• Průvodce

aktualizováno

Jak uspořádat jídelní část v obývacím pokoji?

Jak zaaranżować część jadalnianą w salonie

Bez ohledu na to, zda máme zvlášť oddělený interiér pro jídelnu, nebo kuchyňšký koutek v obývacím pokoji nebo kuchyni, očekáváme jednou věc – aby byla okouzlující. Uspořádání jídelny není banální, protože interiér by měl být reprezentativní, elegantní a stylový, a by měl těšit nejen každodenní uživatele, ale také i hosty. Bez ohledu na různorodost vkusů a smysl pro estetiku obvykle toužíme po tom, aby jídelna byla prostě elegantní. K dosáhnutí toho musíme vybrat vhodný nábytek v moderním nebo klasickém stylu. Představíme Vám několik módních trendů do jídelny v obou designových tendencích.

 

Moderní jídelny jsou obvykle nejsou uspořádané v oddělených místnostech, ale jako část kuchyně nebo obývacího pokoje. Toto řešení má stále více fanoušků nejen vzhledem k nedostatku dodatečné místnosti pro jídelnu ve většině bytů a domů. ale také i k rodinnému aspektu. Stále častěji se jidelna nachází v centru obývací části. Jestli plánujete jídelnu právě v takovém rozmístění je dobře ji uspořádat takovým způsobem, aby harmonizovala s pozadím obývacího pokoje, a dokonce i byla jeho ozdobou. Tehdy musíme pamatovat na to, aby jak stůl, tak i židle byly přizpůsobené k nábytku v obývacím pokoji. Pokud nemáme takovou možnost, doporučujeme dva způsoby:

  • vybrat nábytek s neutrální texturou a barvou, ale přizpůsobený svým stylem k nábytku v obývací části (např. moderní nebo klasický),

  • vybrat nábytek v univerzálním stylu např. bílý, transparentní.

V jídelně nejdůležitějším nábytkem je stůl a židle, Můžeme je koupit v kompletu, nebo také vybrat modely z různých kolekcí k získání esteticky zajímavého stylu celé kompozice. Komplety nábytku dostupné v obchodech jsou nejčastěji komplexním řešením, které umožňuje stvořit efektní kompozici místnosti.

 

 Aby jídelní část získala eleganci, můžeme vybrat nadčasový, ozdobní stůl na masivních nohách, který můžeme sestavit s čalouněnými nebo dřevěnými židlemi. Osoby, které preferují klasický nábytek mohou vybírat z bohaté nabídky dřevěného nábytku nebo nábytku pokrytého přírodní dýhou. Takový nábytek můžete spojovat téměř se vším, protože je velmi univerzální a nadčasový. Dokonce i do moderních interiéru se budou hodit stoly s prosklenými prvky, z MDF a s expresivní, silnou barevnou verzí nebo minimalistickém designu.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články