• Průvodce

aktualizováno

Čím jsou vyplněny matrace? Část II

V předchozí části článku jsme analyzovali některé oblíbené výplně a vložky do matrací. Je načase zjistit také další řešení používaná jak pro čalouněný nábytek, tak pro postele. Znalost typů matrací znamená, že si každý může úspěšně vybrat model, který je ideální pro jeho individuální očekávání a potřeby.

Vlnité pružiny s polyuretanovou pěnou

Matrace v čalouněném sedacím nábytku vybavené vlnitými pružinami s polyuretanovou pěnou jsou určeny lidem, kteří dávají přednost středně tvrdým povrchům. Pružiny z ocelového drátu s příslušným profilem se vyznačují vysokou pružností a značnou pevností. Pěna se naopak vyznačuje vysokým stupněm hustoty, což znamená dobrou tvrdost a pružnost. Díky svým funkčním hodnotám, nízké náchylnosti k deformacím a vysokému komfortu jej oceňují uživatelé různých typů sedacího nábytku.

łóżko z materacem 

Mini bonell pružiny s pěnou T35 

Mini bonell pružina s polyuretanovou pěnou T35 je sedací plocha charakterizovaná menším průměrem a mnohem nižší výškou než standardní bonellová matrace. Nejčastěji jsou používány do pohovek a gaučů, ve kterých je sedadlo relativně nízké. Pružiny jsou navzájem spojeny speciálně profilovaným drátem, díky kterému je pružnost provázána. Výsledkem je, že při působení tlaku na jednu pružinu reagují i ​​ostatní. Bonell je kombinován s pěnou T35, která je oblíbenou polyuretanovou pěnou. 

Vlnité pružiny a bonell pružiny 

Vlnité pružiny v kombinaci s pružinami bonnell a vysoce elastickou pěnou zaručují nebývalý komfort při používání čalouněného nábytku. Stabilitu struktury zajišťují kvalitní vlnité pružiny, které jsou základem bonellových pružin. Na druhé straně jsou bonellové pružiny navzájem spojeny drátem, což činí pružnost povrchu. Kromě toho stojí za zmínku, že vysoce elastická pěna vyniká mezi jinými typy se zvýšenou pružností. Doporučuje se pro milovníky odpočinku na nábytku se střední tvrdostí povrchu. 

łóżko z materacem velvet 

Polyuretanová pěna T35 

Čalouněný sedací nábytek vybavený výplní z polyuretanové pěny se vyznačuje možností dlouhodobého používání, protože struktura je obzvláště odolná a proces zhutňování vložky probíhá pomaleji. Pěna T35 je pěna používaná při výrobě matrací, pohodlných křesel, ale i područek nebo matrací se současným použitím pružin. Vyznačuje se vysokou pružností. 

Pružné pásy a polyuretanová pěna T30 

Na matrace, křesla a židle se používají hlavně čalounické pěny s hustotou T30 (30 kg/m3). Vyznačuje se vysokým stupněm hustoty, což má za následek vynikající tvrdost a pružnost povrchu. Díky svým funkčním hodnotám, obtížnosti deformací a velmi vysokému pohodlí je ideální i pro pohodlné matrace. Kombinace výrobku s pružinovými pásy se speciální strukturou odolnou proti ohybu poskytuje optimální relaxační účinek. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články