• Průvodce

aktualizováno

Ideální nábytek do garsonky

Uspořádání garsonky není jednoduchý úkol. Může vám způsobit určité potíže. Hlavní problém je, že na relativně malém prostoru jedné místnosti musíte umístit veškerý potřebný nábytek a předměty a zároveň zachovat funkčnosti a estetiku uspořádání. Pro usnadnění práce je dobré vybrat nábytek, který bude praktický a nezabere příliš mnoho místa.

Jak zařídit garsonku?

Studiové apartmá je typ bytu s jedním pokojem a kuchyňským koutem. Tento interiér musí splňovat několik funkcí současně: obývací pokoj, domácí kancelář, jídelnu, ložnici a někdy i dětský pokoj. I když je kuchyně relativně snadno uspořádatelná, hlavní místnost může způsobovat mírné potíže, zvláště když je tatomístnost opravdu malá. Chcete-li tedy uspořádat garsonku, je důležité s celým bytem zacházet jako s celkem, což znamená, že jak kuchyň, tak veškeré vybavení v místnosti by měly navzájem esteticky ladit. Proto je dobré zvolit k vybavení komplet nábytku z jedné kolekce.

meble do kawalerki 

Nábytek v garsonce a jeho uspořádání

V hlavní místnosti každého studia, apartmánu je důležité oddělit jednotlivé zóny odpovídající činnostem v nich prováděným. Přiřazením nábytku do určených zón se prostor stane uspořádanějším a pohodlnějším. V závislosti na potřebách členů domácnosti je vhodné rozdělit interiér do následujících zón:

  •     ložnice: sedací souprava s funkcí spaní
  •     jídelna: stůl se židlemi nebo barovými stoličkami umístěnými u baru, který odděluje kuchyňský kout od hlavní místnosti
  •     obývací pokoj: sedací souprava, televizní nábytek a TV zařízení
  •     kancelář: stůl s počítačem
  •     úložný prostor: skříň s posuvnými dveřmi, komoda nebo regál, komplet nábytku do předsíně
  •     pro děti: dětská postel a herní koutek (lze jej oddělit například regálem od obývacího prostoru) 

komplet mebli do kawalerki

 


Ideální nábytek do garsonky

Dokonalý nábytek ve studiovém bytě je pohodlný, funkční a esteticky vytříbený. Nejprve byste měli hledat komplety, které svojí estetikou nebo přehnanou dekorativností vizuálně nepřeplní místnost a opticky ji nezmenší. Vyberte si nábytek ve světlých, neutrálních barvách s minimalistickým designem. Dobrým řešením je multifunkční nábytek, který zvýší možnost skladování. Do garsonky pořizujte pouze nábytek, který je skutečně nezbytný, jelikož příliš mnoho nábytku a dekorací velice snadno vytvoří v malém prostoru chaos, což by bylo jak nevzhledné, tak nepohodlné.

komplet wypoczynkowy 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články