• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat tu správnou patrovou postel do dětského pokoje?

Perfektní palanda do dětského pokoje

Dokonalá patrová postel neboli palanda musí kombinovat tři nejdůležitější vlastnosti: funkčnost, estetiku a kvalitní konstrukci. Díky tomu bude nábytek roky vypadat dobře a bude zároveň praktickým prvkem pokoje. Bez ohledu na to, zda hledáte palandu kvůli malému rozměru dětského pokoje, nebo si prostě ceníte dalších výhod tohoto ikonického kusu nábytku – je dobré si před nákupem připomenout, čemu byste měli věnovat zvláštní pozornost. Je zapotřebí, aby postel naplnila očekávání obou rodičů a především malých uživatelů. Poradíme vám, jak vybrat tu správnou patrovou postel do dětského pokoje.

Patrových postelí si ceníme zejména proto, že šetří cenné místo v dětských pokojích. Je to mimořádně užitečný kus nábytku, zvláště když je velikost místnosti malá, a také když má více dětí společný pokoj. Moderní palandy jsou skvělým řešením nejen tehdy, když to vyžadují uživatelské podmínky. Je spousta modelů s dalšími funkcemi jako jsou skluzavka, stůl, regál a dokonce i šatní skříň. Postel se proto může stát domácím hřištěm, zvláště když připomíná hrad nebo dům. Postel s mezipatrem neboli antresola bude ideální pro starší děti a teenagery.

Idealne łóżko piętrowe Ania 

Ideální patrová postel a bezpečnost

Při výběru nábytku pro děti je v první řadě třeba věnovat pozornost otázce bezpečnosti. Moderní palandy jsou konstruovány s ohledem na jejich bezpečné používání, proto je konstrukce vyrobena z kvalitního dřeva a natřena barvami, které jsou neškodné i pro alergiky. Kromě toho je dobré věnovat pozornost tomu, zda má vybraný model postele zábranu zajišťující okraj spací plochy a zda má dostatečující výšku i hustotou příček. Žebřík je také důležitý, musí být stabilně a pevně přichycen k rámu postele. Příčky-nášlapy na žebříku by měly být orientovány širokou plochou k chodidlu, aby se mohlo dítě pohodlně zapřít a vystoupat na horní lůžko. Celková konstrukce palandy by neměla mít žádné vyčnívající prvky ani ostré povrchy.

Idealne łóżko piętrowe Oliwier 

Ideální patrová postel a design

Dnes máme pro jednotlivé kusy nábytku extrémně širokou škálu vzorů a barev. Při výběru nábytku do dětského pokoje se zaměřujeme také na jeho vzhled, aby dítě rádo trávilo čas ve svém pokoji. Patrová postel se vyznačuje velkým rozměrem, proto je důležité zvolit její vzhled odpovídající typu interiéru a zbytku uspořádání, aby byl interiér konzistentní a efektivní. Bez ohledu na to, zda máte rádi moderní design nebo klasická designová řešení, v naší nabídce Nábytek-Bogart.cz určitě najdete modely odpovídající vašim představám. Tradiční palandy vypadají krásně v jakémkoli uspořádání a obohacují je o nadčasový design a funkčnost. Na druhou stranu moderní tvary přitahují pozornost dalším vybavením nebo dekorativní úpravou konstrukce.

Idealne łóżko piętrowe Mobi

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články