutí.

Vedle pohovky umístěte pohodlná křesla a malý konferenční stolek. Pro jemný odkaz na glamour zvolte kulatou skleněnou nebo mramorovou desku.

Přidejte nízké komody a regály v barvách světlého dřeva.

DOBRÉ VĚDĚT!

Osvětlení je pro boho glam velmi důležité! Vyberte si lampy s více světelnými zdroji s výrazným odkazem na styl glamour. Čím větší a sofistikovanější, tím lepší! Vyvážíte tak styl boho ve svém interiéru.

Boho glam doplňky

Nejjednodušší způsob, jak začlenit boho glam do svého interiéru, jsou správné doplňky. Toto řešení bude vyhovovat i lidem, kteří si nejsou jisti, zda je pro ně boho glam to pravé. Jak na to? Dekorace a drobný textil vybírejte přesně ve stylu boho glam. Mohou to být například mosazné figurky ve tvaru divokých zvířat (ptáků, jako jsou jeřábi, sloni, tygři nebo gepardi) umístěné na komodě. Takový lehce orientální odkaz bude krásně korespondovat s vaším zvoleným stylem.

Na pohovku umístěte polštáře v tmavě červené, lahvově zelené nebo tmavě modré barvě vyšívané zlatou nebo stříbrnou nití. Vyberte si světlý, nadýchaný koberec nebo koberec, který vypadá jako slaměný pléd.

A nezapomeňte na rostliny! Obývací pokoj ve stylu boho glam se neobejde bez živých květin. Umístěte je na květinový záhon nebo na regál v ozdobných květináčích ve starozlaté, bílé nebo černé barvě (vhodné jsou keramické nebo zdobené květináče). Na stůl můžete také umístit květinové dekorace. Ať už je to úzká váza v orientálním stylu s travinami nebo dekorativní květináč s kvetoucími orchidejemi.

Styl boho glam je jedinečnou kombinací přírody s luxusem a nádechem orientu. Jeho originalita dodává interiérům charakter a činí je jedinečnými!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články