• Průvodce

aktualizováno

Jak vytvořit prostor pro práci z domu?

Práce a profesní rozvoj je velmi důležitou součástí každého života. Práce může poskytnout uspokojení a být hybnou silou rozvoje sebe sama a dosažení úspěchu. K tomu je však zapotřebí nejen maximální zapojení, ale také vytvoření správných podmínek pro práci. Pokud je pracoviště vhodné, profesní povinnosti budou mnohem příjemnější. V dnešní době stále více osob pracuje z domu. Jak vytvořit optimální pracovište v obývacím pokoji, když interiér není příliš velký?

 

Stůl jako hlavní hrdina obývacího pokoje

Vzhledem k tomu, že v obývacím pokoji máme obvykle nejvíce volného prostoru, bude dobré v něm najít místo, kde se dá pracovat. Nejlepší řešení je umístit stůl do rohu místnosti. Díky tomu bude mít pracující člověk soukromí a tak i lepší podmínky pro soustředění se, i když budou ostatní členové domácnosti využívat obývací pokoj. Stylový volně stojící stůl se pro tuto funkci hodí nejlépe. Důležité je dbát na to, aby styl stolu ladil se zbytkem interiérového designu. Také byste si měli zajistit pohodlné otočné křeslo a odpovídající osvětlení, ale pamatujte, že obývací pokoj je reprezentativní místnost. Postarejte se tedy o design. Skryjte zařízení, jako je tiskárna nebo skener, uvnitř stolu nebo v uzamčené skříni.

 

Skrytý homeoffice

Skryté pracoviště v obývacím pokoji bude ideálním řešením pro osoby, které chtějí zcela oddělit pracovní zónu od prostoru pro volný čas nebo potřebu omezit vnější podněty. Prvním způsobem je oddělení stolu od zbytku místnosti otevřenou knihovnou. Díky tomu bude pracovní koutek intimnější a nábytek bez zadní stěny nebude příliš masivní a naztísní tak prostor v místnosti. Na polici můžete umístit knihy, uspořádat dokumenty nebo elegantní organizéry. Druhé řešení je radikálnější, jelikož zahrnuje postavení příčky s prolamovanými panely nebo sloupem skleněných bloků. Účinek však bude vkusný a elegantní.

 

Děkuji za přečtení článku až do konce. Jak ho hodnotíte?

0 z 0 názor hodnotíte

Článek zatím nemá žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí!

Pavla Jurečková

Související články