• Průvodce

aktualizováno

Jak vybrat závěsy, které budou ladit s designem interiéru?

Při zařizování bytových interiérů stojíme před úkolem stylově sladit všechny prvky vybavení a doplňků. Nábytek, barvy i dekorace by měly esteticky ladit. Při zařizování interiéru nezapomeňte na uspořádání oken. Má velký význam v kontextu estetiky interiéru a jeho stylu. Jak sladit závěsy se stylem interiéru?

Závěsy Glamour – pro jaký styl se hodí? 

Styl glamour připomíná lesk a eleganci. Interiéry jsou plné dekorativních doplňků a vyznačují se neuvěřitelnou elegancí. Množství detailů, dekorativních textur a lesklých povrchových úprav činí tyto prostory mimořádně působivými. Luxusní charakter glamour aranžmá by měl být zdůrazněn také zdobením oken. Závěsy Glamour jsou měkké, na dotek příjemné tkaniny, které se vyznačují svou jemností. Ideální jsou sametové závěsy nebo takové, které samet připomínají. Taková tkanina dodá oknům šmrnc, ale také dokonale podtrhne bohatou výzdobu interiéru. Výhodou sametových závěsů je také to, že krásně ukazují hru světla a stínu a hloubka jejich barev se mění v závislosti na typu osvětlení.
zasłony
Závěsy pro moderní interiéry 
Minimalismus je v moderních interiérech klíčový. To platí jak pro počet zařizovacích předmětů, tak pro jejich design. Pro charakter tohoto stylu interiérového designu je zde důležitý důraz na funkčnost a jednoduché formy. Takovým aranžmá velmi často dominují univerzální barevné kompozice založené na šedé a lomené bílé. To výrazně usnadňuje výběr dekorací. Vyvrcholením interiéru budou moderní závěsy, které rozbijí příliš strohý výraz minimalistického stylu. Především se zde skvěle uplatní stejnobarevné závěsy z hladké tkaniny. V moderním uspořádání můžete použít také panelové záclony, které můžete zavěsit přímo na garnyž. .
nowoczesne zasłony
Závěsy a provensálský styl 
Provensálský styl pochází ze slunných oblastí jižní Francie. Interiéry zařízené v tomto stylu jsou bohaté na motivy převzaté přímo z přírody, díky čemuž připomínají idylické krajiny a útulné domy. Nadčasová elegance dokonale ladí s idylickou atmosférou a útulností, které je dosaženo použitím přírodních materiálů. Jaké závěsy se hodí do provensálského stylu? Vyberte si měkké látky, které do interiéru propustí více přirozeného světla. Mohou být jednobarevné nebo s jemnými květinovými či rostlinnými motivy. Ideální jsou světlé barvy a květinové motivy. Kromě toho je vhodné použít závěsy z přírodních látek, jako je bavlna nebo len. 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články