• Průvodce

aktualizováno

Vybíráme židle ke kuchyňskému stolu

Jak víte, móda jde dál a dál a čas od času se staré trendy vracejí s velkým podnětem v základní nebo mírně osvěžené designové formě. Totéž platí pro židle ke kuchyňskému stolu. V dnešní době je výběr kuchyňského a jídelního nábytku tak bohatý, že příznivci klasického i moderního stylu si budou rozumět.


Židle a pohodlí

Nejdůležitějším kritériem při výběru židlí ke kuchyňskému stolu by měl být komfort. Židle nesmí být příliš vysoké. Pohodlná židle je taková, kde si uživatel může celou nohu opřít o podlahu a kolena má ohnutá v pravém úhlu. Potémá uživatel uvolněnou páteř a správnou polohu sedu. Kromě toho by měly být modely správně tvarované, aby se linie páteře nekřivila. Šířka sedadla je také důležitá, aby tělo sedící osoby nevyčnívalo přes jeho okraj. Židle mohou esteticky kuchyňský stůl doplňovat nebo mohou být hlavním prvkem z hlediska estetiky. Vše záleží na záměrech členů domácnosti, ale jedna věc je jistá – bez ohledu na design musí poskytovat pohodlí při používání.

krzesła do stołu kuchennego 

Židle v různých stylech

Židle by měly ladit nejen se stolem, ale také se zbytkem nábytku v místnosti. Jiná situace je v případě interiérů vyzdobených v eklektickém stylu, což zahrnuje kombinaci různých stylů do harmonického celku. V eklektických interiérech vypadají stoly a židle vybrané na základě designového kontrastu velmi působivě. Například když umístíme k modernímu stolu klasické nebo stylizované židle. Důležitý je také materiál, ze kterého je židle vyrobena. Dřevěné masivní modely dokonale ladí s klasickým nábytkem. A židle vyrobené z neobvyklých kombinací plastů nebo kovu mohou dát aranžmá moderní charakter. Nejmódnější židle jsou inspirované letošními trendy skandinávského styl. Dalším trendem je styl shabby chic. Židle v tomto stylu se vyznačují: pastelovými odstíny, starožitnými povrchovými strukturami, jemným designem.

krzesła do stołu 

Bílé židle

Bílý nábytek se těší neustálé popularitě. Není divu, protože dokonale ladí s téměř každým designem a stylem interiéru a je také nadčasový. Výsledkem je, že nikdy nezevšední a budou vypadat dobře i po letech, a to i přes neustále se měnící trendy v designu nábytku. Obzvláště oblíbené jsou bílé židle do jídelny ke kuchyňskému stolu, které lze libovolně kombinovat s nábytkem z jiných kolekcí. Bílý nábytek rozjasní interiér a vytváří dojem prostornosti, což jej činí obzvláště efektivním v malých nebo nedostatečně osvětlených interiérech.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články