• Ložnice
  • Místnosti

aktualizováno

Bílá ložnice: inspirace a tipy na aranžace  

Bílá je barva, která je přirozeným nadčasovým prvkem výzdoby každého interiéru. Je všudypřítomná v minimalistickém, skandinávském, industriálním, romantickém, rustikálním i provensálském stylu. Bílá ložnice Provence vždy zaujme svým efektem a zaručí pocit bezpečí během zařizování pokojů. Bílá ložnice by měla být inspirací a řešením pro každý dům a byt. Bílá barva, přítomná v interiérech, přispívá k jejich optickému zvětšení.Bílá ložnice může být inspirací pro vytvoření aranžací, které dodají jas, čistotu a pořádek. Bílá ložnice – jak se inspirovat a jak ji vytvořit? Díky tomuto článku se bílá ložnice stane inspirací pro zařizování vlastní, soukromé ložnice u Vás doma. Bílá ložnice je fantastickým řešením pro všechny, kteří chtějí této místnosti dopřát trochu více prostoru. Tato barva dodává lehkost, jemnost a pouští do ložnice trochu svěžího oddechu. Bílá ložnice bez okna je i přes nedostatek denního světla mimořádně útulným a jasným pokojem.

bílá ložnice inspirace
Komplet nábytku do ložnice Desentio

Bílá ložnice je skvělým řešením pro menší místnosti

Pro všechny osoby, které milují bílou, bude perfektní inspirací bílá ložnice ve stylu „total look“, tedy interiér zcela ponořený do bílé. Bílá ložnice může být aranžérskou inspirací i pro příznivce minimalismu a naprosté čistoty. Všudypřítomnou bělost lze prolomit barevnými doplňky, efektními, vzorovanými tapetami, ale také pudrovými polštáři a přehozy. Bílá ložnice je v současnosti inspirací pro velmi módní aranžace. Základem bílé ložnice je sice všudypřítomná běl na všech prvcích výzdoby interiéru, její odstín a struktura však nemusí splývat v jeden celek. Bílá ložnice může mít různorodou strukturu a odstín. Zajímavě vypadá použijeme-li v ní dřevo, které dokáže dodat útulnost a eleganci. Povrchová úprava stěn ložnice má obrovský význam. Mat a satén mohou vytvořit zcela odlišné výsledky. Bílá ložnice se nemusí inspirovat pouze jednou barvou. Mimořádně módní jsou poutavé doplňky v pastelových barvách a barvách přírody. Velmi efektní kombinaci lze získat také kombinací bílé a černé.

bílá ložnice inspirace
Komplet do obývacího pokoje Galaxy

Bílá ložnice provence

Bílá ložnice inspirovaná Provencí je spojena především s báječnými rámy, přírodou, klidem a harmonií. Provensálský styl je jedinečnou kombinací venkovského šarmu a romantické elegance. Bílá ložnice provence je skutečnou enklávou ticha, útulnosti a pocitu bezpečí. Bílá ložnice inspirovaná Provencí může mít doplňky v chladných odstínech jako jsou: šedá, béžová, grafitová, ecru, cappuccino a mnoho dalších. Přestože bílá ložnice inspirovaná Provencí obsahuje mnoho barev, které jsou zachovány spíše v chladných tónech, jedná se o útulný a teplý interiér. Jedinečnou atmosféru v provensálské ložnici vytvářejí doplňky. Noční stolky, toaletní stolky a komody by měly být stylizované ve staromódním stylu, plném noblesy a elegance. V takovém interiéru není místo pro modernost, jelikož v něm dominuje romantismus a sofistikovaný charakter. Do tohoto stylu může zapadnout i bílá ložnice z masivu. Provensálský nábytek by měl mít stylové garnýže, viditelné rukojeti, ale i efektní nožky s originálními štukovými prvky. Bílé povlečení bude vypadat rovněž perfektně, jelikož reprezentuje noblesu a podporuje klidný spánek.

Bílá ložnice bez oken 

Mnoho lidí sní o prostorné ložnici s pěkným výhledem, ale realita velmi často přináší nutnost vystačit sis s ložnicí bez oken. Není to zdaleka ideální stav, ale neměli byste se vzdávat, jelikož to můžete obrátit ve svůj prospěch, stačí jen vědět jak na to. Ložnice bez oken může být pěkným a útulným místem, a má i své výhody. Světlo a hluk přicházející zvenčí nebudou rušit Váš klidný spánek. Dobře navržená výzdoba ložnice způsobí, že nedostatek přirozeného světla již nebude takový problém. Celá aranžace takového interiéru by měla směřovat k vizuálnímu prosvětlení místnosti. Stěny by samozřejmě měly být bílé, ale ne nutně všechny. Dokonalá bude bílá ložnice z masivu, jelikož jí dodá svěžest. Dobrý řešením je také bílé povlečení, je však vhodné jej doplnit přehozem v jiné, výrazné barvě. Bílá ložnice z masivu by se měla zaměřit na barvy, které se vzájemně doplňují. Pokud je bílé povlečení doplněno kontrastními barvami, budou v interiéru zdůrazněny jasné linie a modernost. Pastelové barvy přispívají k oteplení místnosti. Do bílé ložnice bez oken je nutné zvolit bílý noční stolek a komodu.  Je pravda, že ložnice bez oken je obrovská výzva pro aranžéry. Dobře promyšlený design interiéru Vám však umožní zařídit si pohodlný a praktický pokoj, který vyrovná nedostatek okna.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články