• Kuchyň
  • Místnosti

aktualizováno

Řešení do malých kuchyní: barové pulty a židle 

Nemovitosti jsou stále častěji vybaveny malými kuchyněmi. Někdy se stává, že to budoucí obyvatele nutí k rezignaci z takového nákupu, jelikož jejich snem je prostorná kuchyňská oblast. Malé rozměry kuchyně však nutně neznamenají, že nelze vytvořit prostor, který by byl k obyvatelům mimořádně příznivý. Kuchyně je srdcem domova, jelikož právě tam se připravují pokrmy. Právě touto místností začíná každý nový den, popíjením ranní kávy. Je to místo v domě nebo bytě, které má mnoho funkcí, takže bez ohledu na to, zda je malé nebo velké, musí být funkční a praktické. Její návrh je často výzvou i pro profesionály. Jak tedy zařídit malou kuchyň, abyste její prostor využili na maximum? Jaký nábytek použít v malé kuchyni? Dokonalým řešením mohou být barové pulty v kuchyni. Dovězte se o nich více v tomto článku. 

V tomto článku se dozvíte:

  • Řešení do malých kuchyní: barové pulty a židle?
barove pulty v kuchyni
KAMMONO Barová židle

Pracovní deska v kuchyni s malými rozměry – jakou si vybrat? 

Při navrhování malé kuchyně je často problém vybrat správný nábytek, který by umožnil maximální využití prostoru tak, aby byla kuchyně prostorná. Malé kuchyně milují především pořádek a harmonii, protože uspořádaný prostor dodává místnosti optickou prostornost. Kuchyňské skříňky by měly být světlé. Čela by bylo dobré, kdyby byly vyrobeny z materiálů, které dobře odrážejí světlo. V malých místnostech se zpravidla nedoporučuje montovat vysoký nábytek, jelikož ji může vizuálně zmenšit. Často je to však nutnost. Skříňky by měly být světlé, ale co stůl? Stůl v malé kuchyni musí plnit stejné funkce jako ve velké. Navíc musí být kompaktní, nesmí překážet a zabírat hodně místa. Nejvhodnějším řešením je pult v kuchyni, ke kterému můžeme postavit barovou židli. Jaký pult v kuchyni s nevelkými rozměry stojí za to použít? Barové pulty v kuchyni, která není nijak velká jsou skvělým řešením. Barové pulty v kuchyni zabírají mnohem méně místa než standardní stůl a právě místo má v malém prostoru cenu zlata. Navíc jsou extrémně pohodlné. Zděný barový pult dodá elegantní charakter.

Barové pulty v kuchyni – proč se je vyplatí používat?

Pro vybavení malého prostoru se vyplatí použít nestandardní řešení, která pomohou zařídit kuchyň tak, aby plnila své funkce a splňovala všechna očekávání. V malé kuchyni je alternativa k tradičnímu stolu nesmírně důležitá. Stůl je nesmírně důležitým prvkem vybavení, protože se u něj setkávají rodiny, aby společně jedly, ale na malé ploše si jej málokdy můžete dovolit. Naštěstí je na trhu dostupná zajímavá, mimořádně praktická a funkční alternativa. Jedná se o barové pulty v kuchyni. Tento nábytek se vyznačuje mimořádným komfortem a účelností. Velmi oblíbené se staly v okamžiku, kdy se začalo spojovat obývací pokoj a kuchyně. Jedná se o velmi praktické řešení, zvláště pokud je pracovní deska vybavena policemi pro skladování. Barové pulty v kuchyni budou fungovat nejen na malém, ale na každém povrchu. Jsou také ideální pro lidi, kteří ve svých bytech rádi organizují setkání s přáteli. Rozhodně je lepší pít drink u barového pultu, než stát se sklenkou v ruce.

barove pulty v kuchyni
Židle barowe ROLF

Zděný barový pult je elegantním řešením

Způsob dokončení kuchyňského pultu závisí na jeho velikosti, funkci a také na preferencích uspořádání majitele. Pokud má sloužit pouze k jídlu, bylo by dobré, kdyby měl lehkou konstrukci. Do loftového interiéru se bude skvěle hodit zděný barový pult. Je pravda, že jeho konstrukce pak nebude lehká, ale za to nesmírně elegantní. Barové pulty v kuchyni mohou mít rovněž dodatečné funkce, obvykle jsou jednoduše opřeny na kuchyňských skříňkách. Dalším nápadem na dokončení kuchyňského pultu může být umístění pod ním otevřené police na víno. Do každého pultu by měla být samozřejmě i barová židle. 

Výška barové židle – jak vybrat?

Správná barová židle je nesmírně důležitá. Na trhu je k dispozici mnoho variant, které se liší především velikostí. Jak tedy vybrat výšku barové židle? Rozměry jsou důležitým faktorem při výběru jakékoli židle. Základní rozměry, jako je výška barové židle a pultu spolu úzce souvisí. Při výběru odpovídajícího barového pultu do kuchyně byste proto měli počítat s tím, že k nim budete muset vybrat správnou barovou židli. Aby uživatel mohl toto kuchyňské vybavení pohodlně používat, předpokládá se, že by měl být sedák o 20-30 cm níže než barový pult v kuchyni. Při zařizování místa pro stolování v malé místnosti byste neměli zapomínat na to, že by barové pulty v kuchyni měly být rovněž dobře osvětlené. Svítidla s ažurovým stínidlem nebo dřevěnou překližkou budou dokonale ladit se skandinávským, rustikálním a boho stylu.

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

5 z 1 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Jiřina Zapletalová

Související články