• Místnosti
  • Průvodce
  • Trendy

aktualizováno

Jak sladit barvu stěn s bílým nábytkem?

Bílý nábytek do bytu je nadčasovým řešením, které nikdy nevyjde z módy. Skvěle se hodí jak do obývacího pokoje, tak i do ložnice nebo dětského pokoje. Mnoho lidí si ale klade otázku, jak sladit barvu stěn s bílým nábytkem? Pokud v této věci váháte, podívejte se na naše návrhy! Shromáždili jsme ty nejzajímavější nápady na aranžmá s použitím bílého nábytku!

V tomto článku se dozvíte:

  • Kdy bude fungovat kombinace bílého nábytku a bílých stěn?
  • Jak ladí bílý nábytek s šedou?
  • Jak vybrat barvu stěn k bílému nábytku, abyste získali moderní efekt?
  • Které barevné kombinace interiér zútulní?

Bílá s bílou?! Samozřejmě!

Možná vám zpočátku bude kombinace bílého nábytku a bílých stěn připadat nevhodná. Takový nápad může vyvolávat obavy, že se interiér stane příliš minimalistickým a bude spojený se sterilní laboratoří nebo nemocničním pokojem.

Pokud jste však milovníky přirozenosti a skandinávského stylu, měli byste tuto možnost zvážit! Váš obývací pokoj nebo ložnice získá jedinečnou atmosféru. Nebojte se nudy a jednotvárnosti – pokoj přece můžete oživit doplňky. Nadýchané, husté textilie a dřevěné dekorace interiér zútulní a zharmonizují. Moderní nádech celému aranžmá zase dodají dekorace v energických sytých barvách!

DOBRÉ VĚDĚT!

Vyplatí se zvolit bílé stěny, zvláště když zařizujete malý pokoj. Ten pak opticky zvětšíte a rozzáříte. Nemusíte se rozhodovat pouze pro sněhově bílou. Skvělého efektu dosáhnete také, pokud zvolíte mléčné a krémové odstíny bílé

Bílý nábytek a univerzální šedá – úspěšný recept na elegantní obývací pokoj

Odstíny šedé, stejně jako bílá, jsou univerzální barvy. Proto vždy a všude dobře spolupracují a vytvářejí kombinaci, kterou mnozí považují za ideální. Nadčasová kombinace těchto dvou barev dodá vašemu bytu eleganci. Pokud je to efekt, na kterém vám záleží, doplňte aranžmá stejně nadčasovými doplňky. Položky vyrobené ze dřeva nebo kovu (nutné jsou antracitové nebo černé!) Budou velmi dobře fungovat.

Bílý nábytek na pozadí šedých stěn je také návrhem pro milovníky skandinávského a hygge stylu. V aranžmá se vyplatí zaměřit se na nejsvětlejší odstíny šedé.

Pokud šedé stěny a bílý dřevěný nábytek doplníte pastelovými doplňky, vytvoříte kouzelnou atmosféru přímo z Provence. Váš obývací pokoj nebo ložnice bude vypadat velmi romanticky a jemně!

Příznivci moderny a netradičních aranžérských řešení mohou stěny vymalovat rozhodnějšími barvami z šedé palety – antracitovou nebo grafitovou. Nejtmavší odstíny šedé se perfektně hodí k bílému nábytku se zajímavou formou. Pokud zařizujete interiér s použitím takto tmavých barev, jen dejte pozor, aby nepřehlušovaly celé aranžmá. Jak to udělat? Nejjednodušší je umístit antracit nebo grafit pouze na 1-2 stěny. To je velmi důležité, zvláště pokud zařizujete malý pokoj.

Intenzivní barvy a kontrasty

Jak vybrat barvu stěn s bílým nábytkem, aby interiér působil moderně? Stačí si vybrat výrazné, intenzivní barvy! Kterou z nich si vyberete, určí konečnou atmosféru ve vašem pokoji:

  • Pokud zvolíte výrazné odstíny modré a zelené (kobalt, tyrkys, limetka), vytvoříte interiér plný energie a radostné letní nálady. K těmto barvám budou dokonale ladit doplňky z přírodních materiálů, jako je dřevo, ratan nebo proutí.
  • Tmavě zelené (vč. láhev), tmavě modrá nebo vínová vnesou do interiéru klasickou eleganci. Takové barvy krásně ladí s minimalistickým i designovým bílým nábytkem.
  • Máte rádi glamour styl? V tom případě umístěte bílý nábytek na pozadí stěn v odstínech růžové, červené nebo fialové. K celku zvolte křišťálové doplňky nebo ty v barvách zlaté a stříbrné. Vytvoříte tak luxusní, téměř palácový interiér!
  • Moderní efekt naopak získáte, pokud bílý nábytek zkombinujete s mnoha živými barvami zároveň. Jak to udělat? Umístěte vzorovanou tapetu na jednu ze stěn místnosti! Vsaďte na velké vzory: květiny, geometrické tvary nebo abstraktní vzory.

DOBRÉ VĚDĚT!

Intenzivní barvy mohou místnost působit menší. Pokud si tedy nejste jisti, jak budou vypadat ve vašem obývacím pokoji nebo ložnici, neaplikujte je na všechny stěny najednou. Dejte jasnou barvu na jednu nebo dvě stěny a zbytek nechte v neutrálních barvách.

Bílé a jemné pastelové odstíny – nechte svůj domov idylický a romantický!

Přemýšlíte, jak sladit barvu stěn s bílým nábytkem, aby byl váš domov útulný a romantický? Vsaďte na pastelové barvy! Jemné broskvové odstíny, jemné zelené nebo modré vám pomohou dosáhnout požadovaného efektu. Aby to bylo ještě nápadnější, bílý nábytek by měl mít jednoduchý tvar a být vyroben ze dřeva.

Do takového interiéru volte i atmosférické doplňky. Perfektní budou lněné, hedvábné nebo bavlněné textilie a předměty ze dřeva nebo proutí.

Jak sladit barvu stěn s bílým nábytkem? Tuto otázku si klade mnoho lidí. Barva stěn totiž do značné míry určuje, jak bude celý pokoj vypadat a jaká nálada v něm bude panovat. Proto se před konečným rozhodnutím vyplatí zvážit různá řešení. A pak už jen vybrat to, které je vám nejbližší!

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

4.5 z 4 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Monika Procházková

Související články